От х:

Днес в x:

23 °C

Независимо тракийско сдружение „Доган Хисар“ връчи плакет на кмета Станислав Дечев

Изображение 1 от 4

  Новата тракийска организация Независимо тракийско сдружение „Доган Хисар“ връчи почетен плакет на кмета на община Хасково Станислав Дечев за подкрепата му към тракийската кауза. Призът му беше поднесен в двора на Регионалния исторически музей в Хасково, непосредствено след тържествения ритуал за Освобождението на България.

  Плакетът беше връчен от Величка Георгиева, която е член на Управителния съвет на тракийската организация. Тя обяви, че удостояват с плакета градоначалника за подкрепата му и позицията, която е заел, за да се реализира инициативата им – да бъде удостоен посмъртно великият Капитан Петко войвода със званието „Почетен гражданин на Хасково“, което беше прието при повторно гласуване на заседание на Общинския съвет на Хасково.

  „Вие, г-н Дечев, допринесохте с делата и позицията си да се изпълни един жест на признателност и благодарност от нашето поколение, подет от Независимо тракийско сдружение „Доган Хисар“ към Капитан Петко войвода. Благодарим за Вашата подкрепа и позиция. Пътят към познанието на историята е знанието за делата на дедите ни!“, заяви Величка Георгиева.

  Тя обяви новата национална инициатива на Независимо тракийско сдружение „Доган Хисар“ за осъществяване и изпълнение на изработка на 3D фигури в реален размер с автентично облекло и оръжие на великите българи. Първата фигура, която вече се изработва от известния 3D-дизайнер Камен Василев е на бореца и защитник на тракийската кауза и българщината – Капитан Петко войвода. Ще бъдат изработени фигури още на Апостола на свободата Васил Левски, Георги Раковски, Христо Ботев, Гоце Делчев. Идеята на сдружението е да бъдат изработени по две фигури, като едната ще остава в регионалните исторически музеи, а другата ще е част от образователна пътуваща изложба от град на град под надслов „България, това са те“, „България, това си ти“. Ще бъде открита банкова сметка за кампанията.

  Кметът Дечев прие плакета с благодарности. Изтъкна, че заслугата не е само негова, но и на общинските съветници, които са одобрили идеята на тракийската организация – Капитан Петко войвода да бъде удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на Хасково“. Той отправи предизвикателство към потомците на тракийските бежанци - заедно да направят кампания в Хасково под надслов „България, това сме ние“. Тя беше приветствана от сдружението.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (23)

  • 1
   Кю
   Кюмуров
   27 -13
   14:10, 3 мар 2021
   Още една глупост. Тези няма ли кой да ги озапти. И какво в крайна сметка целят. Да покажат че на някой му е бил крив носа, дълги ушите, бил е метър и 60 висок, плешив, кривоглед? Какво точно целят. Спрете ги, тези са ненормални.
   • АБ
    А бре Гоше
    11 -11
    14:43, 3 мар 2021
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • Единствената организация на Тракийците в България е СТДБ
    ..Дюза на Тракийските дружества в България !
    ...
    Разделяй и Владей...това са ГЕРБ.

    Създават си собствени слуги !

