От х:

Днес в x:

Гилдията на сценаристите обяви номинациите за годишните си награди

"Без звуци в живота", "Борат 2", "Момиче с потенциал" и "Една нощ в Маями" са сред филмите с номинации за годишните награди на американската Гилдия на сценаристите, предаде ЮПИ.

Приза за оригинален сценарий ще си оспорват сценаристите на "Без звуци в живота", "Момиче с потенциал", "Юда и черният месия", "Палм Спрингс" и "Процесът срещу Чикаго 7".

В категорията за адаптиран сценарий са номинирани сценаристите на "Борат 2", "Една нощ в Маями", "Ма Рейни: Майката на блуса", "Новини от света" и "Белият тигър".

С номинации в телевизионните категории за драма са авторите на сценариите за "Обадете се на Сол", "Момчетата", "Короната", "Мандалорианецът" и "Озарк", а за комедия - сценаристите на "Успокой топката", "Пен 15", "Велика", "Тед Ласо" и "Какво правим в сенките".

Алекс Гибни, който миналата година спечели приза за сценарий на документален филм за продукцията "Създателката: За кръв в Силициевата долина", разказваща историята на Елизабет Холмс - скандалната основателка на уличената в измами компания за кръвни тестове "Теранос", тази година отново е сред претендентите в категорията за "Изцяло под контрол".

Носителите на наградите на Гилдията на сценаристите ще бъдат обявени на виртуална церемония на 21 март. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини