От х:

Днес в x:

2 °C

18 души са предадени на съд за корупция и 141 за наркотици през 2020 г.

141 обвиняеми са предадени на съд за държане, разпространение и контрабанда на наркотични вещества през 2020 г. от прокурорите от районните прокуратури от региона на Хасково и от Окръжната прокуратура, съобщиха от държавното обвинение. Осъдени са 129 лица, а наблюдаваните досъдебни производства за тези престъпления са били 317.

Това става ясно от годишния отчетен доклад на Окръжна прокуратура – Хасково. В него е посочено още, че прокурорите са внесли в съда 1 322 прокурорски актове. Броят на предадените лица на съд по внесените актове е 1441.

Наблюдаваните през отчетния период досъдебни производства за корупционни престъпления са 29, от които 28 за подкуп. Тези дела са били под надзора на прокурорите в Окръжна прокуратура – Хасково. В съда са били внесени 17 дела за такива престъпления спрямо 18 обвиняеми. Осъдените лица с влязъл в сила съдебен акт през 2020 г. са десет. Няма оправдани по досъдебните производства за корупция.

През 2020 г. е констатирано намаление с над 4 % на регистрираната криминална престъпност в района, в това число на битовата – кражби, грабежи, измами. През 2020 г. на територията на Хасковска област са били проведени множество специализирани полицейски операции за противодействие на конвенционалната престъпност, държането и разпространението на наркотици, безопасността на движените, трафика на хора, незаконното преминаване на мигранти през страната.

През годината бяха разкрити посегателства над възрастни хора. В един от случите в харманлийското село Браница, извършител на грабеж спрямо 78-годишен мъж, беше установен, задържан и предаден на съд за изключително кратък период, като понастоящем е осъден и изтърпява присъда в затвора.

Приоритетите за работата на прокурорите от района на Окръжна прокуратура – Хасково през 2021 г. са свързани с противодействие на битовата престъпност и характерните престъпления за областта - нарушения на граничния режим, незаконен трафик на наркотични вещества, стоки и ценности през границата на страната, която се явява и външна на Европейския съюз.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Що
  щом тиквон
  4 -2
  13:10, 8 апр 2021
  не е даден на съд за корупция, дадените най-вероятно са невинни или е за нещо смешно
  • Го
   Гост1
   0 -2
   13:58, 8 апр 2021
   Алоооооо общината махнете буса който седи от 16 дни на спирка Спартак
   ОВ............це
 • 2
  Дж
  Джем
  9 -1
  16:33, 8 апр 2021
  Ако нямаше Парасковци полицията много повече лица щяха да са обвинени в държане и укриване на наркотични вещества.
  • Wo
   Wolf
   9 -1
   16:45, 8 апр 2021
   ако нямаше Вълчовци в полицията също
  • Ал
   Алекс
   7 0
   17:29, 8 апр 2021
   Новите началници да се задействат
 • 3
  За
  Запознат
  7 0
  18:52, 8 апр 2021
  Полицейският служител ВП, който е за уволнение през март 2019г. се повишава в началник сектор.

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
11 апр 2021
Последни новини