От х:

Днес в x:

Три вида ваксини получават джипитата от Хасковски регион

Три вида ваксини ще бъдат раздадени на общопрактикуващите лекари от целия Хасковски регион. Става въпрос за около 115 джипита. В РЗИ -Хасково има наличности на Пфайзер, Модерна и Астра Зенека. Досега личните лекари ваксинираха основно с Астра Зенека. На 7-ми април по график ще им бъдат предоставени флакони и от останалите два вида, посочи шефката на Районната здравна каса д-р Соня Димитрова.

„От днес лекарите правят график и в сряда, във времето от 10 до 15 часа, ще си получат ваксините от нашата служба. Трябва да изготвят списъци на пациентите си с техните желания“.

Засега всяко от джипитата ще може да получи по 2 флакона Пфайзер и един на Модерна. За Астра Зенека няма ограничение. За ваксините на Пфайзер и Модерна обаче има условие. Те са само за хората над 65-годишна възраст от 4-та фаза на Националния ваксинационен план, уточни д-р Димитрова.

По думите й не би трябвало да има проблем с логистиката на Пфайзер, при която е по-особено съхранението. За по-дълъг период флаконите от нея се поставят в ултрафизер в Здравната инспекция, при температура а от -60 до -80 градуса по Целзий. Последващото съхраняване на ваксината е в обикновен хладилник при температура от 2 до 8 градуса. Съдържанието на флаконите обаче трябва да бъде използвано в рамките на пет дни, след изваждането им от ултрафризера. Затова личните лекари ще трябва да са готови с броя на пациентите си, които ще ваксинират с тази ваксина.

Красимира Славова
 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

  • 1
    От
    Отегчен
    16 -19
    13:08, 6 апр 2021
    Ей.... два дни бях забравил, че има Ковид.
    Само за избори слушах и четох, а сега пак започнахте с вашите глупости. Стига вече! Никой не го интересуват вашите ваксини.
    • Го
      Гошовия
      14 -2
      14:42, 6 апр 2021
      Ами редно аз ако съм на бойко веднага го махам с антуража от лакеи и боклуци които на никого работа не вършат запомнете герб Хасково в лицето на добрев работа на никого не върши с нищо не помага освен да си оправя родата
  • 2
    Ка
    Кастра Пенека
    26 -8
    13:09, 6 апр 2021
    Условието за Астрата е категорично - убива възрастните хора, като им причинява тромбоза. Не че на-младите няма такава опасност...
    • Да
      Да, ама не !
      2 0
      10:32, 7 апр 2021
      В много страни забраниха Астра Зенека за хора до 65 години, точно защото случаите на тромбоза , макар и много редки, са се случили точно при тях, а не при по-възрастните. В БГ няколкото прочвили такава реакция са точно по-млади от 65 годинди. Кой ги решава тия неща????
  • 3
    Ва
    Валери Божинов
    5 -7
    13:17, 6 апр 2021
    Да са убодеш е все едно като да не се убодеш
  • 4
    От ковид днес ка се има в предвид че е бил ваксиниран преди 3 седмици и му предстояло поставянето на втората доза
    🏨
  • 5
    Уважаема госпожо Славова, от кога д-р Соня Димитрова е "шефка" на "Районната здравна каса"?
    • От
      отговор
      5 -3
      15:56, 6 апр 2021
      току що я назначиха
    • Зд
      Здрасти
      3 -1
      00:10, 7 апр 2021
      Пияна и заляна го е писала и то на коляно като писателя Тодор Кръшко.
  • 6
    До
    Донадони
    1 0
    10:29, 7 апр 2021
    Някой болен, перверзен и циничен мозък измисли всичко с Ковид-пандемията (т.е. пусна заразата по света) като преди това създаде ваксините и остана само 3-тият етап – тестването на ваксините върху опитните зайчета, т.е. хората, разделени на групи. Всичко е ясно – парите за тях, отговорностите, рискът – за хората. Борбата сега е кой повече ще спечели. Дали Астра зенека, Пфайзер или Модерна. А пък ваксипнизационният паспорт да се издава срещу пари е върхът на айсберга. Това е утешителна награда на държавниците!
  • 7
    ИК
    И ко
    1 0
    10:35, 7 апр 2021
    А 4 тия вид кога а, искам 4 вид, долни боклуци стига сте писали едно и също.
  • 8
    Вн
    ВНИМАНИЕ !!!!
    2 0
    10:52, 7 апр 2021
    В Канада, Германия, Австрия и поне 10 други държави ваксинирането с Astra Zeneka (оксфордската ваксина) е ЗАБРАНЕНО за хора (особено жени!) под 65 години, защото случаите на тромбоза са засегнали точно тази възрастова група,
  • 9
    Ут
    уточняване
    1 0
    07:53, 8 апр 2021
    Шеф на касата /РЗОК/ е адв. Ирина Колева, а д-р Соня Димитрова е шеф на РЗИ!
Последни новини