От х:

Днес в x:

3 °C

Междуведомствена комисия ще решава темата с болничния на родителите на карантинирани ученици

  Междуведомствена комисия ще разгледа темата с болничния на родителите на карантинирани ученици, като контактни на заразен персонал в училище или друго дете с Ковид. Това увери в Хасково заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков. Той посочи, че в Здравното министерство имат вече сигнали за това.

  Според него, само промяна в Наредбата за медицинската експертиза, която урежда болничния за родителите на карантинирани деца от детските заведения, т.е до 6-годишна възраст, няма да е достатъчна. Темата засяга три министерства, посочи д-р Бойко Пенков.

  „Предстои създаването на междуведомствена работна група от заинтересованите ведомства-МТСП, НОИ, ние, Финансовото министерство и всички, които имат отношение. Има за решаване доста въпроси по повод временната нетрудоспособност, така че темата предстои да се обсъди. Действително има празнота в нормата, което не урежда докрай нещата. Така че е добре да се свърши тази работа. Трябва да има промени поне в два закона и те да се синхронизират“, подчерта заместник-министърът.

  Доктор Бойко Пенков подчерта и че Здравното министерство е готово да подпомогне големи предприятия, където като превенция се налага честото изследване на персонала за заразени с кооронавирус.

  Вече има и такива на територията на Хасковска област, като фабрика „Пролет“ в Димитровград, които обявиха, че може да се наложи да затворят заради големите разходи, които правят за тестове, заради отказа на част от служителите им да са ваксинират.

  "Доставени са много антигенни тестове, предоставяме ги на лаборатории, на всеки, които иска да извърши такова тестване. Да се обърнат към нас, ние ще подпомогнем процеса“, посочи в заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков.


   

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Па
   Параграф 22
   9 0
   19:21, 23 фев 2021
   Комисията има ли финансов фонд? Интересно е едни да решават, а други да плащат. Изначалният идиотизъм идва от горе, а решението може да се намери само долу.

  Хороскоп за 01.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днешният ден едва ли ще ви изненада с нещо, но ако решите да положите малко повече усилия може би ще изненадате себе си. Някои от вас имат възможност да постигнат нещо, към което отдавна се стремят и точно днес това ще ви се отдаде много по-лесно от когато и да било друг път. Сигурно знаете за какво става дума и ако имате късмет ще се сетите навреме за да го направите.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се радвате на добро сътрудничество с деловите си партньори. Не отлагайте среща с важен за вас човек. Сега е момента да действате по-открито и да покажете това, на което сте способни. Даденостите съвпадат с желанията ви и не ви остава нищо друго, освен да действате.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Всичко, което правите днес ще ви носи удовлетворение, защото се отнасяте към него с предпочитание. Контролирайте емоциите си и не допускайте да пропуснете нещо важно заради невъздържаност или недобре преценена ситуация. Радвайте се на малките неща, не бъдете максималисти.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  В основата на компромисите днес се корени успешната ви работа. Независимо с какво се занимавате, бъдете готови да се съгласявате с мнението на околните и да се стараете да потушавате възможните конфликти. Това ще ви спести ценно време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което предприемате сами. Следвайте намерението си докрай.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата ви днес ще върви с променлив успех. Влагате прекалено много емоции дори в дребни неща и това може бързо да ви изтощи. В личен план проявявате излишна упоритост, която може да влоши положението ви без да ви донесе никакъв положителен резултат. Дори да ви е трудно, постарайте се да говорите открито за нещата, които ви интересуват.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Денят е успешен за онези от вас, които си търсят работа. Успявате да намерите предложения, които ви удовлетворяват и едва ли някой ще се учуди ако съвсем скоро смените работното си място. Във ваш плюс е че бързо се адаптирате към нови места и ситуации. Бързо установявате нови познанства, което още повече улеснява промените при вас.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Активни и уверени в себе си ще получите добра оценка за работата си и съответното възнаграждение за труда си. За сметка на това в личния си живот е възможно да изживеете разочарования. Помислете дали сте отговорили на нечии очаквания и чия е вината за разминаването ви с тях.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще съобразите външните си изяви с духовните си потребности и така ще ги направите по-впечатляващи. Добрата реклама е най-голямата ви печалба днес. Очакванията на бизнесмените ще се доближат до реалността, само с малко изключени. Някои от делата ви ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не позволявайте на никой да ви пречи на успешния ви ход в реализиране на целите ви. Сътрудничеството ви с определени хора ще бъде ползотворно, но не бива да налагате на всяка цена мнението си. В противен случай рискувате да провалите нещо, което със сигурност върви към успех.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Очаква ви успешен ден, наситен с много срещи и разнородни контакти. Общуването е ваша стихия обаче затова няма да е чудно че успявате да постигнете значителни резултати в тази област. Не е трудно да ви повярва човек за каквото и да било, толкова е силна способността ви да убеждавате При това го правите с обаянието, характерно за Водолея.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С общи усилия ще приключите проект или друга задача, еднакво интересна за вас и хората от обкръжението ви. Застанете на принципни позиции, когато се очаква да бъдат взети важни решения и не допускайте съмненията у някого да възпрат общия устрем. В крайна сметка ще се поздравите с повече свършена работа, което означава и по-добри доходи.
  01 мар 2021
  Последни новини