От х:

Днес в x:

24 °C

Медицинска сестра и учител са сред 75 новозаразени, петима са починали

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 75 нови случая на коронавирусна инфекция, петима починали, 48 излекувани и са поставени 1059 дози ваксина, съобщиха от Областния оперативен щаб.  

Разпределението на заразените лица по общини е: Хасково – 41; Димитровград – 6; Харманли – 5; Тополовград – 4; Свиленград – 3; Любимец – 3; Симеоновград – 4; Минерални бани –3; Ивайловград – 4; Маджарово – 2.

Сред положителните лица са: медицинска сестра от МБАЛ-Хасково и  учител от детска градина „Рай“ - Любимец, поради което под карантина ще бъдат поставени деца от четвърта група и един помощник възпитател.

Починали са: мъже на 65 и 77 години от община Хасково, жена на 68 години от община Хасково, мъж на 80 години от община Свиленград и жена на 75 години от община Димитровград.

Актуална обстановка:

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 5764. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 212. В МБАЛ-Хасково са настанени - 89. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 13. В МБАЛ-Харманли са настанени - 14. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 44. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени – 23. В МБАЛ-Хигия са настанени – 6. В лечебни заведения извън областта се лекуват – 23. На домашно лечение са 1042 души, починали са 352 и напълно излекувани - 4158 души.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  Бо
  Борко от Болярово
  16 -13
  09:10, 3 мар 2021
  Група честит празник.Като гледам вече има повече идиоти от колкото патриоти.Чак крякащите селско стопански животни в стремежа си да са в крак с модата и да са угодни където трябва бързат да изръсят статистиката а за равиха коя дата е.Никъде не видях и помениз сайта за тази свята дата.Група мисля да спра услугите на фирма Еском в знак на протест как мислите
  • Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 2
  До
  До Борко
  12 -7
  09:24, 3 мар 2021
  Мисля, че добре ще направиш! И без това те не вършат никаква работа, занимават се с политика и погребения, а за народа-една студена вода и малко всяване на паника! О, майко моя, Родино мила!
 • 3
  Бе
  Безсмъртните
  7 -5
  09:59, 3 мар 2021
  Честит Национален празник и ден на Освобождението!
  Сводката на попа вместо поздрав... не може по-ниско да паднеш!
 • 4
  Вл
  Владислава Даракчиева
  8 -8
  10:16, 3 мар 2021
  Посвещавам този си пост на заливащите медиите тенденциозни публикации с крещящи заглавия в стил “Занзибар пламна с коронавирус”:

