От х:

Днес в x:

Отлив от Астра Зенека в Хасково

    Отлив от ваксинация с препарата на Астра Зенека, отчитат медици и експерти от РЗИ в Хасково.

    През вчерашния ден, според предварителните си заявки, личните лекари от областта са получили от Здравната инспекция 144 флакона от ваксината на Пфайзер и Бионтекс, 75 флакона на Модерна и само 8 на Астра Зенека.

    Има отлив от ваксината на Астра Зенека и е съвсем обяснимо, спрямо това което хората четата и слушат, коментира директорът на дирекция „Надзор на заразните болести” в Регионалната здравна инспекция в Хасково -д-р Снежана Иванова. Тя уточни обаче, че в Здравната инспекция нямат получени съобщения за сериозни нежелани реакции след ваксинация с този препарат. „Има хора с температура и зачервяване на мястото където са инжектирани. Това обаче са нежелани реакции, които са описани в листовките“, добави д-р Иванова по повод и констатираната вече от световните здравни власти връзка между тромбозите на пациенти от някои от европейските държави и ваксинацията им с Астра Зенека.

    Днес РНК ваксини се предоставят и на имунизационните кабинети за лицата, които са се записали през електронната платформа. Те ще бъдат поставяни до изчерпване на наличните количества.

    В кабинета на РЗИ-Хасково се поставят имунизации и на всички желаещи да бъдат имунизирани Астра Зенека.

    На Фейсбук страницата си МЗ качи и синтезирана  информация за Астра Зенека, за ползите и вредите от ваксинацията,  която може да прегледате в секцията със снимки в материала. 

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Ве
      верно?!
      19 -7
      13:16, 8 апр 2021
      Медиците, които всеки ден пишете че са се заразили или тиквите в общината не искат ли?!
      • Го
        Гост 1
        15 -6
        13:56, 8 апр 2021
        Алоооооо общината махнете буса който седи 16 дни на площад Спартак
    • 2
      56
      56789
      21 -9
      14:01, 8 апр 2021
      Нормално е да има отлив!!!Трябва да си мазохист да си инжектираш тази отрова!!!
      • Ва
        Ваксиниран с две дози
        24 -22
        15:14, 8 апр 2021
        Аз лично съм ваксиниран с втора игла на Астра Зенека . Жена ми -също. БАЩА МИ е със същата ваксина от 30 дни . Мои познати се ваксинираха на групи с Астра Зенека, от офиси и приятелски компании. Млади хора,мъже и жени. Няма никакъв проблем. Най-много лека или средна температура,леко главоболие и неразположение,продължаващи до 40 часа.
        Всичко минава без проблем.
        Всички добиват антитела след около 4 -5 седмици от първата игла.
      • Dl
        Dlао
        12 -6
        20:07, 8 апр 2021
        Ало агитката изкара ли сте късмет ако може да се нарече така.Много бе важно да се похвалите нали.Хайде продължавайте с експериментите.Май се движим в различни компании
    • 3
      Ваксинирайте вас и вашите роднини .
      Дайте пример ... Не бъдете скромна
    • 4
      Въ
      Възмутен
      13 -1
      16:49, 8 апр 2021
      Електронната платформа е пълна скръб.Изпратиха ми час за ваксинация на 05.04.Във ваксинационния център вдигат рамене че нямат ваксини.Пълна бутафория е цялата кампания.
    • 5
      Дд
      дд
      10 -5
      18:23, 8 апр 2021
      Абе я сектир,не изнудвайте хората да се ваксинират.Не на всякакви ваксини.
    • 6
      Го
      Го
      5 0
      21:19, 8 апр 2021
      Голяма новина.
    • 7
      Мл
      Млад гражданин
      4 0
      08:25, 9 апр 2021
      Обикновено се въздържам да коментирам, но ситуацията е пълна скръб. Във всички нормални държави използват Астра Зенека само на лица над 60 годишна възраст, а тук в България решават да направят точно обратното - според официалното становище на министерството и на място в РЗИ ми казват че под 65-годишна възраст слагат само Астра Зенека. Други ваксини има, но са на разположение само на възрастното население. Сега, всеки заслужава да има право на избор, само че при положение че всички сериозни странични ефекти от ваксината се наблюдават при по-млади хора, то къде е логиката? "Ползите надвишават рисковете" - да това ми е съвсем ясно, всеки лекарствен продукт има странични ефекти с които трябва да вземем информирано решение дали сме съгласни да рискуваме. НО, конкретно в случая, ползите от тази ваксина надвишават рисковете ОСОБЕНО при възрастните хора. Защо? Ами те са много по-уязвими към сериозни усложнения от COVID и много по-рядко получават тежки реакции към ваксината. Ако има 25% риск от тежка форма на COVID и 0,0001% риск от тежки усложнения от ваксината - то ДА, определено ваксината си струва, било то Астра Зенека, или друга. При млад човек, който има 1% риск да речем от тежка форма на COVID и 0.01% риск от тромб в в мозъка... ами вече не знам дали си струва. Всеки си прави сметката, но не мога да разбера логиката именно възрастните да са привилегировани в случая. Със сигурност ще бъдат отказани много хора от ваксинацията като цяло и успех тогава с програмата...
    • 8
      Жо
      жоро господиновена
      1 0
      14:55, 10 апр 2021
      хора не се вързвайте на докторите че ваксината няма странични действия моя приятелка почина сле месец както бе сложена ваксината
    Последни новини