От х:

Днес в x:

Спипаха близо 8 кг златни накити в тайник на автобус

Шофьор на автобус е привлечен като обвиняем за контрабанда на златни накити за 606 252 лева, съобщиха от прокуратурата.

На 26 март 2021 г., на ГКПП „Капитан Андреево“ пристигнал автобус Ман, управляван от 53-годишния обвиняем Р.Р., с двойно гражданство – българско и турско. Той се движел по линията от Турция към Северна Македония, през България. В рейса пътували още двама помощници на водача и 21 пътници. Пред митничарите те обявили, че нямат стоки за деклариране. При извършена проверка, включително и на превозното средство със специализирана рентгенова апаратура, митничарите установили наличието на подозрителна зона във фабрична кухина в автобуса. На мястото е бил открит специално пригоден тайник с достъп към багажното отделение. В него са намерени 25 пакета, съдържащи бижутерски изделия от жълт метал - общо 1 674 гривни, пръстени, медальони, колиета, комплекти обеци, с общо тегло 7,977 килограма.

Извършената експертиза на изделията от вещо лице е установила, че бижутата са изработени от 14-каратово злато, като те са на обща стойност 606 252 лева.

Контрабандните златни изделия са иззети. По досъдебното производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“, под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково, се извършват следствени действия.

На обвиняемия Р.Р. е наложена забрана да напуска пределите на Република България с постановление на наблюдаващия прокурор и му е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5 000 лева.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини