От х:

Днес в x:

Яни от „Фермата“ заряза лозето си за берекет

Изображение 1 от 5

    Нова седмица, нов ден, нова година за лозарите.

    С пожелание да е берекетлия лозето си край село Козлец днес заряза Яни Андреев. Победителят от третия сезон на "Фермата" чества Трифон Зарезан по нов стил. Мъката му е, че заради мерките покрай пандемията, тази година не могат да се съберат за празника с останалите лозари, както си приляга.

    Яни е потомствен лозар, има 15 декара насаждения със сортовете мерло, каберне и сира, от които прави вино, прочуто в региона. Някои от лозята фамилията му стопанисва от няколко поколения, а друга част са нови.

    Ритуалът по зарязването Яни изпълни преди обяд и според традицията, преди да зареже масива, поля със старо вино новите грозда.

    И за да е напълно изряден с отглеждането на лозята и производството на вино, бившият учител по история се захвана да се изучи затова. Той е почти на финалната права като технолог на виното и пивото в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Мечтае един ден да направи малка винарна, за да затвори цикъла с гроздето.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Кн
      Книжовник
      42 -3
      15:01, 1 фев 2021
      Браво Янка, само напред и нагоре.
    • 2
      Ка
      Калчо
      39 -8
      15:11, 1 фев 2021
      Безуспешни опити Трифон Заезан да го изместят от 14 февруари! Няма да успеете! Ние ще си го празнуваме тогава! Явно целта е да се освободи тази дата за глупавия, западняшки Св. Валентин!!!
    • 3
      Любовта стана **** , Артистите ги замениха със силконки , Звездите на спорта и културата със палячовци
      ...... Ей на това му се вика халтура
    • 4
      Ка
      Качулинка
      0 0
      16:06, 2 фев 2021
      горещи поздрави на пловдивската приятелката Тодорчо!
    Последни новини