От х:

Днес в x:

7 мъже, 2 жени и 3 деца са спипани за кражби в Хасковско

Общо 12 души са спипани за кражби в Хасковска област, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

За кражби, в хасковското управление е бил 11-годишен. Вчера момчето откраднало 145 лева от маса на зеленчуковия пазар на булевард „Съединение“. Детето признало и върнало парите с протокол.

С мярка на задържане в Районното управление в Хасково е и бил 20-годишен от село Криво поле. Вчера по обяд, младежът се е движил с каруца към село Узунджово, в която имало натоварени откраднати 67 полуобръчи за полагане на тръби, собственост на софийска фирма. Образувано е досъдебно производство.

Криминалисти от Районното управление в Димитровград установиха общо шестима мъже, две жени и двама непълнолетни, извършители на кражби.

Вчера, по време на операция за противодействие на битовата престъпност, под контрола на Районна прокуратура-Димитровград, служителите са разкрили четирима мъже с двама непълнолетни, извършили кражби в Меричлери. Задържан е 32-годишен с непълнолетния си син на 12 г., които откраднали медна пръскачка от дом на димитровградчанин. В хода на работата станало известно, че детето заедно с друго момче на 10 г. и трима младежи на 19 г., 21 г. и 27 г. са откраднали агрегат, топ поцинкована мрежа, арматурни пръти, компресор и електрожен, собственост на жител от Меричлери. Част от откраднатите вещи са открити, а пълнолетните са задържани до 24 часа.

В управлението е доведена и 28-годишна, която отнела от имот в Меричлери бойлер, пералня и 60 метра кабел. Жената признала деянието си и описала механизма на извършването му.

Още една жена е била доведена за кражба. 51-годишна димитровградчанка задигнала забравен мобилен телефон от чейнджбюро в града. След сигнал от собственика му, извършителката е издирена, признала действията си и върнала открадната вещ. Стартирало е бързо производство.

60-годишен също е описал как е извършил 2 дребни кражби в бригадирския град. В различни дни от месеца мъжът от село Длъгнево откраднал кутия с олово, стопер за топче и рибарска мрежа от един и същи магазин. Разкаялият се възстановил сумата на откраднатото.

В ареста на управлението е бил познайник на полицията на 45 г. Полицаите са установили, че е откраднал 23 кг арматурно желязо от блок на улица „Възраждане“, за което е заведено бързо производство.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Яд
    Ядосан
    1 0
    20:25, 19 мар 2021
    С и ч- к о -т о абориген.
    • Ли
      Лилави Шведи
      2 0
      03:21, 20 мар 2021
      Избирателите на гроб -работа работа работа

Случаен виц

Последни новини