От х:

Днес в x:

Над 260 души са задържани при протести в Русия в подкрепа на Навални

В Русия днес започна нов ден на протести с искане за освобождаване на опозиционера Алексей Навални. До момента са арестувани най-малко 261 души в 25 града по данни на НПО "ОВД Инфо", цитирани от Франс прес.

Протестите вече започнаха в Далечния изток и Сибир в редица градове като Омск, Владивосток, Хабаровск, Новосибирск и Томск.
"Моята Русия е в затвора!", скандираха десетина демонстранти във Владивосток според кадри на местния клон на организацията на Навални.

"Този път сме малко, защото полицията и силите за борба с безредици бяха блокирали площада предварително. Но както виждате, никой не се страхува!", каза 25-годишният демонстрант Андрей.

В Новосибирск, третото по големина руско населено място, организацията на Навални съобщи за близо 10 000 протестиращи.
В Москва се очаква привържениците на Навални да се съберат по обяд пред сградата на руските служби за сигурност на площад "Лубянка". Властите, които определят тези демонстрации като неразрешени, предвиждат да ограничат достъпа до редица улици и да затворят седем метростанции.

Общината също обяви, че ресторантите и магазините в центъра на столицата днес ще останат затворени и че маршрутите на автобусите ще бъдат променени.

Вчера в подобни протести взеха участие десетки хиляди руснаци из цялата страна. Над 4000 души бяха задържани и бяха открити двайсетина наказателни производства.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Да
    даа
    8 -2
    11:23, 31 яну 2021
    Ай пишете нещо и за Асанж. Журналист разкрил истината за западното лицемерие от години в затвора. Пишете за Сноудън. Не гледайте едностранчиво на живота.
  • 2
    55
    555
    6 -2
    12:14, 31 яну 2021
    Ако го нямаше Путин и Русия нямаше да я има като България!
  • 3
    Ян
    Янчо
    6 -2
    12:41, 31 яну 2021
    Западът яко плаща за да разтресе Русия . Тоя пудел Навални се храни от Германия. Искат да повторят историята Ленин, изпратен от Германия да разруши Русия...
  • 4
    Пф
    пфу
    3 -2
    12:55, 31 яну 2021
    Погледнете картата на Русия. Необятна страна. Природни богатства най -много по света. Това е целта на западналите лицемери. Да ги приберат без да плащат. Като с нашето злато. Затова са и Немцов. И намални. И Скрипал. И накрая се оказа че от тоя новичок никой още не е умрял.
Последни новини