От х:

Днес в x:

20 °C

Нови дози Астра Зенека раздават на джипитата, от днес -“зелен коридор“ за ваксинации в Любимец

„Зелен коридор“ за ваксинация в Любимец е обявен от днес. Това съобщи шефката на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова. Там ще се ваксинира с Астра Зенека.

Общо 90 флакона с по 11 дози всеки, е разпределеното количество за Хасковска област от вчерашната партида, която пристигна в страната ни. По-голямата част от тях ще бъдат раздадени на джипитата, посочиха от Регионалната здравна инспекция. С нея продължава имунизацията и за посочилите я като предпочитана през онлайн регистрационната платформа за ваксиниране на МЗ.

Междувременно днес стана ясно, че някои държави отново спират ваксинацията с този препарат заради случаи на тромбози и необходимостта от допълнителни проучвания.

Германската провинция Берлин спря временно използването на ваксината срещу коронавируса на компанията "Астра Зенека" при хора под 60 години заради информации за образуване на кръвни съсиреци, предадоха световните агенции.

По препоръка на Националния консултативен комитет на Канада по имунизация, Министерството на здравеопазването на северноамериканската държава също спря ваксинацията на населението под 55 години с този препарат.

Целта е внимателно проучване на данните за образуването на кръвни съсиреци в големи съдове в нарушение на съсирването на кръвта при ваксинирани. Уточнява се, че в Канада подобни случаи все още не са регистрирани.

Освен нови дози на Астра Зенека, за Хасковска област има разпределени и 110 флакона на РНК информационната ваксина на Пфайзер/Бионтех. Те са предназначени за втора игла и за ваксиниране на попадащите в първа, втора и трата фаза, уточниха от местната здравна инспекция. Предстои ваксинация и на членовете на Подвижните избирателни секции, които ще бъдат образувани на 1-ви април.

Ваксинираните с втора доза в имунизационния кабинет на РЗИ-Хасково получават надлежно и ваксинационните си сертификати. Такива са длъжни безплатно да разпечатват и личните лекари, когато поставянето на ваксината е извършено в техните кабинети и амбулатории.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Az
  az
  18 -4
  16:56, 30 мар 2021
  За бедняците Астра Зан ека ...
  • Ко
   Констатация
   17 -25
   18:30, 30 мар 2021
   Само в Англия с Астра Зенека има ваксинирани над 3... Виж коментара
  • Да
   да
   13 -6
   19:20, 30 мар 2021
   Констатация по скоро ми приличаш на опитна мишка . Тепърва при тия с Астрата почват да стават проблемите друг е въпроса как ще се интерпретират и поднесат
  • Не гласувайте за това подло говедо
 • 2
  Та
  Таксиджия
  10 -4
  17:47, 30 мар 2021
  Ама защо ваксинират? Нали броят на хоспитализираните намалява според здравния министър? Или намалява с броя на починалите?
 • 3
  Ре
  Ретро
  12 -3
  18:35, 30 мар 2021
  Понеже не е възможно да се коментират публикациите за политическите прояви да ви питам дали знаете ВМРО дават ли нещо в циганската махала, ГЕРБ колко дават за "семката". Просто питам.
  • Ма
   мали
   8 -2
   19:31, 30 мар 2021
   Изтърва келепира ония ден асансиорния техник раздаваше пакетчета в един квартал даже се снима с някоя и друга пенсия.Ма тия пенсии ако си мислят че пакетчетата ще им стигнат за четири години ще ги измууат за 2-3 три и точно след изборите пак ще са валат
  • Из
   избори 2021
   6 -1
   21:21, 30 мар 2021
   Дават по 50 лв. на индианец.
Последни новини