От х:

Днес в x:

24 °C

Кандидат за депутат от „Да, България“ със сигнали за заплахи по телефона и пощата

Изображение 1 от 2

  Че е системно заплашван по телефона и пощата заради протестърската си дейност от миналото лятото срещу правителството и с искане на оставката на главния прокурор Иван Гешев, твърди Станимир Стоянов. Отскоро той е  член на партия „Да, България“, а днес стана ясно и че е сред номинираните за кандидат-депутати от Хасково.

  Пред медиите той показа писмо, получено по пощата, в което към него са отправени предупреждения със закани и заплахи.

  От листа, с изрязани горни ъгли, твърди, че става ясно, че те са свързани с гражданската му позиция относно нередности в града и търсенето на информация за дейността на определени общински структури.

  Текстът е машинно печатан и в този си вид представлява сам по себе си анонимка, в същото време обаче е пристигнал в плик с пощенска марка, с написан саморъчно адрес и подписан от „Матея Матеев“. Стоянов обаче не смята, че въпросното писмо може да е инсинуация или провокация. Посочи, че е имало и конкретни действия по негово движимо имущество, като по автомобила му, например. Няма обаче преки доказателства за извършителите.

  Отправените заплахи по телефона и пощата засягат и съпругата му, допълни още той и уточни, че вече е сезирал прокуратурата, като призова тя да извърши адекватно разследване по случая му.

  По думите на Станимир Стоянов прокурор Генова от Районната прокуратура в Хасково „бламира“ разследването по случаите с телефонните заплахи към него. „Нямаме свободна прокуратура. Работим, търсим информация за гражданите, търсим отговорност за институциите: на Общинския съвет, на Общинска полиция, на кмета Дечев... Засягам интереси, които явно на някого не харесват, че търся отчет на държавната работа, и се получава третата заплаха към семейството ми. Очаквам прокурор Генова да си свърши работата и да докаже, че Гешев не е позор.“, посочи още той.

  Днес Стоянов получи публична подкрепа от областния лидер на „Да, България“ Тодор Топалов.

  „Станимир не е сам, заставаме зад него. Искаме отговор от прокуратурата-ясен и точен кой е извършителят на тези престъпления!“, посочи Топалов.

  Самият Стоянов отрича да има амбиции за политическа кариера, макар и да потвърди, че не е направил самоотвод при номинацията му за кандидат за депутат.

  Според него заплахите нямат връзка с членството му в партията, нито с политическата му дейност, защото те са започнали още в края на 2019 година, когато по Закона за достъп до обществена информация е поискал справка за работата на Общинска полиция.


   

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (12)

  • 1
   Ня
   Няма Балами
   61 -14
   17:06, 4 фев 2021
   По - неспокопсан и гнусен ПР никой не си е правил до този момент, това сте вие Да Бг разчитате само на гнусни провокации с цел да си вдигнете ниският рейтинг. Едва ли някой го е заплашвал този, вони от километри на инсценировка . Сменете си ПР другари, гротески е и хасковлии не сме баламурници.
   • Dz
    Dzakardo
    5 -9
    23:28, 4 фев 2021
    То и от Севдето ни дотегна, първо нея да сменим???... Виж коментара
   • Ан
    Анализатор
    7 -1
    11:22, 5 фев 2021
    Никой няма да се занимава с този посредственик.Той не е бил и няма да бъде някакъв фактор.Посредствен и т. н.
  • 2
   Много филми в тези глави, много герои , много мъченици. Направо да идва Шичкок и да прави филма Писмото. Аман от евтини сценки и псевдо политици. Аз ще гласувам преференциално за тези юнаци. Защото иначе театъра може да секне. А сега е забавно. Пък ми трябват и дърва. От Златоград
  • 3
   На
   Наблюдател
   16 -8
   17:41, 4 фев 2021
   Партията не при3нава опоненти!!
  • 4
   Чу
   чукча читател
   37 -9
   17:41, 4 фев 2021
   Алооооооооооооо, хасково нет сетихте ли се да фактурирате тази реклама или сте по малоумни от д.е.б.и.л.и.т.е дето гласуват за подобни о.л.и.г.о.ф.р.е.н.и, та да ги рекламирате безплатно.
  • 5
   Ти
   Тинтин
   42 -10
   18:33, 4 фев 2021
   Прекалено, прекалено много внимание им се обръща на тези палячовци....
  • 6
   Су
   Супер сте
   10 -29
   19:09, 4 фев 2021
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Да
    Дани
    31 -3
    19:59, 4 фев 2021
    То от тия двамата по-големи тролове няма. Това, че да мислиш с главата си, и да имаш мозък за да си направиш простата сметка не те прави трол. Тия двамата да ходят децата от парка да замазват с глупостите си, но едва ли и те ще им се вържат.
  • 7
   44
   4444
   28 -3
   20:48, 4 фев 2021
   Като видя някъде да пише ДАЙ България - и ми се...
   • 22
    226
    17 -8
    22:40, 4 фев 2021
    Поредния боклук !
  • 8
   Ан
   Антитрол
   11 -2
   08:48, 5 фев 2021
   Много хора се занимавате с тях. Аз не бих се занимавал с хора, които не харесвам. Щом им се обръща такова голяма внимание значи някой го е страх. А този го е страх дори да си покаже муцуната. Момчетата си показват лицата без страх. Давайте и вие, ама ако не ви е страх разбира се .
  Последни новини