От х:

Днес в x:

Пиян водач с Опел блъсна моторист, спипаха трима без книжка

Пиян водач на Опел блъсна и рани моторист в Димитровград, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково. Инцидентът е станал на 27-ми в 16:15 часа, на третокласен път.

Колата е била управлявана от 53-годишен водач, който се е движил с несъобразена скорост и след употреба на 1,1 промила алкохол. На десен завой е загубил управлението, навлязъл е в насрещната лента и е блъснал мотоциклет „Хонда“, управляван от 46-годишен. От удара, мотористът е с фрактура на носа, прегледан и освободен за домашно лечение. Съставен е акт на шофьора на Опела.

През последните три дни са хванати петима нарушители на пътя. Единият от тях е 25-годишен от Свиленград, заловен на 26-ти да управлява мотопед, нерегистриран по надлежния ред. При справка се оказало, че младежът не притежава шофьорска книжка.

На следващия ден, униформените полицаи са установили още един водач, шофиращ мотопед без книжка. Возилото без регистрационна табела се е управлявало от 19-годишна жителка на града.

Бързо производство е стартирало и в харманлийското управление. На 26-ти в 22 часа, полицаи са проверили в града 34-годишен с Опел. Техническото средство отчело наличие на амфетамин и метамфетамин. Задържан е до 24 часа.

Два акта по Закона за движение по пътищата са съставили пътните полицаи в Районното управление в Тополовград. На 28-ми те са проверили товарен автомобил Зил. Оказало се, че колата е с прекратена регистрация, поради липса на застраховка „Гражданска отговорност“, а 37-годишният водач шофира с изтекла книжка.

Със служебно прекратена регистрация се оказал и Сеат, проверен от униформените полицаи в Симеоновград. Колата се е шофирала от 34-годишен румънец, на когото е съставен акт по Закона за движение по пътищата.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини