От х:

Днес в x:

Джина Карано уволнена от "Мандалорианецът"

Актрисата Джина Карано, известна с ролята на Кара Дюн в "Мандалорианецът", е уволнена от хитовата поредица на Дисни плюс заради коментари в социалните мрежи, в които сравнява преследването на евреи в нацистка Германия със сегашното насаждане на омраза между хората с различни политически възгледи, съобщават Асошиейтед прес и Ройтерс, позовавайки се на "Лукасфилм".

"Джина Карано понастоящем не работи за "Лукасфилм" и няма планове за бъдещо сътрудничество с нея", се посочва в изявлението, направено от филмовата компания.

"Нейните публикации в социалните мрежи, които очернят хора на база техните културни и религиозни идентичности, са отвратителни и неприемливи", се казва още в изявлението.

Джина Карано и нейни представители не са отговорили на молбите за коментар.

Актрисата беше подложена на унищожителни критики, след като написа във вторник вечерта в Инстаграм, че "евреите са били бити по улиците не от нацистки войници, а от техните съседи ... дори от деца".
Коментарите на Карано доведоха до подемането на онлайн кампания #FireGinaCarano ("Уволнете Джина Карано").

В публикация, която вече е изтрита, но скрийншот от нея се разпространява в социалните мрежи, Джина Карано пита също с какво насаждането на омраза между самите евреи се различава от това днес да мразиш някого заради политическите му възгледи.

Актрисата стана обект на критики и през ноември миналата година заради публикации в Туитър, в които осмя носенето на маски по време на пандемията и говореше за манипулиране на резултатите в изборите за президент на САЩ, припомня Ройтерс.

Според "Холивуд рипортър" след ноемврийските туитове на Джина Карано от "Лукасфилм" са се отказали от планирана поредица за Дисни плюс с нейно участие.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ле
    Летящия холандец
    11 -1
    14:17, 11 фев 2021
    Толкоз за свободата на словото, чики на на
  • 2
    Мн
    Мнение
    8 0
    21:18, 12 фев 2021
    Всеки, който си позволява да има мнение, различно от това на войнствените прогресисти, да бъде незабавно смъкнат от екран и социални мрежи, бурно разкритикуван от правилните другари с марксическо самосъзнание, смачкан, пратен в Гулаг, пребит с камъни, обесен, удавен, разчекнат и, за по-сигурно, изгорен! И да му се изгорят всички книги, дрехи, маски и пр., да му се изтрият всички туитове и постинги! Forever!
  • 3
    Да
    да, така е
    7 -2
    11:21, 13 фев 2021
    За съжаление е точно така - реално няма никаква свобода на словото! Дори по времето на "социализма" се разказваха вицове за Първия. Но днес всеки дръзнал да изкаже мнение различно от някой, който уж управлява държавна или общинска, демек герберска институция бива нарочван и тормозен. Всяка дума се докладва на висшето управляващо лице и става истински екшън! Всяка сянка на различност от възторжено приемане на поредната глупост, всяко изказано различно мнение и проява на чувства се наказва със всекидневни заяждания, дребнави отмъщения, спускане на чужда работа и ВЕРБАЛЕН ТОРМОЗ от поток несправедливи думи и измислени обвинения - като например - Как може ти да не коленичиш през Слънцето!
    • Хх
      ххх
      2 -1
      11:32, 15 фев 2021
      Лошото в случая е, че тези които проповядват "комунистическа, реваншистка, еднаквополова, еднаквомислеща, социално справедлива, БЛМ, ЛГБТ и др." лудост в щатите, всячески се стараят да натресат собствените си проблеми и на целия свят. А имат толкова много свободни психиатри на глава от населението.
Последни новини