От х:

Днес в x:

Г-7 обещаха още 4 милиарда долара за глобална ваксинация

Страните от Г-7 обещаха общо днес 7,5 милиарда долара за глобалната ваксинационна кампания срещу Ковид-19, предаде Франс прес.

В изявление, разпространено след виртуалната среща на върха на групата, тя потвърждава своята подкрепа за един справедлив достъп до ваксини. С обещаните днес още 4 милиарда долара, помощта на Г-7 за глобалната ваксинационна кампания възлиза на общо 7,5 милиарда долара.

След срещата германската канцлерка Ангела Меркел каза, че може да се наложи Германия и други страни да дадат някои от запасите си от ваксини за развиващите се държави, тъй като само ваксинирането на цялото население на планетата ще сложи край на пандемията, предаде Ройтерс.

Лидерите от групата освен това заявиха, че искат тази година да бъде повратна за мултилатерализма след четирите години на едностранни действия при предишния президент на САЩ Доналд Тръмп, съобщи още АФП.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (1)

  • 1
    За
    запомнете
    8 0
    07:40, 20 фев 2021
    Това което дойде след социализма е в пъти по- лошо. Дойде едно голямо лицемерие. Загриженост за хората. Дали е така ? Рано или късно хората ще се събудят
Последни новини