От х:

Днес в x:

Jerusalema Dance Challenge стигна до София

Изображение 1 от 2

    Студентите, преподавателите и служителите на НАТФИЗ се включиха в Jerusalema Dance Challenge NATFA, на открито пред сградата на академията на улица "Г.С. Раковски" в София.

    Танцовото предизвикателство, което обикаля света, е израз на съпричастност, подкрепа и солидарност по време на борбата с Ковид-19.

    Песента Jerusalema излиза през 2019 г., но предизвикателството започва в Ангола през февруари 2019 г., където танцова трупа заснема някои движения, докато обядва.

    Така хитовото южноафриканско хаус парче от DJ Master KG и Nomcebo се разпространява по света, до голяма степен благодарение на танцовото предизвикателство. То пък става един от начините, по който хората си дават чувство за сплотеност през 2020 г. Хората по света продължават да заснемат видеоклипове, в които танцуват на Jerusalema.

    В Германия също много групи от работещи на първа линия - полицаи, медицински сестри, пожарникари, се включват в предизвикателството през този труден период. Видеоклиповете им в YouTube имат милиони гледания. Забавно и сплотяващо, но звукозаписната компания Warner, с която Master KG има договор, поискала лицензионни такси за използването на песента във видеоклиповете. Е, германските власти уредили исковете за участващите полицейски управления в провинцията Северна Вестфалия.

    Говорител на Warner Germany казва пред DW, че частни лица няма да бъдат глобявани или да трябва да получат лиценз за използване на Jerusalema като част от предизвикателството в Германия, Австрия и Швейцария. Но позицията на звукозаписната компания е различна, ако „има ефект на реклама или насърчаване в полза на институция, организация или компания“ - тогава започват исковете. 

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини