От х:

Днес в x:

Няма да има нови мерки, ако заболеваемостта в страната е под 200 на 100 000 души

Наблюдава се динамика в заболеваемостта, но на 11 февруари /четвъртък/ ще имаме информацията на 14-дневна база. Ако стойностите са под 200 на 100 000 души, няма да взимаме никакви допълнителни мерки, тъй като сегашните дават резултат и системата на здравеопазването може да се справи. Това коментира в град Бяла, област Русе, министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Той каза още, че ваксините започват да идват регулярно в страната.

Проф. Ангелов коментира, че нежеланието да се правят безплатни антигенни тестове - както на деца, така и на педагози, е голям проблем. Той заяви, че не може да си обясни защо има неразбиране, а "може би хората не искат да бъдат поставяни под карантина".

Министърът каза, че целта на изследването е да се постигне по-голяма сигурност и максимално дълго време присъствие в училище, което е много важно за обучението на децата.

"Не е идеята на министъра да създава някакъв тип лоши усещания у хората. Идеята е да ги накараме да се върнат по-бързо към нормалния начин на живот", каза още министърът.

Проф. Ангелов заяви, че не се обмисля възможността в страната да се влиза с отрицателен резултат от антигенен тест, а само с негативен PCR-тест.

Той каза още, че държавата е готова да проведе безопасни парламентарни избори.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ек
    Експерт
    1 0
    10:01, 10 фев 2021
    Пандемията с коронавируса е целенасочена операция подготвена от затворения политически кръг на неолибералната теория и финансирана от големите „онлайн“ компании. ПЪРВИЯТ етап (първата вълна на пандемията) преследва преминаването на ТЪРГОВСКО-БАНКОВАТА ДЕЙНОСТ в режим на „работа от дома”. Целта е спестяване на огромните разходи по наемане и поддържане на офиси, заплащане на извънреден труд, разходи за охрана, обзавеждане, храна и излишна администрация. През ВТОРИЯ етап на пандемията компаниите свързани с ПРОИЗВОДСТВЕНА ДЕЙНОСТ започват тотална подмяна на работническия състав, като целта е той да бъде заменян с много по-ниско платения труд на гастарбайтери и мигранти. Управлението им също ще се осъществява по метода „работа от дома“. УПРАВЛЕНИЕТО и КОНТРОЛЪТ (наблюдение и проследяване) на човешкият индивид ще се осъществява посредством 5G технологията.
    Всичко това има и своя политически ефект, а именно ускорено разпространение на тъй наречената „АСОЦИАЛНОСТ“, чиято същност е:
    1. Ограничаване на социалните контакти.
    2. Обезличаване на етнонационалностите, чрез игнориране на обичаи, нрави и традиции.
    3. Въвеждане на дистационни форми на обучение.
    4. Омаловажаване на историческата памет, чрез промяна на исторически събития и насочване на интересите на индивида към бъдещето.
    5. Ликвидиране на понятието „политика“, чрез втълпяване в съзнанието на хомосапиенса до ниво на „жизнена необходимост“ на понятията „лична свобода“, „личен избор“ и „личен интерес“.
    6. Постепенно отпадане на необходимостта от понятието „култура на живо“ и заменянето му с понятието „онлайн култура“, чрез преустановяване на финансирането на театрални и оперни постановки, фестивали, конкурси и други мероприятия, изискващи събиране на хора.
    АСОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА е апогея на властващия неолиберализъм, в която обществено-политическите отношения ще бъдат съставени единствено и само от РОБОТИЗИРАНИТЕ действия на отделните индивиди. Това ще гарантира ТОТАЛНОТО ГОСПОДСТВО на световната олигархия в един спокоен за нея свят. Свят без ПРЯК ОБЩЕСТВЕН КОНТАКТ. Свят на БЕЗРАЗЛИЧИЕ.

Случаен виц

Последни новини