От х:

Днес в x:

В Париж топят с горелки леда по Айфеловата кула

Служители на Айфеловата кула в Париж използват горелки, за да разтопят леда, който се трупа по конструкцията в студената вълна във Франция и Западна Европа, съобщи Асошиейтед прес. 

Райони в Нормандия и Бретан, където заледяванията са нетипични, затварят магистрали заради недостиг на техника за поддържане на пътищата. В части от парижкия регион местните власти спряха движението на училищните автобуси и призоваха децата да си останат у дома.

Сняг покри френската столица, а Айфеловата кула замръзна.

"При отрицателни температури част от подовете ми се покриват с лед. За да го разтопим, трябва да се използват горелки, защото солите са твърде корозионни за метала", гласи съобщение в туитър от официалния акаунт на Айфеловата кула. Тя е затворена за посещения от месеци заради ограниченията, свързани с пандемията от коронавируса.

Централни и северни части от Европа и Великобритания също са в плен на студена вълна от края на миналата седмица. Обилен снеговалеж затруднява трафика в Германия и Чехия.

Мнозина обаче се възползват от зимния мраз. По Карловия мост в Прага хора се движат със ски, деца се спускат с шейни в паркове в белгийската столица Брюксел, където рядко се радват на пързалки, в Нидерландия масово се връщат към националната страст по зимните кънки.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини