От х:

Днес в x:

Борисов прекоси Източните Родопи, инспектира газопровода при Кирково, мостове и „Пневматика Серта”

Изображение 1 от 3

    Премиерът Бойко Борисов прекоси Източните Родопи като инспектира строителството на интерконекторната връзка с Гърция при Кирково, моста при Птичар и подпомаганата от правителството „Пневматика Серта”.Той бе придружаван от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и областния управител Никола Чанев.

    Ето какво сподели в страницата си във Фейсбук министър-председателят: Газовата връзка между България и Гърция ще бъде готова до края на годината. Чрез изграждането на газопровода IGB българските потребители ще имат достъп до много различни източници на газ, включително и до втечнен газ, чрез терминала в Александруполис, където страната ни е и акционер. От началото на годината получаваме азерски газ. Работим и по разширяването на газовото хранилище „Чирен“. Следваме стратегически цели на страната, като реализираме големите инфраструктурни проекти в енергетиката. Благодарение на тях ние постигаме 100% диверсификация. Това ще е от изключителна полза както за всички български битови и индустриални потребители, така и за целия регион на Югоизточна Европа.

    За инвестирането на пари на данъкоплатците в мостове в областта премиерът Борисов отбеляза: Почти изцяло е готов новият мост над река Върбица, който води до село Птичар (община Момчилград). Осигурихме близо 2 милиона лева за строежа. Мостът е най-пряката връзка до населеното място и ще спестява десетки километри пътуване на местните. Още 1 950 000 лева отпуснахме и за изграждане на нов мост за село Еровете (община Кирково). Съоръжението е единствената пътна връзка за жителите на селото с останалите населени места в общината и е в много лошо състояние.Продължаваме да подобряваме инфраструктурата навсякъде в страната.

    В „Пневматика Серта”Борисов бе посрещнат от ръководството на фирмата.Той пожела да се информира как работи компания,която се е възползвала от мярката 60/40.Той бе информиран,че компанията работи на пълна скорост.Без прекъсване се трудят 650 души.Има глад за още.Готови са дори да наемат чуждестранни работници и специалисти.Цялата продукция се изнася в чужбина,основно за Америка ,ЕС и Китай.Снабдяват се фирми разработващи строителни машини в сферата на пътното строителство.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини