От х:

Днес в x:

РИК определя състава на секциите заради липсата на синхрон между коалиционни партньори

    Липсата на синхрон между коалиционните партньори в „Обединени патриоти“- Атака, НФСБ и ВМРО за съставът на секционните-избирателни комисии запровеждането на парламентарните избори на 4-ти април в Хасково, провалиха преговорите в общината.

    Така след днешните консултации, водени от секретаря на Общинска администрация Пламен Лечев, разпределението на общо 1253 места в секционните комисии ще бъде направено служебно от Районната избирателна комисия.

    В консултациите днес участваха представители на ПП ГЕРБ, КП „БСП за България“, КП „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“, ПП ДПС, ПП ВОЛЯ, КП „Демократична България- обединение“.

    Писмените предложения, които представителите на партиите депозираха на консултациите, ще бъдат изпратени в РИК-Хасково.

    149 са секционните избирателни комисии в Хасково, заложени са и 10 мобилни, които ще осигурят правото на вот на хората, които в деня на изборите са под карантина.

    На срещата беше даден и срок на представителите на политическите сили да предадат до дни списъка на членовете си, които ще се включат в СИК и желаят да се ваксинират, за да бъде организирано възможно най-бързо за тях поставянето на първата доза ваксина. 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Же
      желаещ
      7 -1
      16:59, 22 фев 2021
      а ще има ли желаещи за тия секции да стоят там 12-18 часа,
      а изобщо гласуващи ??
    • 2
      88
      88
      7 -1
      18:03, 22 фев 2021
      а дали изобщо ще влезнат тези набедени вмро,нфсб и атака в парламента???? ако има прости хора да гласуват за тях може би !!!!
    • 3
      Б - отбора на Гроб/Ду-Пи-Се :))
    • 4
      Йй
      Ййй
      1 0
      16:28, 23 фев 2021
      То при Борисов, не синхрон, нищо няма.

    Още новини

    Последни новини