От х:

Днес в x:

11 °C

Един починал и 6-ма новозаразени с коронавирус от димитровградско

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 75 нови случая на коронавирусна инфекция, петима починали, 48 излекувани и са поставени 1059 дози ваксина, съобщиха от Областния оперативен щаб.  

Разпределението на заразените лица по общини е: Хасково – 41; Димитровград – 6; Харманли – 5; Тополовград – 4; Свиленград – 3; Любимец – 3; Симеоновград – 4; Минерални бани –3; Ивайловград – 4; Маджарово – 2.

Сред положителните лица са: медицинска сестра от МБАЛ-Хасково и  учител от детска градина „Рай“ - Любимец, поради което под карантина ще бъдат поставени деца от четвърта група и един помощник възпитател.

Починали са: мъже на 65 и 77 години от община Хасково, жена на 68 години от община Хасково, мъж на 80 години от община Свиленград и жена на 75 години от община Димитровград.

Актуална обстановка:

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 5764. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 212. В МБАЛ-Хасково са настанени - 89. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 13. В МБАЛ-Харманли са настанени - 14. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 44. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени – 23. В МБАЛ-Хигия са настанени – 6. В лечебни заведения извън областта се лекуват – 23. На домашно лечение са 1042 души, починали са 352 и напълно излекувани - 4158 души.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини