От х:

Днес в x:

11 °C

Разкриха контрабанда на златни и сребърни бижута в кутии от баклава

Сребърни и златни накити на стойност близо 35 хил.лв. са конфискувани от митническите служители на ГКПП Капитан Андреево при опит да бъдат пренесени през страната ни незаконно.

При един от случаите, недекларираните ювелирни изделия, са разкрити на 4-ти март, около 22 часа в автобус с румънска регистрация.

В превозното средство по редовната линията Истанбул-Букурещ са пътували 22-ма души, уточняват от Митницата.

Автобусът е бил отклонен за щателна митническа проверка, при която при личен преглед на един от пътниците-румънец, в подплатата на якето му са открити четири полиетиленови плика със 107 пръстена, медальона, синджира, гривни, обици от жълт метал.

Направената от вещото лице експертиза показала, че накитите са от 14 каратово злато. Общото им тегло е 294.76 грама и са на стойност над 22 100 лева.

Недекларирани сребърни бижута с общо тегло 3014 грама пък са открити на седми март, отново в автобус. Той се е движел по маршрута от Турция през България за Босна и Херцеговина. Пасажерите му били 23-ма.

Този път незаконните накити били открити при проверка с рентгенова апаратура. При пролъчването са отбелязани зони с подозрителна плътност в пътническия салон в отделението за ръчен багаж.

Последвалата физическа проверка потвърдила първоначалните съмнения за трафик. В картонени кутии от баклава и в чанта с дрехи митническите служители открили 685 накити от бял метал.

Според експертизата изделията са сребърни проба 925 и са на обща стойност 12 056 лева. Те са на един от пътниците, босненски гражданин.

На нарушителите са съставени актове по Валутния закон.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини