От х:

Днес в x:

Оставиха в ареста соченият за получател на хероин за 90 бона пловдивчанин

Пловдивският апелативен съд е оставил без уважение жалбата на 42-годишния пловдивчанин, обвинен за трафик на наркотик през границата ни с Турция, срещу наложената му от Хасковския окръжен съд мярка за неотклонение „задържане под стража“. Той остава в ареста.

Обвинен е в контрабанда на наркотици в качеството му на подбудител и помагач.

Хасковският окръжен съд е взел най-тежката мярка за неотклонение срещу него, тъй като има данни, че той е получател на килограм хероин, който беше  пренесен през граничен пункт „Капитан Андреево“ от 37-годишна жена, която също бе задържана. До момента тя обаче не е обжалвала мярката си за неотклонение.

Жената беше арестувана на 25-ти март в автобус, с който влязла на наша територия от Турция. Хероинът на стойност 90 000 лева бе открит в пакети, облепени по тялото й при щателна митническа проверка.

Апелативните магистрати са преценили, че има достатъчно доказателства за съпричастност и на 42-годишния пловдивчанин към деянието, в което е обвинен. По делото има данни, че той е осъждан и се движи в криминални среди, занимаващи се с наркотици. За това съдът приема, че при по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража“ има опасност обвиняемият да извърши престъпление.

Съдебното заседание се е провело чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намира обвиняемият и съда, където бяха съдебният състав и защитникът му. Определението на Апелативния съд е окончателно.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

Още новини

Последни новини