От х:

Днес в x:

11 °C

5285 ученици от 7,8 и12 клас се връщат в училище в Хасковска област

  Освен от начален етап, от днес в училище са и учениците от 7,8 и 12 клас в цялата страна.
  Министърът на образованието Красимир Вълчев издаде заповед, с която в системата се разрешава прилагането на разпоредбата на здравния министър относно възстановяването на графика за посещение присъствено на на част от по-големите ученици и гимназистите. С нея се регламентира и продължаващото обучение в онлайн среда на останалите.
  Така на ротационен принцип учениците ще се въртят в присъствена и онлайн форма на обучение.

  Според графика, от 4 февруари в област Хасково присъствено в 68 училища днес се връщат още 5284 ученици. Сред тях 7-класниците са 2019, 8-класниците-1904, а абитуриентите са 1361.

  В две училище в областта-тези в селата Жълти бряг и Хлябово има смесени паралелки от шестокласници и седмокласници, затова там се връщат всички днес в клас, няма да бъдат разделяни, обясни началничката на Регионалното управление по образованието Христина Боева.

  Останалите ученици продължават обучение от разстояние.

  От 18 февруари до 2 март присъствено обучение ще има за 5, 10 и 11 клас, както и начален етап. През това време останалите класове от гимназиален и прогимназиален етап - 6, 7, 8, 9 и 12 клас, ще бъдат в обучение от разстояние.

  От 4 март до 17 март в училище ще бъдат учениците в начален етап и учениците в 6, 9 и 12 клас. Останалите ще се обучават от разстояние в електронна среда.

  Училищата са готови за посрещането отново на повече ученици. Навсякъде е извършена дезинфекция предходния ден. Направена е и организация на учителите, които ще преподават и присъствено и на класовете в онлайн среда, посочи Боева.

  По последни данни на РУО-Хасково във вторник е приключило тестването с антигенни тестове във всички училища в Областта. Тествани са 71 % от педагогическия и непедагогически състав на школата. Три са случаите на отчетени позитивни тестове при мониторинга. Целта на масовото тестване в образователната система в страната беше именно да се установи какво е моментното състояние на преподавателите и непедагогическия персонал, преди връщането в клас на по-големите ученици.

  Днес от информацията, подадена от Областния оперативен щаб за Ковид, стана ясно, че двама учители от Хасково са дали позитивни проби за коронавирусна инфекция през последните 24 часа. Заразени са  учител от ОУ "Свети Климент Охридски" и негов колега от СУ "Васил Левски", поради което под карантина ще бъдат поставени 35 ученици.

  До момента около 21 % от хората, които работят в училище, са подали заявките си да бъдат ваксинирани. Списъците обаче непрекъснато се коригират с нови желаещи, посочи Боева.

  Източник: Haskovo.NET

  Хороскоп за 02.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
  02 мар 2021
  Последни новини