От х:

Днес в x:

Ускорено издаване на лични документи в седмицата преди изборите за Народно събрание

Звената „Български документи за самоличност” при ОДМВР Хасково ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за Народно събрание.

Служителите ще работят на: 3-ти април от 8.30 ч. До 17.30 ч, а в изборния ден, на 4-ти април, от 8.30 до 19.30 часа

Предприети са действия с цел българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи- лична карта или зелен паспорт, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

В седмицата преди 4-ти април, когато ще се проведат изборите за Народно събрание, Дирекция „Български документи за самоличност" е създала организация за ускорена работа по изваждането им.

В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването. За изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност, или лична карта с изтекъл срок на валидност, ще бъде издавано удостоверение.

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 2-ри април, по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо гражданите лично да подадат искане в ОДМВР- Хасково или в Районните управления по места  за дните от 30-ти март до 03 април, от 8.30 ч. до 17.00 ч. и на 4-ти април  от 08.30 ч. до 19.00 часа.

Удостоверенията за упражняване правото на глас в изборите за Народно събрание се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

 В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

Издадените удостоверения ще служат само пред Секционната избирателна комисия и ще са валидни само за изборния ден на 4-ти април, уточняват от МВР.

Част от предприетите във вътрешното ведомство мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на редовните парламентарни избори, е откриването на денонощна телефонна линия и електронен адрес, на които да се подават сигнали за нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на министерството в изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите – тел.: 02/90 112 98, както и на e-mail: izbori2021@mvr.bg.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ня
    Някоя
    5 0
    08:42, 27 мар 2021
    Ха, това е Пламен, моя любим полицай! Отдавна не съм те виждала, обади се : Н. А.
  • 2
    И
    И
    2 0
    10:02, 27 мар 2021
    Колко ще плати Борисов, само и само да гласувам за него, за 10000 защо не.
Последни новини