  Живея на Занзибар вече четвърти месец. Тук има доста българи, които живеят от години на Занзибар заедно със семействата си.
  Много е грозно злорадството на световните и български медии относно смъртта на 77 годишния вице-президент на Танзания и жалките им опити чрез смъртта на един възрастен човек да подкрепят антихуманната си адженда.
  Защо не тръбят, че при скорошно проучване във Франция е установено, че 30 % от младите французи между 18 и 24 годишна възраст са признали, че имат натрапчиви мисли за самоубийство?
  Или колко НЕ-болни от ковид се разболяват и умират защото или не потърсват лекарска помощ или им бива отказвана такава? За НЕ-ковид!
  Физическо и психично здраве се градят и поддържат в свободно общуване с природата и другите живи същества, а не затворени между 4 стени и бомбардирани с медийно-политическа истерия.
  Да, Танзания и Занзибар се опълчиха на световната политико-медийна истерия и отказаха да живеят по чужди наложени правила за “новото нормално”.
  И ще продължават да бъдат трън в очите на останалия побъркан свят, защото вече една година са живото доказателство, че МОЖЕ да се живее нормално БЕЗ маски, мерки, локдауни, ПСРи и силово налагани ваксини.
  Президентът на Зимбабве също заяви във видео обръщение към народа си, че нито една ковид ваксина няма да бъде внесена в Зимбабве и нито един гражданин на Зимбабве няма да бъде ваксиниран докато не бъде доказано, че тези ваксини са безопасни за човешкото здраве.
  А на всички хейтъри на Занзибар и Танзания ще кажа едно - погледнете жалкото и окаяно положение на цяла Западна Европа - Германия, Франция, Испания, Италия, Австрия, Белгия, Холандия поставени на колене от нео-фашизма на своите политически лидери.
  Протести срещу маските и локдауните, удавени в студени водни струи и задушлив газ, протестанти влачени и ритани по земята... медии, не отразяващи протестите и не позволяващи на лекари да изразят мнение, различно от “официалното”, световни социални мрежи като Youtube, Facebook, Instagram и Twitter, блокиращи и триещи профили, публикации и цели групи.
  Дори и Google се включи като изтри линковете към алтернативната социална мрежа Parler, която Amazon оставиха без сървъри в жалкия си опит да спрат свободата на словото, подкрепяйки цензурата на останалите.
  Хубаво погледнете тази Европа и си отговорете на въпроса - така ли искаме да живеем?
  Аз съм на Занзибар, Танзания.
  Това е моят отговор.
  Защото смятам, че ако не сме част от решението, то неминуемо сме част от проблема.
  Суверенният начин, по който Танзания взима решения за страната и народа си, казвайки НЕ на всеки опит отвън за притискане и диктуване, това е решението, което аз подкрепям с присъствието си.
  И е много важно това решение и жив пример да го има.
  То е като знамето, към което света да погледне с вяра и надежда, че МОЖЕ да се казва “НЕ!” и да се живее нормално.

   
  • Пр
   Правилно
   1 -3
   12:45, 3 мар 2021
   Правилно, браво на братския зимбабвийски народ...Няма да се ваксинираме, няма да ставаме част от проблема на Боко, няма да накривяваме кюляфа му! Всички в Занзибарово!
 • 5
  Ел
  Ели
  8 -2
  10:34, 3 мар 2021
  Патриот е, брате,на маса,лесно се тогава в гърдите бие,дълга критика подхваща,щото всичко знае..Знаме на върха да развява,па с него да се завие,та "Българи -юнаци!" да вика.Ама кога требе нещо да направи за "милата си родина", труд да положи,да създаде,тогава си вика "Друг да го стори,що требе аз да се мъча, каква ще ми е файдата от тоя зор!?" Честито,българи,с направеното от вас се кичете,без крясъци,пред мъртвите глава сведете!!!
  • На
   На Коледа
   5 -2
   12:25, 3 мар 2021
   Християнин, на 3ти март е Патриот, и после 363 дена Идиот! Що е то?
 • 6
  Об
  областен кофти наблюдател
  8 -19
  10:55, 3 мар 2021
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 7
  До
  До наблюдател
  10 -5
  11:05, 3 мар 2021
  Хапчето и лягаш и ще си рахат, за околните и за себе си!?
 • 8
  Ха
  Хасковлия
  8 -4
  11:41, 3 мар 2021
  Още отварям новините Хасково нет само се при казва колко са били заразените починалите и ваксинираните само това ли се случва в тази Държава
  • Тю
   Тюркян
   5 -2
   12:29, 3 мар 2021
   Истината боли.
  • Ке
   Кекс
   6 -3
   17:25, 3 мар 2021
   Тогава спри да се разхождаш безпричинно без да носиш маска или ти е под носа, селянин. Ще е така още дълго, че и по-зле заради такива като теб.
  • Су
   Супата
   3 -3
   17:43, 3 мар 2021
   Кекс ли си кво си но докато има нищожества като теб ще е така. Идиото подобни същества които се мислят за велики просто застояли на едно място плужаци на които нищо не им е угодно всеки им пречи да съществуват.Всеки който не им споделя идеите и мисленето е идиот селянин или нещо подобно.Пък самите те се натискат за намалени ГМО продукти из големите вериги.И не ми развивай тезите за търгашите доктори тяхната помия съм я сърбал.Благодаря че се отървах.Ба си и мишока лизач
Последни новини