От х:

Днес в x:

Как видеото на Навални за двореца на Путин повлия на хората в Русия

Всеки шести пълнолетен руснак е влошил отношението си към президента на Русия Владимир Путин, след като е гледал видеоразследването на критика на Кремъл Алексей Навални, което свързва луксозно имение с руския лидер, според социологическо изследване центъра "Левада", предаде Ройтерс.

Според резултатите, оповестени днес, 26 процента от пълнолетните руснаци, или всеки четвърти, са гледали разследването на Навални, а 31 на сто са чули за него. 17 процента от анкетираните казват, че мнението им за Путин се е променило към по-лошо, след като са гледали разследването, но 77 на сто не са променили отношението си. Същото проучване на общественото мнение, част от което беше оповестена миналия четвъртък, регистрира устойчиво одобрение за Путин от 64 процента.

Руснаците са разделени в отношението си към истинността на твърденията, показват днешните резултати. Една трета от участниците казват, че са убедени, че изнесеното не е вярно, 38 на сто - че изглежда истинно, но им е трудно да преценят, а 17 процента са сигурни, че е вярно.

Съюзникът на Навални Леонид Волков приветства резултатите. "Това, че 17 процента от гледалите видеото, казват, че отношението им към Путин се е влошило, е много. Говорим за милиони хора. Това е битка - в прекия смисъл, за умовете на руснаците", написа той в Туитър.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Пи
    пичове
    2 0
    20:00, 8 фев 2021
    проблемите тук решихме ли че взимаме парите на сорос за да пишем за Русия. Имаме си простак за сваляне. Ебем ти русията. Нашият двор е пълен с *****
  • 2
    Пъ
    пълен с *****
    2 -1
    20:01, 8 фев 2021
    е нашият двор. и ние трябва да го изринем . няма кой друг
Последни новини