От х:

Днес в x:

Путин ще трябва да "плати цената", предупреди Байдън

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че руското ръководство ще трябва да "плати цената" във връзка с опитите на Москва за намеса в американските избори. Това каза той в интервю за телевизия ABC, излъчено в сряда сутринта.

Водещият попита за реакцията на Байдън на публикувания доклад на кабинета на директор на националното разузнаване. Според доклада руските власти са се опитали да дискредитират Байдън и Демократическата партия по време на миналогодишната предизборна кампания в страната.

"Той ще плати цената", каза Байдън, имайки предвид руския президент Владимир Путин. "Имахме дълъг разговор, познавам го доста добре. В началото на разговора му казах: Познавам те и ти ме познаваш. Ако разбера, че това се случва, бъдете подготвени", каза президентът на САЩ.

Москва и Вашингтон могат да си сътрудничат в области, в които имат общи интереси, каза още Байдън. "Има области, в които нашите интереси съвпадат. Затова удължих с него [с руския президент Владимир Путин] споразумението [...] за намаляване и ограничаване на стратегическите нападателни въоръжения", каза той.

Според него решението за удължаване на споразумението е взето въпреки подозренията на Вашингтон, че Русия се намесва в изборните процеси в САЩ. Байдън обясни, че е "в интерес на човечеството" Руската федерация и САЩ да "намаляват вероятността от размяна на ядрени удари".

На 3 февруари руското външно министерство размени ноти с посолството на САЩ относно завършването на вътрешните процедури, необходими за влизане в сила на споразумението за удължаване на Договора  СТАРТ (договора за ограничаване на стратегическите нападателни оръжия). Удължаването на този договор гарантира запазването и по-нататъшното функциониране на основния механизъм за поддържане на стратегическа стабилност, строго паритетно ограничавайки ядрените ракетни арсенали на страните.

Във вторник американското разузнаване публикува доклад, според който руските власти са се опитали да дискредитират настоящия президент на САЩ Джо Байдън, както и Демократическата партия по време на предизборната кампания през миналата година в САЩ.

В отговор прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви пред репортери в сряда, че Кремъл счита за неоснователни и необосновани твърденията, че Русия се е намесила в президентските избори в САЩ през 2020 г.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Се
    Сенсей
    5 -1
    18:08, 17 мар 2021
    Тоя е по зле и от Дончо. Ще забърка някакъв варгал.
  • 2
    Уу
    уууффф
    3 0
    19:49, 17 мар 2021
    Хилъри клинтън чукаше с юмрук по масата в оон и казваше ,че Путин ще си плати. Богатствата в Русия не били на Русия и руският народ а били на целият свят. Тоест - на краварите
  • 3
    Ис
    искуфял дърта
    0 0
    08:25, 20 мар 2021
    този ********* заплашва Русия и Китай едновременно. И двете по отделно имат по-голям военен потенциал от разложената краварска армия от содомити

Още новини

Последни новини