От х:

Днес в x:

19 °C

18 души са предадени на съд за корупция и 141 за наркотици през 2020 г.

141 обвиняеми са предадени на съд за държане, разпространение и контрабанда на наркотични вещества през 2020 г. от прокурорите от районните прокуратури от региона на Хасково и от Окръжната прокуратура, съобщиха от държавното обвинение. Осъдени са 129 лица, а наблюдаваните досъдебни производства за тези престъпления са били 317.

Това става ясно от годишния отчетен доклад на Окръжна прокуратура – Хасково. В него е посочено още, че прокурорите са внесли в съда 1 322 прокурорски актове. Броят на предадените лица на съд по внесените актове е 1441.

Наблюдаваните през отчетния период досъдебни производства за корупционни престъпления са 29, от които 28 за подкуп. Тези дела са били под надзора на прокурорите в Окръжна прокуратура – Хасково. В съда са били внесени 17 дела за такива престъпления спрямо 18 обвиняеми. Осъдените лица с влязъл в сила съдебен акт през 2020 г. са десет. Няма оправдани по досъдебните производства за корупция.

През 2020 г. е констатирано намаление с над 4 % на регистрираната криминална престъпност в района, в това число на битовата – кражби, грабежи, измами. През 2020 г. на територията на Хасковска област са били проведени множество специализирани полицейски операции за противодействие на конвенционалната престъпност, държането и разпространението на наркотици, безопасността на движените, трафика на хора, незаконното преминаване на мигранти през страната.

През годината бяха разкрити посегателства над възрастни хора. В един от случите в харманлийското село Браница, извършител на грабеж спрямо 78-годишен мъж, беше установен, задържан и предаден на съд за изключително кратък период, като понастоящем е осъден и изтърпява присъда в затвора.

Приоритетите за работата на прокурорите от района на Окръжна прокуратура – Хасково през 2021 г. са свързани с противодействие на битовата престъпност и характерните престъпления за областта - нарушения на граничния режим, незаконен трафик на наркотични вещества, стоки и ценности през границата на страната, която се явява и външна на Европейския съюз.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Що
  щом тиквон
  4 -2
  13:10, 8 апр 2021
  не е даден на съд за корупция, дадените най-вероятно са невинни или е за нещо смешно
  • Го
   Гост1
   0 -2
   13:58, 8 апр 2021
   Алоооооо общината махнете буса който седи от 16 дни на спирка Спартак
   ОВ............це
 • 2
  Дж
  Джем
  9 -1
  16:33, 8 апр 2021
  Ако нямаше Парасковци полицията много повече лица щяха да са обвинени в държане и укриване на наркотични вещества.
  • Wo
   Wolf
   9 -1
   16:45, 8 апр 2021
   ако нямаше Вълчовци в полицията също
  • Ал
   Алекс
   7 0
   17:29, 8 апр 2021
   Новите началници да се задействат
 • 3
  За
  Запознат
  7 0
  18:52, 8 апр 2021
  Полицейският служител ВП, който е за уволнение през март 2019г. се повишава в началник сектор.

Хороскоп за 18.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Правите неща заслужаващи уважение и с тях печелите симпатиите на хората около вас. Не преследвайте користни цели, не бъдете високомерни към другите, нито пък използвайте познанствата си с цел облага. Само така ще запазите личното си достойнство, а и ще заслужите истински приятели.
18 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден за вас се характеризира с инициативност и добро настроение. С каквото и да се захванете, вършите всичко по най-добрия начин и то така че да удовлетворява изискванията и на най-взискателните хора около вас. Възможно е да ви се наложи да отложите нещо, планирано за днес, което ще ви създаде повече работа впоследствие.
18 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Много от вас ще споделят времето си със семейството и приятелите, в стремежа си да направят деня по-приятен за всички ви. Изразявайки подкрепата си към тях, ще ви стигнат силите да се справите и със своите си задачи. С воля и труд ще преодолеете ограниченията, които ви пречат и ще продължите напред, мотивирани и можещи. Няма да ви липсват внимание и любов.
18 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Не се поддавайте на натиска на околните. Това едва ли е толкова трудно, колкото изглежда. Вършете работата си безупречно и се съобразявайте с плановете си. Предвид темперамента ви за мнозина от вас това може да се окаже трудно, но днес си заслужава. Ще бъдете доволни от себе си и ще имате стимул да зарадвате вашите близки и приятели.
18 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Следвайки програмата си, ще спазите сроковете и ще представите готов крайния резултат от усилията си. Дамите ще се радват на засилен интерес към тях, което ще бъде допълнителен стимул за работата им. С нечия помощ ще намерите по-пряк път за постигане на целите си и делата ви ще се ускорят.
18 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ако дълго се колебаете как да постъпите по конкретен въпрос може и да изпуснете сроковете и така да затворите вратите пред себе си. Дайте си ясна сметка какво точно искате да постигнете и действайте, след като сте набелязали конкретните стъпки. Потиснете притесненията си, те са неоснователни.
18 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Излъчвате ведрина и сърдечност, и това ви прави приятна компания. В деловите задачи няма да срещате затруднения и с лекота ще вървите напред. Вечерта ви ще бъде приятна. Някои ще предпочетат семейна обстановка сред близките хора. В личен план нещата ви се развиват с променлива скорост.
18 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се поддавайте на емоциите си, най-вече на онези, подтикващи ви към конфликти. Бъдете по-дискретни и не злоупотребявайте с доверието на колегите си. За себе си оставете онези свои преживявания, които разголват душата ви пред другите. Пътувания, служебни или във връзка с отпуската, наложете си да не се притеснявате излишно.
18 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Може би имате нужда да останете насаме със себе си и да обмислите на спокойствие ситуацията. Днес със сигурност ще ви се открие такава възможност, стига да не вземете твърде присърце дребните неприятности на ваш близък.
18 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще използват деня за екскурзия до по-далечно място. Почивните дни са подходящи за подобно начинание. Промяната ще ви подейства обновяващо. В това ви занимание лесно ще намерите съмишленици и няма да сте сами. Приятели ще ви насочат и към други не по-малко интересни възможности.
18 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Колкото по-бързо и добре отстраните пропуските и грешките си, толкова по-бързо ще се доближите до успеха. Като се има предвид прагматичното ви и целенасочено мислене, няма съмнение, че ще го направите. Събитията ще се развиват динамично, за това покажете устойчивост на характера си и не робувайте на емоциите си.
18 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Натовареността ви създава повече стрес и напрежение, но за отплата ще се радвате на придобивки. И занапред ще продължавате да работите, получавайки това, което желаете. Отделете от времето си на хората и нещата, без които не можете. Очаквани събития ще ви направят активни и в друга сфера.
18 юни 2021
Последни новини