От х:

Днес в x:

Американския Сенат решава за втория импийчмънт на Тръмп

Днес се очакват заключителни изявления и гласуване в историческия втори процес по импийчмънт срещу бившия американския президент Доналд Тръмп. В петък адвокатите на  Тръмп оборваха аргументите на обвинението срещу него.

За защитата на Тръмп думите към съмишлениците му преди щурма на Капитолия са защитени от първата поправка в американската конституция, гарантираща свободата на словото. За адвокатите Тръмп не е пряко или косвено провокирал към насилие или беззаконие преди атаката на Конгреса отнела живота на петима.
Майкъл Ти ван дер Вийн каза: 

„Реално г-н Тръмп не е инструктирал по какъвто и да е начин тези хора да се бият или да прибягват към физическо насилие.“ 

Една от разискваните думи от демократите в речта на Тръмп по време на процеса бе „битка,“ на което защитата отвърна с клипове, показващи демократи използвали тази дума и я описа като политическо говорене.

Беше също посочено, че процесът е партийно мотивиран.

Демократите в своята си част заложиха на силно визуално представяне на случилото се и го обвързаха с Тръмп, но очакванията са при вота днес да няма достатъчно гласове за осъждане на бившия държавен глава, който е обвинен, че със своята серия от необосновани твърдения за измами по изборите умишлено е подбудил на метеж. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини