От х:

Днес в x:

9 °C

Предварително попълнените декларации за доходите ще са достъпни от 16 март

Предварително попълнените декларации за доходите ще са достъпни от 16 март, съобщават от офиса на НАП в Хасково. Отлагането с една седмица на електронната услуга се налага заради поправки, които пощенски оператори ще извършват през тази седмица в данни, подадени от тях към приходната агенция. Според тези данни получател на суми по наложен платеж е посочен служител на фирма с неговия ЕГН, а не самата фирма, която е реалния поръчител и получател на пратката.

От офиса на НАП в Хасково напомнят, че в предварително попълнената данъчна декларация освен доходите по трудов договор, хонорари, граждански договори, доходите от наем при отдаване на имот на юридически лица и земеделски субсидии, за пръв път ще бъдат включени и данни за получени суми от наложени платежи след търговия в интернет и информация за продажба на моторни превозни средства, които са били собственост на декларатора по-малко от 12 месеца.

През тази година крайният срок за деклариране на доходите от физическите лица е 5 май заради празничните дни на Великден, уточняват още от НАП.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини