От х:

Днес в x:

24 °C

5285 ученици от 7,8 и12 клас се връщат в училище в Хасковска област

  Освен от начален етап, от днес в училище са и учениците от 7,8 и 12 клас в цялата страна.
  Министърът на образованието Красимир Вълчев издаде заповед, с която в системата се разрешава прилагането на разпоредбата на здравния министър относно възстановяването на графика за посещение присъствено на на част от по-големите ученици и гимназистите. С нея се регламентира и продължаващото обучение в онлайн среда на останалите.
  Така на ротационен принцип учениците ще се въртят в присъствена и онлайн форма на обучение.

  Според графика, от 4 февруари в област Хасково присъствено в 68 училища днес се връщат още 5284 ученици. Сред тях 7-класниците са 2019, 8-класниците-1904, а абитуриентите са 1361.

  В две училище в областта-тези в селата Жълти бряг и Хлябово има смесени паралелки от шестокласници и седмокласници, затова там се връщат всички днес в клас, няма да бъдат разделяни, обясни началничката на Регионалното управление по образованието Христина Боева.

  Останалите ученици продължават обучение от разстояние.

  От 18 февруари до 2 март присъствено обучение ще има за 5, 10 и 11 клас, както и начален етап. През това време останалите класове от гимназиален и прогимназиален етап - 6, 7, 8, 9 и 12 клас, ще бъдат в обучение от разстояние.

  От 4 март до 17 март в училище ще бъдат учениците в начален етап и учениците в 6, 9 и 12 клас. Останалите ще се обучават от разстояние в електронна среда.

  Училищата са готови за посрещането отново на повече ученици. Навсякъде е извършена дезинфекция предходния ден. Направена е и организация на учителите, които ще преподават и присъствено и на класовете в онлайн среда, посочи Боева.

  По последни данни на РУО-Хасково във вторник е приключило тестването с антигенни тестове във всички училища в Областта. Тествани са 71 % от педагогическия и непедагогически състав на школата. Три са случаите на отчетени позитивни тестове при мониторинга. Целта на масовото тестване в образователната система в страната беше именно да се установи какво е моментното състояние на преподавателите и непедагогическия персонал, преди връщането в клас на по-големите ученици.

  Днес от информацията, подадена от Областния оперативен щаб за Ковид, стана ясно, че двама учители от Хасково са дали позитивни проби за коронавирусна инфекция през последните 24 часа. Заразени са  учител от ОУ "Свети Климент Охридски" и негов колега от СУ "Васил Левски", поради което под карантина ще бъдат поставени 35 ученици.

  До момента около 21 % от хората, които работят в училище, са подали заявките си да бъдат ваксинирани. Списъците обаче непрекъснато се коригират с нови желаещи, посочи Боева.

  Източник: Haskovo.NET

  Хороскоп за 16.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Стъпките, които предприемате ще бъдат резултатни. Необходимо ви е повече спокойствие, не бъдете припрени. Възможно е недоброжелатели умишлено да ви създават спънки, но увереността ви ще ви помогне да се абстрахирате от тях. Амбицирани сте да доведете до добър край начинанията си.
  16 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Работата ви днес ще е ползотворна и изпълнена с емоции. Заобиколени сте от хора, с които се разбирате чудесно и успявате заедно да се справите с редица ситуации. Очаквате твърде много от неясен въпрос, за предпочитате е за момента да не възлагате големи надежди, за да не останете разочаровани. В личен план ви се налага да рискувате, направете го, струва си.
  16 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
  16 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
  16 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Заели сте се с твърде усложнени дела, които сте решени да доведете до успешен край. Ще ви е необходимо сътрудничество с ваши колеги, така че бъдете готови да споделите работата си и с други хора. Това ще ви бъде полезно, тъй като ще узнаете ценни похвати и такива, които досега сте пренебрегвали. Положете повече усилия и ще останете доволни.
  16 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Възможно е днес да научите нещо, което коренно да промени плановете ви за деня. Част от работата ви значително ще се улесни вследствие на нововъведенията, които ви предстоят. Организационните ви способности ви издигат в очите на хората, с които работите. В личен план ви предстои нещо приятно, което наистина заслужавате.
  16 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Професионални новости ще ви подтикнат към повече активност, очаква ви повишение или преминаване на нова работа. На време ще предложите идеите си, които ще се оценят и реализират. Няма да ви липсват и трудности, но като истински воини няма да се огънете пред поредното изпитание.
  16 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не омаловажавайте хората, които крачат редом до вас, предлагайки помощта си безусловно. Сред тях са близките и приятелите, които често остават в сянката на успехите ви. Взаимоотношенията ви се нуждаят от обновяване и е добре първата крачка в това отношение да бъде ваша. В тишина, далече от суетата и шума ще откриете отговорите, които търсите.
  16 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В домашна обстановка ще се чувствате добре. Атмосферата предразполага към отмора и занимания с любими неща. Насладете се на спокойствието си, и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица. В тази връзка трябва да отделите време за сметките си, които сте изоставили.
  16 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Повечето от вас се отдават на заслужена почивка днес. Постарайте се да стоите далеч от шумни мероприятия, които само ще ви подразнят. Имате възможност да прекарате повече време с любимия човек и вие ще успеете да се възползвате от нея. Вечерта ви очаква приятно прекарване сред близки хора. Получавате подкрепата на определен човек за своя идея.
  16 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Активността ви ще е в синхрон с настроението ви за промяна. Ще работите по затвърдяване на новостите на работното място, чиито инициатор сте вие. Няма да сте сами в усилията си, а и конкуренцията ще ви подскаже, че вървите в правилната посока. Реализиране на финансови сделки и проекти.
  16 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Времето ще ви притиска, а от вас се очакват едва ли не подвизи. Внимавайте какво приказвате, за да не нараните някого неволно в стремежа си да вземете отношение към всеки възникнал проблем. Освен всичко друго ще постигнете съгласие по спорни въпроси и делата ви ще се ускорят.
  16 май 2021
  Последни новини