От х:

Днес в x:

22 °C

Ново сметище в боровата горичка до ТЕЦ-а месеци след почистването й

  Ново нерегламентирано сметище се образува в боровата горичка над хасковския квартал „Македонски“, до недостроения ТЕЦ, сигнализира читателка на Haskovo.net.

  Край асфалтовия път между хайван пазар и електроцентралата, на няколко места има изхвърлени купища отпадъци – останки от хладилници, телевизори, пластмаси, строителни отпадъци, стари автомобилни гуми.

  Сегашното нерегламентирано сметище се образува само няколко месеца след основното почистване на горичката, която е предпочитано място за разходка на хората от близкия квартал. Припомняме, че през септември миналата година теренът беше основно почистен от служители на общинското предприятие „Екопрогрес“. Тогава бяха извозени 5-6 камиона отпадъци. Днес обаче ситуацията беше подобна на тази от миналата година.

  „Гледка като тази е често срещано явление. Не е нормално да се замърсява гората. Трябва да пазим природата“, заявиха хасковлиите Юсеин Хасан и Мустафа Алиев, които всеки ден се разхождат в района. Те са на мнение, че след почистването на гората, от общинската служба КОРЗ (Контрол, обществен ред и законност) трябва да осъществява контрол с цел запазване чистотата на терена.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Го
   Горския
   20 0
   18:56, 29 мар 2021
   Ами сложете по едни от Скритите - Ловджийските камери :))
  • 2
   Му
   Мутра
   0 -2
   21:29, 29 мар 2021
   Камини сър.
  • 3
   Ем
   Ема
   11 0
   21:51, 29 мар 2021
   Ганьо с ганьовския манталитет какво може да направи друго, освен да оака, както винаги!
  • 4
   Яд
   Ядосан
   2 0
   23:25, 29 мар 2021
   Да се минира.
  • 5
   Ци
   ******* мръсен
   0 -1
   12:12, 30 мар 2021
   давате ни помощи, безплатно лечение и градини и после ревете срещу сметищата
  Последни новини