От х:

Днес в x:

Мартеници от цялата страна на базара в помощ на Гого

    Мартеници, пана и сувенири в бяло и червено пристигат от цялата страна за базара в полза на лечението на малкия Георги Цонев.

    Мартенският благотворителен базар, който е под надслов „Помогни на малкия Георги“, се осъществява с подкрепата на община Хасково.

    Гого е с диагноза детска церебрална парализа. Специалистите са на мнение, че той ще проходи, но се нуждае от интензивна рехабилитация и стимулиране на умственото развитие. В истанбулския рехабилитационен център „Рибем”, специализиран за работа с деца с двигателни проблеми, предлагат такава терапия. Медицинските процедури възлизат на 50 000 евро - сума, която семейството не може да осигури. От месеци хасковлии даряват и се включват в различни акции в помощ на момченцето.

    Ръкоделията за мартенския базара в подкрепа на детето, който ще остане на площад „Атлантически“ до първи март, са изработени от децата от детските градини и училищата в Хасково и региона.

    Майката на Гого с благодарност разказа, че мартеници и сувенири за базара пристигат и от други кътчета на страната-от Варна, от Сливен, от Пловдив.

    „Получихме много подкрепа от цялата страна и сме много благодарни“, каза майката на Георги.

    Още в първия ден на базара имаше много доброжелатели, които дойдоха за да си вземат именно от тук бяло-червените символи и да помогнат за лечението на детето. Предстои пътуване на Георги и майка му до Турция за трети рехабилитационен сеанс. След първите два Гого вече напредва с изправянето и дори успява с помощ да се задържи за няколко секунди докато си измие ръчичките. Родителите му са обнадеждени, че с помощта на добрите хора, синът им ще успее и да направи крачки.

    В подкрепа на семейството има поставени и дарителски кутии в касовите салони на община Хасково и в други обекти в града.

    Разкрита е и дарителска сметка:
    IBAN: BG54FINV91501317483321
    Първа инвестиционна банка
    BIC: FINVBGSF, ВАЛУТА: ЛЕВА
    ТИТУЛЯР: ГЕОРГИ МИХАЙЛОВ ЦОНЕВ

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини