От х:

Днес в x:

17 °C

Няма яснота дали ЕС ще наложи още санкции срещу Русия

Все още няма яснота дали ЕС е готов да наложи допълнителни санкции срещу руски представители. Това заяви високопоставен дипломат от ЕС, пожелал анонимност.

Той поясни, че на заседанието на Съвета на ЕС по външни работи следващата седмица ще бъдат обсъдени различни възможности. По неговите думи може да се очаква, ако има съгласие за налагане на санкции, те да бъдат по новото европейско законодателство срещу посегателствата над човешките права по света. Дипломатът отбеляза, че засега е внесено само едно предложение от няколко държави от ЕС за възможни санкции.

Според него все още няма решение дали върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел ще се възползва от правото сам да предложи санкции, както заяви по-рано пред Европейския парламент. Засега не може да се каже какво ще бъде решението, основната цел е да се обсъдят поуките от посещението на Борел в Москва, заяви той.

По неговите думи изводът от пътуването на Борел е, че Москва търси конфронтация с ЕС и че продължава да разпространява дезинформация. Според него не е сигурно, че този път Москва ще успее да вбие клин между държавите от ЕС, след като руският външен министър Сергей Лавров изрази готовност да работи само с отделни страни от Общността.

Санкциите целят промяна в поведението на руските власти, които нарушават правата на гражданите. Не разглеждаме възможността за налагане на санкции срещу руски олигарси, защото всяко подобно действие трябва да почива на ясни доказателства за съучастието им в нарушенията, поясни дипломатът. Той отбеляза, че досега срещу Русия са били наложени санкции на ЕС заради Крим, Украйна и отравянето с оръжие за масово поразяване на Алексей Навални.

По неговите думи санкции по новото европейско законодателство за човешките права досега не са въвеждани, затова трябва да бъдат внимателно обмислени и все още не се знае дали може да се постигне необходимото единодушие за тяхното приемане. Той поясни, че някои европейски държави предлагат санкциите срещу Русия да бъдат само в отделни области. Дипломатът отбеляза, че бъдещето на отношенията с Русия е в дневния ред на насроченото за следващата седмица заседание на Европейския съвет.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (1)

 • 1
  За
  запомнете
  2 -1
  07:42, 20 фев 2021
  Франция
  Белгия
  Нидерландия
  Британия
  Швеция
  Норвегия са пред етническа гражданска война. Те тръгнали нож на руснака да вадят. Дали няма да му се молят да изчисти държавите им така както изчисти Сирия. Само предполагам. Друг разполага

Хороскоп за 13.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
13 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
13 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
13 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
13 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
13 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
13 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
13 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
13 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
13 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
13 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
13 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
13 май 2021
Последни новини