От х:

Днес в x:

33 хил. лв. данъци възстанови НАП Хасково заради данъчни облекчения

За един месец офисът на НАП в Хасково възстанови 33 хил. лв. надвнесени данъци на лица с право на различни данъчни облекчения. Най-често това са облекчения за непълнолетни деца; ипотечен кредит, ползван от млади семейства; сключени застраховки „Живот“ и намалена работоспособност.

Данъчните облекчения се ползват с подаване на годишна данъчна декларация за доходи, получени през миналата година, напомнят от офиса на НАП в Хасково и обръщат внимание, че към датата на подаване на декларацията лицето не трябва да има подлежащи на принудително събиране стари задължения.

Същото изискване – да няма неплатени задължения към бюджета важи и когато се подава годишна данъчна декларация с плащане по нея преди 31 март с цел ползване на 5% отстъпка за ранно плащане. Отстъпката се начислява върху сумата за доплащане по декларацията в случай, че тя е подадена преди 31 март, плащането е преди същата дата и лицето няма стари задължения.

Средно по 20 декларации за придобити доходи през миналата година се подават на ден в офиса на НАП в Хасково. Срокът за тях, тази година по изключение, изтича на 5 май, тъй като от 30 април до 4 май са официални почивни дни заради великденските празници.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини