От х:

Днес в x:

10 °C

25 години затвор за Иван Пачелиев за убийството на фелдшера на с. Орешник

39-годишният бивш легионер от Френския легион Иван Пачелиев е с присъда от 25 години години затвор за убийството на 72-годишния фелдшер на тополовградското село Орешник Димитър Факиров.

Присъдата на Окръжен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.

От окръжните магистрати бившият легионер беше признат за виновен за това, че на осми октомври 2019 година по особено жесток начин е убил възрастният медик на работното му място в селото, на което и Пачелиев е жител.

Той му е нанесъл 38 удара с нож в областта на цялото тяло, които са довели до остра кръвозагуба-причина за леталния изход.

Фелдшерът беше открит в безпомощно състояние в здравната служба от кметицата на селото. Тя го потърсила на работното му място, след като цяла сутрин той не отговарял на позвъняванията й.

През целия ден селото беше завардено от службите, в селото бяха разположени и постови патрули, на място дойдоха и от Специализирания отряд за борба с тероризма. Още тогава сред запоодозрените беше Иван Пачелиев, той обаче се барикадира в дома си в края на селото. По-късно беше задържан и първоначално отричаше да е извършителя на зверското клане.

От Ямболският окръжен съд е признат за виновен и за това, че е държал 111 патрони незаконно, които са открити на на 11-ти октомври 2019 г. при претърсването на дома му.

Наказанието, постановено му днес, което е общо за двете престъпни деяния, трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  45
  456
  8 -2
  17:40, 12 мар 2021
  Малко е 25 г. За убийство по особено жесток начин-доживот
  • Той е категоричен, че по представения като оръжие на престъплението нож не са намерени следи от клиента му. Ножът бил с дължина 20 см, а най-дълбоката рана по тялото на фелдшера била 11 см. Имало противоречия и по ширината на раните: те били от по 2 см, а острието било широко 2,8 см и имало характерен улей.

   Защитата атакува и несъответствие в часа на смъртта като се позовава на видеозаписи, на които се вижда, че по това време Дюмона е бил на около 300 м от кабинета на жертвата си.
  • При задържането на Дюмона полицаите откриха в дома му 4 пушки, 3 гранати, взривател, барут, запалка за гранати и боеприпаси. За част от оръжията обаче в последствие бяха представени валидни разрешителни , издадени от Франция, гранатите пък се оказали обезвредени.

   В обвинителния акт е записано че бившият наемник ще отговаря за 111 огнестрелни боеприпаса.
 • 2
  Му
  Музи
  1 -1
  10:41, 13 мар 2021
  Не вярвам че е виновен, мисля че са го натопили.
 • 3
  На
  Наблюдател
  1 -1
  14:52, 13 мар 2021
  Хм, щом е българин 25 годинки, а ако е ш и б а н май-му---нек, най-много пробация.
 • 4
  Ав
  авс
  0 0
  18:23, 14 мар 2021
  Има нещо гнило тука. Защо му е на легионера да убива фелдшера. Нескопосна защита и прикриване на истинския извършител, това е.

Хороскоп за 10.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Без близките си хора ще се чувствате самотни и неудовлетворени. Те ви дават сили и подкрепят, което се отразява добре на духа ви. Намерете време и довършете задачите, които планирате за деня, без да се разпилявате в много посоки. Хранете се здравословно, не прекалявайте с алкохола и търсете изход в затрудненията си.
10 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Подхождате сериозно и отговорно към професионалните си ангажименти и това е чудесна предпоставка за бъдещите ви успехи. Имайте предвид нещата, които могат да изникнат в последния момент. Постарайте се да пестите силите си, и не се хабете заради чуждите грешки. Но и не натоварвайте околните с излишни приказки.
10 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Още преди да се захванете с конкретни действия обмислете всяка своя стъпка. Не действайте прибързано, за да не изпуснете златна възможност. Ако се колебаете дали да поискате съвет или не по - добре изберете първото.
10 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съсредоточете се. Витаете някъде и пропускате важни неща. Не взимате присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие и не е чудно ако се изкушите да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
10 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ситуациите ще се менят динамично и ще ви поднесат вълнуващи моменти. Емоциите ще са в повече, но не разкривайте сърцето си пред хора, които малко познавате. Това ще ви спести неприятности, защото със сигурност в обкръжението ви има хора, които мислят различно от вас. Вечерта ще се разтоварите от стреса по свой начин.
10 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Опитайте да владеете емоциите си днес. Във важен момент ще се наложи да разчитате главно на трезвата си преценка. В противен случай ще имате сериозни неприятности. Няма да ви е трудно да предвиждате събитията и да се подготвите адекватно. Нужно ви е малко спокойствие и търпение за да постигнете целите си.
10 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С проявената от вас активност ще подобрите финансите си и не на последно място отношенията с близките ви. Навреме ще свършите плануваното и дори повече от това, което сте предвидили, така, че да ви остане време и за почивка. Вгледайте се в партньора си, отгатнете желанията му и му помогнете да ги постигне.
10 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Здравословни проблеми на близък човек ще занимават мислите ви днес. Запазете спокойствието си, всичко е преодолимо. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да иска това от вас.
10 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стремежът ви към предизвикателства и приключения ще ви въвлече в интересни ситуации днес. Възможно е да ви се открият нови и неподозирани възможности за реализация. Находчивостта и трезвата ви преценка ще ви помогнат да направите най-добрия избор.
10 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Вероятно мнозина от вас копнеят за почивка и при малко повече късмет днес ще успеят да си я осигурят. С дипломатичност и находчивост ще съумеете да заобиколите някои на пръв поглед неотложни ангажименти и ще откраднете този ден само за вас.
10 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Професионалната ви работа се развива успешно. Проектът ви ще бъде одобрен и финансиран от високопоставено място, и това ще ви даде възможност за бъдещо развитие. Не пренебрегвайте и помощта, която ви се предлага от колега, много скоро може да имате нужда от нея.
10 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Различни по вибрации емоции ще насищат деня ви, но е сигурно, че няма да скучаете. Очакванията ви са за повече във финансовата сфера, но бъдете доволни и от това. Предпазливостта ще ви бъде полезна във всяко едно отношение. Не пренебрегвайте чувствата на човека до вас, отнесете се с уважение, ако не погледът ви е насочен другаде.
10 апр 2021
Последни новини