От х:

Днес в x:

11 °C

Двама учители и медицинска сестра са сред 47 новозаразени, четирима са починали

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 47 нови случая на коронавирусна инфекция, четирима починали, двама излекувани и са поставени 141 дози ваксина, съобщиха от Областния оперативен щаб.  

Разпределението на заразените лица по общини е: Хасково – 9; Димитровград – 12; Харманли – 9; Свиленград – 4; Симеоновград – 1;  Тополовград – 2; Любимец – 9; Ивайловград – 1.

Сред положителните лица са двама учители и медицинска сестра от детска градина „Рай” в Любимец, поради което под карантина ще бъдат поставени деца от 1 Б и 2 Б група. С коронавирус е и персонал от ЦСОП „Стефан Василев” в Свиленград, поради което под карантина ще бъдат поставени 15 ученици.

Починали са четирима мъже от община Хасково, на възраст 63, 67, 71 и 91 години.

Актуална обстановка:

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 5982. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 209. На домашно лечение са 1156 души, починали са 366 и напълно излекувани - 4251 души.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

  • 1
    Ju
    Juranlins
    21 -3
    09:30, 7 мар 2021
    Пикът ще е след една до две седмици. След 4 седмици се очаква лек спад на новозаразените. Лятото ще са единични случаи , но граничния пропускателен режим ще си остане затегнат. Ще се пътува в чужбина с псар тест или с документа отнаправена ваксинацията.
  • 2
    Ан
    Ани Стоянова а.к.а Лени Смол
    3 -17
    09:40, 7 мар 2021
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Ба
      Бай hui
      17 0
      10:00, 7 мар 2021
      Стига писа глупости обратен пенсионер .
  • 3
    Ло
    Логично
    3 -10
    10:18, 7 мар 2021
    С тези умения в гадаенето, баячеството и измамната... Виж коментара
    • По
      по-логично е
      4 -5
      10:28, 7 мар 2021
      Ти да си обратен первезник и кандидат ии мераклия да те те изчукат римляните !
  • 4
    Да
    да знаете калинки
    18 -8
    10:24, 7 мар 2021
    Пълен хаос и калинки по постове, от които зависи да управляват епидемия, хора и институции! Калинка, до калинка, до калинката ... край нямат. Само народа линее и измира, но калинките не се трогват. Те ходят на работа само за да се големеят, да си показват скъпите тоалети, да "управляват" колективи и да дерибействат. За тях най-голямото натоварване е да врещят гръмогласно и да се заяждат за всичко и със всеки, който им е пред очите. После се чудят защо ги кълнат и ги разнасят из града - защото простотията и чалганията примесени с агресия и тормоз рушат здравето и живота на обикновените хорица под нечий ботуш! Ама онзи от горе забавя, но не забравя!
    • Да
      Да кажем истината
      15 -4
      11:43, 7 мар 2021
      Така е. От много години съм в системата и никога не е имало толкова прости хора и калинки в администрацията, като в същото време почти нищо не се бачка, а за заплатите и бонусите няма смисъл да се говори. Българина е готов да го мачкат до дупка само и само да не го юркат много и да му плащат добре. Като изключим калинките цялата администрация е против сегашното управление, но въпреки това ще гласуват пак за него защото тоя "платен рахат" не е за изтърване.
  • 5
    Кл
    КЛИЕНТ
    2 -2
    12:25, 7 мар 2021
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 6
    Аа
    аааа
    13 -1
    12:28, 7 мар 2021
    Продажните души са много .Самовлюбени дребни ниско интелигентни самозабравили се , но скоро ще дойде възмездието ще горят в ада и оттърване от мъките няма да има.Природата следва своя закон и не оставя разни плужаци да я контролират. Имало го и преди и сега е близко рестарта
    Казах
  • 7
    И
    и
    9 0
    14:19, 7 мар 2021
    Всички тирани са се сгромолясвали с трясък и големи катаклизми - не само за тях, но и за приближените им. Сигурно има връзка с това, че този тип същества, забележете не хора, а същества - напълно губят връзка с действителността - те не само нямат реална предства за себи си и това как другите ги възприемат, но и не виждат ясно действителността! Най-вероятно е в резултат на многото склонени пред тях глави, на това че свитата им бързо се приучава да не изказва мнение различно от върховното, че всяка тиранска дума се приема без противоречие, защото често е въпрос на физическо оцеляване. Тираните биват ласкани, възхвалявани и напълно заблуждавани за качествата си, за често злия си нрав, за липсата си на умения, за агресивността и дори лудостта си! Сигурно, ако всеки ден на някой му повтарят, че е велик като слънцето, и ако той си го мисли постоянно - това за него става действителност и негова лудост!
  • 8
    Пе
    пенсионер
    6 -5
    14:54, 7 мар 2021
    юрнаха са да се ваксинират а пък повече се разболяват Наша съседка учителка направи две ваксини и два дни след втората се разболя
    • Ба
      Бат Танас
      2 -2
      17:30, 7 мар 2021
      Тя се разболяла от любовна болест. От нея се вдига температура губи се апетит и понякога посягат на живота си.
  • 9
    Пе
    пенсионерка
    4 -4
    15:02, 7 мар 2021
    Така е като са будали да се впрягат
  • 10
    По
    ПОСТРАДАЛ
    8 -4
    17:25, 7 мар 2021
    В Хасковска област продължават да умират най-много пациенти. Днес в страната - 22 починали,
    от тях 4 в област Хасково. Ще обясни ли някой защо е така? Най-лошо в Хасково ли се грижат за пациентите си или има друго обяснение?
    Хора, лекувайте се у дома със силни антибиотици още от третия ден на симптомите. Джипито ви със сигурност ще ви посочи правилните и стойте далеч от болницата. Умират само в болницата, при това в в много от случаите в резултат на провежданото лечение. Много от възрастните хора не издържат на дозите дексаметазон, които им се поставят. Стероидите , ако наистина са необходими в хода на лечението, трябва да са точно дозирани според възрастта, теглото и състоянието на пациента. Такава преценка могат да направят лекарите с много опит. Има ли такива в Хасково? И ако да - точно те ли лекуват пациентите в КОВИД отделенията?
Последни новини