От х:

Днес в x:

19 °C

Установиха нарушение при машинно гласуване в Хасково

За нарушение на изборния процес в секция №50 в град Хасково е постъпил в Районната избирателна комисия в областния град днес.

Разписките от машинното гласуване не се пускали в кутията, а се оставяли до нея и това нарушавало тайната на вота, гласи сигналът.

При извършената проверка от РИК-Хасково се установи, че жалбата е основателна.

На председателя на въпросната СИК е указано да се спазват стриктно методическите указания на ЦИК, като разписките от машинното гласуване да бъдат пускани в определената за този вот кутия, за да бъде гарантирана и спазена тайната на вота на избирателите.

Решението подлежи на обжалване в 3-дневен срок от обявяването му пред ЦИК.

Междувременно от РИК-Хасково са отхвърлили като неоснователни няколко жалби за агитация и други сигнали при машинно гласуване.

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Ми
  Мистър Сенко от Балкана
  2 -4
  15:52, 4 апр 2021
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • Дп
   ДПС и Балкан Юг
   6 -12
   15:53, 4 апр 2021
   Г-н журналисти, След проведена кръгла маса между н... Виж коментара
  • До
   Дона Милиционерката
   8 -3
   15:55, 4 апр 2021
   Незабавно изтрийте горните коментари да не започна да ви звъня като изоглавена!
  • Ми
   Мистър Сенко от Балкана
   2 -4
   16:55, 4 апр 2021
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • Ми
   Мистър Сенко от Балкана
   2 -3
   17:56, 4 апр 2021
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • Ми
   Мистър Сенко от Балкана
   2 -3
   18:23, 4 апр 2021
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • Ми
   Мистър Сенко от Балкана
   2 -4
   19:16, 4 апр 2021
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 2
  Пе
  Пешо
  31 -13
  16:23, 4 апр 2021
  Хора не драскайте по сайтове а излезте и гласувайте за да махнем мутрите гербаджийски.
 • 3
  И
  И
  5 -5
  16:47, 4 апр 2021
  Голям смях.
 • 4
  Хи
  Химената
  4 -6
  17:14, 4 апр 2021
  Моята машина , където и да натисна и тръгва песента " Времето е нашее , времетоо е нашее " , май е наред нали ?
 • 5
  "БОЙЧЕТО ЩЕ НИ ДАДЕ РАБОТА" ........казаха от махалата ....."Бойчето" що не ви даде работа 12 години,а сега ще ви я даде ............300к ******и за "Бойчето" .... и си преценете реалните резултати от изборите .....и след това пак не ходете да гласувате....

Хороскоп за 18.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Правите неща заслужаващи уважение и с тях печелите симпатиите на хората около вас. Не преследвайте користни цели, не бъдете високомерни към другите, нито пък използвайте познанствата си с цел облага. Само така ще запазите личното си достойнство, а и ще заслужите истински приятели.
18 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден за вас се характеризира с инициативност и добро настроение. С каквото и да се захванете, вършите всичко по най-добрия начин и то така че да удовлетворява изискванията и на най-взискателните хора около вас. Възможно е да ви се наложи да отложите нещо, планирано за днес, което ще ви създаде повече работа впоследствие.
18 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Много от вас ще споделят времето си със семейството и приятелите, в стремежа си да направят деня по-приятен за всички ви. Изразявайки подкрепата си към тях, ще ви стигнат силите да се справите и със своите си задачи. С воля и труд ще преодолеете ограниченията, които ви пречат и ще продължите напред, мотивирани и можещи. Няма да ви липсват внимание и любов.
18 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Не се поддавайте на натиска на околните. Това едва ли е толкова трудно, колкото изглежда. Вършете работата си безупречно и се съобразявайте с плановете си. Предвид темперамента ви за мнозина от вас това може да се окаже трудно, но днес си заслужава. Ще бъдете доволни от себе си и ще имате стимул да зарадвате вашите близки и приятели.
18 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Следвайки програмата си, ще спазите сроковете и ще представите готов крайния резултат от усилията си. Дамите ще се радват на засилен интерес към тях, което ще бъде допълнителен стимул за работата им. С нечия помощ ще намерите по-пряк път за постигане на целите си и делата ви ще се ускорят.
18 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ако дълго се колебаете как да постъпите по конкретен въпрос може и да изпуснете сроковете и така да затворите вратите пред себе си. Дайте си ясна сметка какво точно искате да постигнете и действайте, след като сте набелязали конкретните стъпки. Потиснете притесненията си, те са неоснователни.
18 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Излъчвате ведрина и сърдечност, и това ви прави приятна компания. В деловите задачи няма да срещате затруднения и с лекота ще вървите напред. Вечерта ви ще бъде приятна. Някои ще предпочетат семейна обстановка сред близките хора. В личен план нещата ви се развиват с променлива скорост.
18 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се поддавайте на емоциите си, най-вече на онези, подтикващи ви към конфликти. Бъдете по-дискретни и не злоупотребявайте с доверието на колегите си. За себе си оставете онези свои преживявания, които разголват душата ви пред другите. Пътувания, служебни или във връзка с отпуската, наложете си да не се притеснявате излишно.
18 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Може би имате нужда да останете насаме със себе си и да обмислите на спокойствие ситуацията. Днес със сигурност ще ви се открие такава възможност, стига да не вземете твърде присърце дребните неприятности на ваш близък.
18 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще използват деня за екскурзия до по-далечно място. Почивните дни са подходящи за подобно начинание. Промяната ще ви подейства обновяващо. В това ви занимание лесно ще намерите съмишленици и няма да сте сами. Приятели ще ви насочат и към други не по-малко интересни възможности.
18 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Колкото по-бързо и добре отстраните пропуските и грешките си, толкова по-бързо ще се доближите до успеха. Като се има предвид прагматичното ви и целенасочено мислене, няма съмнение, че ще го направите. Събитията ще се развиват динамично, за това покажете устойчивост на характера си и не робувайте на емоциите си.
18 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Натовареността ви създава повече стрес и напрежение, но за отплата ще се радвате на придобивки. И занапред ще продължавате да работите, получавайки това, което желаете. Отделете от времето си на хората и нещата, без които не можете. Очаквани събития ще ви направят активни и в друга сфера.
18 юни 2021
Последни новини