    Българите ще гласуват за тези които са силни да прочистят от ГЕРБ!
   • Ма
    Маджаровец
    19 -3
    20:10, 3 мар 2021
    Какви тракийци са като връчват награда на човека който стана кмет като продаде Маджарово на ДПС. Вижте го и сега на празника - до него само хора от ДПС.
   • С.Т. и ПХП са хибриди на това управление
   • Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • Не
    Недоволен
    0 -3
    17:03, 4 мар 2021
    Моооля? Това вашият несменяем , вечен председател баш тракиецът от Пирин Премянов ли ви го съобщи. Вашето тракийско дружество е свърталище на дърти комунисти. Вие не сте тракийци, даже българи не сте, банда комунистически подлоги.
  • 2
   Не
   Независим Хасковлия
   22 -1
   15:27, 3 мар 2021
   Не случайно , Васил Левски в своето тефтерче е написал Народе !!!!.
   Да ,да и ако днес се надигни от гроба си,пак ще кажи Народе!!!!
  • 3
   Ру
   Румен
   20 -2
   15:28, 3 мар 2021
   След това е ред на брадчедите му високо планинци да го почетат!
  • 4
   По
   Подлоги
   38 -7
   15:39, 3 мар 2021
   Уж независимо дружество, а правят акции в подкрепа на герб. Сега е предизборен период. Защо го правят. За да подкрепят герб. Мижитурки.
  • 5
   Ви
   Високо планински кмет
   15 -4
   18:24, 3 мар 2021
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 6
   См
   Смърт за ГЕРБ
   11 -6
   19:05, 3 мар 2021
   Ще му връчим брадва в тъпата тиква
  • 7
   Хасковската организация на тракийците винаги е била една от най-силните, единна и водеща сред организациите в България!
   Бандата от не много умни, но за сметка на това адски лакоми лелки, самонарекли се "баш тракийки", за пореден път опитва да разцепи историческата организация!
   Познавате ли ги, хасковлии, тези баш тракийки?
   Лицето - нереализирана писателка, която във всяко име и под всеки храст, навсякъде открива дядовци те си, които били всичко и навсякъде, ама само тя е чувала това и никой друг ги не знае тия доганхисарски, супертракийци Пандърови.
   Сянката - изчакваща звездния си миг, бъдещата директорка на заг(н)иващия хасковски музей, дъщерята на майката, която вече десетина години след навършване на пенсионна възраст играе ролята на консилиери в музея, пазейки място за щерката, част от болницата РИМ, където са се събрали, набрали доктор до доктора и то все от супертакийците Узунови.
   Масовката - знайни и незнайни супертракийци, от които като видиш само мъдрия поглед и чуеш умното слово на изтърсака, който знае от дядовците си, че няма нищо по-тракийско от супертракийския им род Комневи, на когото обаче само той открива навсякъде и във всичко следите.
   Срамна работа ... и днешната свирка е срамна не по-малко от онази, която направиха с глупашкия "гроб", който при по-предишния кмет побиха, по акъла на старата музейна сива кардиналка, която тогава още се усукваше около сегашното ръководство на вече противниковата им тракийска организация.
   А бе, Бог да прости тракийското движение и в частност хасковската организация!
   • Д-
    Д-р Красимира Узунова
    6 -6
    09:00, 4 мар 2021
    До т.нареклия се Топал Кадир - турското име, което си приел не ти прави чест особено ако се свържи и с вековната тракийска кауза. Защо тази дълга реч не ми я изложиш както се казва "в лице, ами си се скрил" зад неизвестно име. В същност няма нищо чудно клеветниците и завистниците гледат винаги да са в сянка, а това за съжаление е една от най-лошите български черти! Бъди жив и здрав!
   • Не
    Не тракиец
    4 0
    10:00, 4 мар 2021
    Разделяй и владей.ТЕ разбиха орханизаторите на протестиращите, разбиват или разцепват парламентарни групи та едно дружество ли.Дори и с традиции
    Всичко се продава за,два сребърника.В България е така- продажно племе .ЗАСЛУЖАЕАМЕ СИ ГО.
  • 8
   Тр
   тракиец от доган хисар
   17 -3
   19:51, 3 мар 2021
   Няма по - гнусно същество от предателя. Всички тези дето се мъчат да разцепят тракийското дружество са такива. Тъжно е че ги има , радостно е че са една талига хора на фона на десетките хиляди истински тракийци.Тези отрепки по-скоро ще се продадат на всеки на власт, отколкото да защитят тракийското си достойнство от потискащата власт. Но както казва народа "Няма стадо без мърша" . Това са мършите на непобедимото тракийско стадо.
   • Па
    Панаетюф Теню ут Гереня
    9 -4
    21:25, 3 мар 2021
    Гледам сее снимки и на тях саде женски снимани. Адин мъж за притреб ни са види. Съберали са са кат на п¥т**н пазар. Ко прай при тях Станко Кмета и да го питаш ни можи ти каза. Ама грамота му дали е той ухилен кат нам ко си.
   • Не
    Недоволен
    0 -2
    16:59, 4 мар 2021
    Че по-големи предатели от Вашето т.нар. "тракийско дружество" дали има??? Отговорът е НЕ. Какъв тракиец е вашият несменяем председател - комунистът , съветофил Премянов? Това че, във вашето т.нар. тракйско дружество сте се събрали един катун дърти комунисти е отблъскващо. По-добре минете леко в ляво и не пречете на хората.
  • 9
   Ам
   аман
   9 -2
   22:04, 3 мар 2021
   Абе, тия нямат ли си мъже да ги онождат, та се занимават с политика? Аман от поцинковани кофи в тая политика, ей.
   • Па
    Паржу
    8 -2
    00:49, 4 мар 2021
    Сигурно мъжете им ги отбягват. Ама ако са престраши някой заблуден мъж да им обърни внимание му дават грамота.
  • 10
   От
   Отвратен гражданин
   4 -6
   08:42, 4 мар 2021
   Защо сайта допуска подобни отвратителни и долнопробни коментари на личности и събития? Засрамете се и незабавно изтрийте всички гнусни коментари и бележки, на които мястото не е там. Срамота! За сетен път се убеждавам, че вие сами си ги пишете! Жалко!
  • 11
   Тр
   Тракийка
   7 -2
   09:26, 4 мар 2021
   Всички "независими" псевдотракийци са подлоги на властта. Дори не знаят пътя за Тракия. Продажници и нагаждачи! Срам ме е да ви гледам! Истинските потомци се държат достойно!
  • 12
   Панякота коментариите в Хасково нет, отразяващи събитие , статия или др.
   са противоречиви , но специално за това събитие, почти всики коментари отразяват едно възмущение от търсената публична изява на едно
   "Незавидимо тракийско сдружение- Доган хисар"-Хасково.
   Като Хасковлийка , дори само бегло да познавам съдбата на Тракийските
   българи, ще кажа ,че съдбата на всички бежанци от Беломорска и Егейска
   Тракия приютени в град Хасково е една и съща- мъка, нищета,безпътица,
   и какво ли не още. И още да се изтъква ,злоупотребява или протовопостява
   едно населено място с друго е просто наглост и жалкост,защото съдбата на било на Мерхамлийци, Съчанлийци, Чобанкьойци, Пишманци Доган хисарци или още много е една и съща.
   И друго ,какво значи независимо - независимост ! От кого? Към кого са
   независими?! Нали са българи, нали са едни и същи великите дати от календара на България. Болка и срам.

