От х:

Днес в x:

25 години затвор за Иван Пачелиев за убийството на фелдшера на с. Орешник

39-годишният бивш легионер от Френския легион Иван Пачелиев е с присъда от 25 години години затвор за убийството на 72-годишния фелдшер на тополовградското село Орешник Димитър Факиров.

Присъдата на Окръжен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.

От окръжните магистрати бившият легионер беше признат за виновен за това, че на осми октомври 2019 година по особено жесток начин е убил възрастният медик на работното му място в селото, на което и Пачелиев е жител.

Той му е нанесъл 38 удара с нож в областта на цялото тяло, които са довели до остра кръвозагуба-причина за леталния изход.

Фелдшерът беше открит в безпомощно състояние в здравната служба от кметицата на селото. Тя го потърсила на работното му място, след като цяла сутрин той не отговарял на позвъняванията й.

През целия ден селото беше завардено от службите, в селото бяха разположени и постови патрули, на място дойдоха и от Специализирания отряд за борба с тероризма. Още тогава сред запоодозрените беше Иван Пачелиев, той обаче се барикадира в дома си в края на селото. По-късно беше задържан и първоначално отричаше да е извършителя на зверското клане.

От Ямболският окръжен съд е признат за виновен и за това, че е държал 111 патрони незаконно, които са открити на на 11-ти октомври 2019 г. при претърсването на дома му.

Наказанието, постановено му днес, което е общо за двете престъпни деяния, трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    45
    456
    8 -2
    17:40, 12 мар 2021
    Малко е 25 г. За убийство по особено жесток начин-доживот
    • Той е категоричен, че по представения като оръжие на престъплението нож не са намерени следи от клиента му. Ножът бил с дължина 20 см, а най-дълбоката рана по тялото на фелдшера била 11 см. Имало противоречия и по ширината на раните: те били от по 2 см, а острието било широко 2,8 см и имало характерен улей.

      Защитата атакува и несъответствие в часа на смъртта като се позовава на видеозаписи, на които се вижда, че по това време Дюмона е бил на около 300 м от кабинета на жертвата си.
    • При задържането на Дюмона полицаите откриха в дома му 4 пушки, 3 гранати, взривател, барут, запалка за гранати и боеприпаси. За част от оръжията обаче в последствие бяха представени валидни разрешителни , издадени от Франция, гранатите пък се оказали обезвредени.

      В обвинителния акт е записано че бившият наемник ще отговаря за 111 огнестрелни боеприпаса.
  • 2
    Му
    Музи
    1 -1
    10:41, 13 мар 2021
    Не вярвам че е виновен, мисля че са го натопили.
  • 3
    На
    Наблюдател
    1 -1
    14:52, 13 мар 2021
    Хм, щом е българин 25 годинки, а ако е ш и б а н май-му---нек, най-много пробация.
  • 4
    Ав
    авс
    0 0
    18:23, 14 мар 2021
    Има нещо гнило тука. Защо му е на легионера да убива фелдшера. Нескопосна защита и прикриване на истинския извършител, това е.

Още новини

Последни новини