От х:

Днес в x:

14 °C

Контрабандни смартфони за над 90 бона откриха митничарите по границата ни с Турция

Два опита за контрабанда на мобилни телефони предотвратиха митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“.

През месец февруари при две проверки на леки автомобили, излизащи от страната към Турция са открити 277 контрабандни смартфона.
При единия от случаите, на 10-ти февруари, лек автомобил Ауди с хасковска регистрация пристига на пункта на път от България за Турция. Шофьорът и неговата спътница заявили, че не пренасят лични вещи, стоки и валутни ценности.

Превозното средство обаче е отклонено за щателна проверка. След сканиране с рентгенова апаратура и физически контрол митническите служители откриват около двигателя на колата 145 мобилни телефони от известна марка.
При втория случай телефоните са открити при проверка на излизащ от страната на 19-ти февруари лек автомобил Фолксваген „Шаран“ със сливенска регистрация. В автомобила пътували шофьорът и четиримата му спътници - една жена и трима мъже, всички български граждани.

При извършения личен преглед на дамата се установява, че тя е укрила в дамската си чанта, в джобовете на дрехите и по тялото 132 смарт-телефона.
Откритите общо 277 мобилни телефона с пазарна стойност близо 97 000 лева са задържани. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    <3
    <3
    2 -1
    12:16, 24 фев 2021
    Браво на служителите!
  • 2
    Ко
    Коко
    3 0
    13:17, 24 фев 2021
    Тази къде ги скрила тези 132 телефона?С_____а е голям звяр.
  • 3
    К.
    К.
    2 0
    15:44, 24 фев 2021
    Я да ми споделите според за вас за КОИ са били телефоните, а сега някой да отговори на тази загадка 😉

Още новини

Последни новини