От х:

Днес в x:

6 отбора се включиха в 4-часово картинг състезание

    Състезание за издръжливост започна на картинг пистата край Хасково. Стартът бе даден в 12 часа днес, а надпреварата е с продължителност 4 часа.

    Състезанието е клас „Sodi world series endurance“ и е първо за тази година на хасковската картинг писта.

    В него се включиха 6 отбора с около 20 участници на средна възраст 30 години. Сред тях са трима хасковлии – Преслав Пенков, Николай Шулеков и Кристиян Димитров, както и димитровградчанинът Станил Христов.

    Според регламента в надпреварата се извършват смени на картинги и пилоти. Състезателите сами решават кога да влязат в бокса и да се сменят пилотите. Максималната дължина на едно каране е 30 минути. За цялото състезание са регламентирани минимум 13 спирания в бокса с минимално време за престой 90 секунди.

    Идеята на този тип състезания е правене на минимален брой грешки и демонстрация на възможно най-добро каране, обясниха от ръководството на хасковска картинг писта с рейс директор Даниел Илиев.

    От това състезание пилотите трупат точки за ранглистата, а в края на годината или през определен период от време най-добрият отбор в България ще участва в световен финал.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ха
      Хасковлия
      6 -3
      16:16, 6 фев 2021
      Браво, има живот в този град. Браво!
    • 2
      Пе
      педаловрътко
      8 -2
      17:28, 6 фев 2021
      казвайте ги тези работи по рано. щях да отида да се сборим
    Последни новини