От х:

Днес в x:

12 °C

Таксиджии искат разчертаване на пиаците в Хасково и поставяне на знаци с брой места

  Таксиметрови шофьори настояха за прецизно обособяване на пиаците за престой в Хасково.

  „Искаме да се разчертаят стоянките, да маркират местата за престой и да се поставят знаци, указващи точния брой места за таксита“, заяви Илиян Иванов, представляващ местна таксиметрова фирма.

  Апелът му е по повод настоящата ситуация, в която нито таксиметровите шофьори знаят параметрите на пиаците и с колко места разполагат, нито останалите водачи, заради което често се случвали конфликтни ситуации. Така често се случвало лични коли да паркират на стоянките, а такситата да изчакват на забранено, заради което отнасяли глоби.

  Според таксиметровите шофьори, органите на реда понякога също изпадали в недоумение кой да санкционират, защото нямало яснота докъде се простират пиаците. Именно такава е ситуацията на улицата, водеща към площадка „Спартак“ в Хасково.

  От община Хасково заявиха, че са наясно с исканията на таксиметровите фирми. През последните седмици кметът Станислав Дечев е провел няколко работни срещи с представители на бранша, които са изложили исканията си относно пиаците и тяхната регулация. От фирмите подготвили проект за промяна в таксиметровите пиаци - за броя места и местата на самите пиаци, тъй като имат предложения за промени. Проектът ще бъде внесен за разгледане на Транспортна комисия. Вероятно през следващите седмици ще се стигне до промени, което ще включва маркирането на стоянките и поставяне на нови знаци за брой места.

  „Всички пиаци в града ще бъдат огледани и прецизирани“, категорични бяха от общинската администрация.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (19)

  • 1
   Де
   Делянча
   12 -26
   16:27, 16 фев 2021
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • От
    отровеното трио
    11 -8
    17:52, 16 фев 2021
    Ходи си купи евтини патриотични хапчета от аптека Марешки!
   • Dz
    Dzakardo
    3 -3
    23:39, 16 фев 2021
    Шах и мат, лайк ли да се сложи или шит :)
   • Съ
    Съжалявам ви в Хасково
    0 0
    09:52, 17 фев 2021
    Не затова че сте мишоци ,
    ами защото заради Котараците никога не сте знаели
    кво е хубав живот и свобода
  • 2
   Мл
   Младок
   31 -3
   18:03, 16 фев 2021
   Нека започнат да издават касови бележки,като за начало,а след това претенции.
   • Ба
    Баничка
    16 0
    19:39, 16 фев 2021
    Баничките на ХЕИ примерно и те ...или всеки един друг бизнес може да се даде за пример...
   • Ст
    СТОЯН
    1 -8
    00:18, 17 фев 2021
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
  • 3
   Ко
   кочо
   31 -3
   19:42, 16 фев 2021
   Таксиметровите пиаци до първа поликлииника нямат работа само пречат!
   • То
    Точно
    26 -2
    20:12, 16 фев 2021
    Там трябва да е синя зона, за да може да се ползва от пациентите!
   • Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 4
   Ва
   Ванчо акулата
   14 -1
   20:09, 16 фев 2021
   За копърки места ще има ли ?
  • 5
   Ев
   Евро такси
   11 -2
   20:28, 16 фев 2021
   Къде е тоя кюрд с брадичката на Класика
  • 6
   Гр
   градски
   22 -6
   21:12, 16 фев 2021
   Нахалните копърки с претенции.Причиняват задръствания из целия град не спазват законите касови бележки не издават. Повечето коли и таскиджии миришат на пор пушат в колите не проветряват.Г-н. Кмете твърде са много за полупразния град Хасково.Помислете за изисквания кой може да кара такси. На пример кат "С" натрупани нарушения по КАТ най вече за фиш "неправилно спиране и паркиране" два фиша и без лиценз.Максимум 100 коли са предостатъчно ще има места по стоянките и нама да пречат на целия град.Сега който не става за нищо е станал такси.Все пак вози хора и трябва да има профисионална книжка.Като са по малко на брой ще си изкарват достатъчно пари ще си подържат колите качествено и ще си пазят лиценза.
   • Ст
    СТОЯН
    2 -10
    00:27, 17 фев 2021
    А БЕ ГРАДСКИ СЕЛЯНИН!ИЗОБЩО НЕ СА МНОГО ТАКСИТАТА... Виж коментара
  • 7
   Гр
   градски
   6 -1
   04:49, 17 фев 2021
   До кой клас ходи на училище? Трудно пишеш а камо ли да мислиш.
   • Чо
    чоки
    1 0
    17:03, 17 фев 2021
    изпусна запетаята братле
  • 8
   Ив
   Иван
   6 -4
   05:54, 17 фев 2021
   Само ревът че нямат работа след 1 вечерта нямаме коли
  • 9
   Ба
   бай Киро
   15 -3
   07:01, 17 фев 2021
   Трябва да почнат да ги глобяват, след тях е кочина - хвърлят боклуци, пикаят и акат по стоянките.
  • 10
   Би
   бивш бакшиш
   12 0
   10:17, 17 фев 2021
   Работил съм като таксиметров шофьор. Професията е трудна и неблагодарна.Затова и деградира до нивото на олигофрени. Има нужда от ВЪЗПИТАНИ И ОБИЧАЩИ професията си таксиметрови шофьори. Колата трябва да свети, винаги да има аеро део, ако си пушач никога в колата не пуши, излез и изпуши навън цигара и пак се прибери в колата. Винаги трябва да имаш дребни стотинки, И БЪДИ ТОЧЕН В РЕСТОТО , ако клиента е доволен сам ще ти остави БАКШИША и дори ще те търси и друг път. Само , че вече няма такива таксисти.

  Хороскоп за 02.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
  02 мар 2021
  Последни новини