От х:

Днес в x:

БСП излиза с младост и опит за парламентарните избори

    БСП е със симпатична и лъчезарна листа за вота на 4 април. Залага на числото 4, какъвто е номера на БСП за България в бюлетината. Това обяви по време на представянето на листата за Девети кърджалийски избирателен район математикът и областен лидер на социалистите Милко Багдасаров. Той подчерта, че листата съчетава младост и опит. Че тези, които я водят са със средна възраст от 35 години. В цяла България партията ни няма такава листа подчерта Багдасаров. Залагаме не само на младите, но и на жените. Те са 70% от листата. Това е послание, което гласи: Жените в Кърджали и областта трябва да бъдат уважавани и обичани. Багдасаров отбеляза също, че в номинирането на професионалисти се е стигнало до това, че 40% от листата са кандидати за народни представители от гражданската квота. Това, което обединява хората в нашата листа е,  че те имат обща кауза и това е България .Затова и локомотивът  й е Петя Михалевска, Той каза, че в партията и в областната организация цари пълно единство в подкрепата за Михалевска като водач на листата. Силно развълнуван Багдасаров благодари на Изпълнителното бюро на БСП за номинацията на Петя Михалевска и бе категоричен, че ако Димчо Михалевски има възможност да я види би се гордял с нея.

    Той изрази надежда, че партията има потенциал да вкара двама народни представители, включително и втората в листата Есен Устренска. Всички ще работим за голямата цел БСП да бъде първа политическа сила в страната.

      В своето обръщение към членовете и симпатизантите на Коалиция за България Петя Михалевска изрази задоволството си, че заедно с Есен Устренска са начело на листата и ще си партнират в предизборната кампания. Тя отбеляза, че в страната има дефицит на справедливост, което чувстват всички. Според нея, държавата не е обърната към хората, към техните проблеми. Опитват се да превърнат тези избори във Вотът на страха. Трябва ни висока избирателна активност, за да докажем противното, подчерта Петя Михалевска. Тя посочи пет приоритета за които ще работи: Икономика, Инвестиции, Инфраструктура, Доходи и Справедливост.

    Тук е моят дом. За мен всеки човек тук е важен. Получих доверието на г-жа Нинова да изляза срещу Мустафа Карадайъ и Цвета Караянчева.

    Влизам в предизборната надпревара със самочувствието на млад човек без обвързаности и зависимости. Ще водим позитивна кампания, врече се Михалевска.

      Есен Устренска изрази удовлетворението, че е в челото на листата с Петя Михалевска. Израснахме заедно и имаме общо лично отношение към Кърджали. Хората тук имат нуждата от усещане за справедливост. БСП е длъжна да спечели тези избори. Да върнем достойния живот. Кърджали има драматична нужда от промяна. Младите разбират какво искат младите. С другите водачи на листи сме от различни поколения. С разбиране и отговорно лидерство можем да си върнем достойния живот, каза още Есен Устренска. Тя призова жителите на областта да излязат да гласуват.

     Всички от листата на БСП за България се снимаха в общ кадър пред числото 4, на която дата ще бъде и парламентарния вот през април.

    Георги Кулов

    Листа БСП - Кърджали:

    1.Петя Михалевска

    2. Есен Устренска

    Възраст: 30г.

    Образование: Магистър юрист, специализира Право на Европейския съюз в Софийски университет

    Професия: Адвокат, вписан в Адвокатска колегия - Пловдив от 2016г.

    Други данни: Заместник-председател на БЧК-Кърджали мандат 2021-2024, общински съветник в Община Кърджали мандат 2019-2023

    3.Георги Тончев Кючуков - 45г., образование - висше, специалност "История" и "Политология". Преподавател по история.

    Общински съветник, Председател на комисията по образование, култура, вероизповедание и международно сътрудничество, председател на Общ. съвет на БСП Кърджали, Зам.председател на Обл.съвет на БСП Кърджали.


     

    4.Костантина Илиева Карабоюкова - 29г.

    Образовяние- висше бакалавър,специалност- компютърни системи и технологии,

    професия:компютърен специалист ,председател на мо на бсп за областта,член на нс на бсп,зам председател на общинския съвет на бсп-кърджали ,бивш председател на инициативния комитет към издигането на Румен Радев


     

    5.Венелин Емилов Башев -40г., образование-висше,магистър ,,Културна и политическа география и Национална и регионална сигурност,, професия-педагог.

    Председател на Общински съвет БСП-Кирково. Член на НС на БСП


     

    6.Надежда Атанасова Тодорова 54 години. Образование: Предучилищна педагогика; Мода и дизайн.

    Основател на бранда  Nadit & NADIT shoes and  Nadezhda Todorova – NadiT – Couture!

    Работи като мениджър , стилист на обувки,  дигитален дизайнер и онлайн администратор. Първо място на 18 фестивал на Висшата и Авангардна мода за дебют.

    Работи в тясно сътрудничество с Турция и Италия.

    7.Мария Тодорова Милушева

    Години - 49

    Образование :

    Бакалавър- - Социална  информация и комуникация

    Югозападен Университет " Неофит Рилски "  - Благоевград

    Стопанско управление - бакалавър  - ВУАР - Пловдив 

    Професионална реализация :

    От 1994 г.

    Работи в частния сектор , като предприемач и мениджър.

    Гражданска дейност :

    Доброволец и Зоозащитник в борбата с овладяване на популацията на бездомните кучета в Община Кърджали.


     

    8.Теодора Янчева Каракостова - 60г.

    Инженер- химик, специализация „икономика и управление”, "педагогика". Областен координатор на БСП, зам. областен председател на БСП и областен председател на обединението на жените социалистки.Работила в неправителствения сектор по програми на Уницеф и СЗО във връзка с образованието,детското и майчино здравеопазване,член на управителния съвет на БНК за Уницеф/ 2001-2003/. Общински съветник,мандат /2019-2023г./. Зам. председател на Комисията по икономическа политика.

    Венелин Емилов Башев -40г., образование-висше,магистър ,,Културна и политическа география и Национална и регионална сигурност,, професия-педагог.

    Председател на Общински съвет БСП-Кирково. Член на НС на БСП

    9.Марияна Делчева Ликова

    Години-53

    Инженер-химик , магистър специалност "Автоматизация на производството " ВХТИ -София

    Специализация:

    "-Банково дело, счетоводство и контрол" към УНСС-СОФИЯ

    -АКАДЕМИЯ ЗА МУЗИКАЛНО И ТАНЦОВО  ИЗКУСТВО-ПЛОВДИВ Преподавател български народни танци

    Работила в частния сектор като предприемач;

    Общински съветник мандат 2019/2023год. Зам. Председател на комисия по икономическа политика до 24.03.2020 год.

    Председател на тракийско дружество

    "Тракийско сърце",

    Директор на Общински център за култура и младежки дейности-Кърджали

    10.Милко Петров Багдасаров - години 63,

    Образование: ПУ - Математика,

    СУ - Информатика,

    УНСС - Право,

    ВТУ - Счетоводство и контрол.  Действащ директор на СУ "Петко Рачов Славейков" от  1990г.до сега

    Председател на Обл.Съвет на БСП вече 25години,

    Президент на ВК "Арда" - Кърджали.(волейболен клуб)


    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Последни новини