  Хороскоп за 25.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не пестете силите си днес. Денят е многообещаващ за вас и е едно чудесно начало на новата седмица. Интимните ви завоевания от предишните дни ви импулсират и стимулират творческите ви способности. Това ще изиграе решаваща роля в деловите ви начинания.
  25 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Безпаричието и битовите неуредици ще отстъпят място на по-ведри чувства у повечето от вас. Активно ще се включите в проект, очаквайки с приходите от него да подобрите доходите си. Всичко зависи от вас, за това няма съмнение, че ще се справите. Съпротивата на някого няма да ви откаже от намеренията ви.
  25 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Може да осъществите намеренията си, ако съчетаете действията си с тези на партньорите ви. Работата в екип ще ви носи удовлетворение и финансови придобивки. Непоколебимите ви действия, продиктувани от увереност и знания ще ви отворят врати. Връзката със семейството ви е силна и това допълнително ви мотивира.
  25 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще ви се отдава да успявате там, където други зациклят. Усърдно ще се заемете с реализацията на идеите си и скоро ще постигнете резултатите, които преследвате. С добро чувство ще се отнесете и към хората, с които работите. Служебни пътувания.
  25 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Случващото се днес ще промени хода на професионалните ви търсения. Предизвикателствата са пред вас, а вие имате нужния потенциал за да се справите. Не демонстрирайте показно самочувствието си, бъдете по-смирени, за да не провокирате конфликти и нежелани емоции. Правете така, че всички да остават доволни.
  25 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Неспокойни и действени, ще започнете деня си с важните задачи, които не търпят отлагане. Без колебание ще покажете на когото е нужно, че не желаете намеса в личния си живот, надявайки се да бъдете разбрани. По въпросите, засягащи вас ще взимате решенията си сами, разбира се няма да ви липсва подкрепата на хората, на които държите.
  25 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не възлагайте прекалено много надежди на операции със значителен риск. Шансът днес ще дойде от съвсем неочаквана за вас посока. Бъдете готови да действате бързо и точно. Приятели са ви подготвили желана изненада. Вечерта се очертава много приятна. Попадате в нова и интересна компания.
  25 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Скорпион Ще се чувствате уморени и обхванати от апатия към света около вас. Ще се наложи да сложите на мястото им хора, които ще се опитат да ви употребят за свои цели. Любовните ви желания са засилени, за това вземете мерки да не се разочаровате.
  25 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес сами се натоварвате с неща, които ще са ви в прекалена тежест. Смятате, че можете да се справите, но едва ли ще е толкова лесно. Не поемайте повече ангажименти, отколкото можете да свършите. Работете усилено и разчитайте и на съдействието на хората, с които работите. Успехи ще имат онези от вас, които се занимават с търговия.
  25 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Здравето ви и това на близките ви ще занимава повечето от вас. Погрижете се да не ви липсва нищо, с което да провокирате нежелани последствия. Нека финансовата ви стабилност в момента не ви подвежда. Пестете парите си. За дамите от знака се очертават делови успехи.
  25 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Време навън няма да се отрази на настроението ви и с ведрина в общуването ще приобщавате много хора към себе си. В подкрепа на работата си ще срещате разбиране и съпричастност. Усвоили сте знания и умения, действайте. Погрижете се за здравето си и не позволявайте на хронични страдания да попречат на активността ви.
  25 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Този ден ще ви донесе успешна реализация в делови план. Работите безупречно, изпипвате всичко до най-малката подробност и това ще стане повод за възхищение от страна на хората, с които работите. Обърнете подобаващо внимание и на сърдечния си партньор.
  25 юни 2021
  Последни новини