От х:

Днес в x:

Насрочиха консултации за състава на РИК за предстоящите избори

Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова насрочи дата за провеждане на консултации за избор на членове на Районна избирателна комисия /РИК/ за предстоящите на 4 април 2021 г. избори за народни представители.

Консултациите ще се проведат на 04.02.2021 г. (четвъртък) от 10:30 часа в Областна администрация – Хасково, съобщиха от държавното ведомство.

За участие са поканени всички парламентарно представени партии и коалиции. РИК-Хасково ще се състои от 13 членове, включително председател, двама заместник-председатели и секретар. Право на участие в РИК с 1 член има и коалиция „Демократична България – Обединение“. В случай, че изброените партии и коалиции са направили предложения за всички членове, на които имат право, общият брой на членовете на РИК става 14 (четно число). Затова парламентарно представената партия или коалиция с най-голям неоползотворен остатък предлага още един член на РИК, като в случая това е партия ГЕРБ. Тогава съставът на РИК-Хасково ще бъде от 15 членове.

Назначаването на РИК става от Централната избирателна комисия по предложение на областния управител след проведени консултации с партиите и коалициите. Централната избирателна комисия назначава РИК за всеки район до 50 дни преди изборния ден, тоест в срок до 12.02.2021 г. включително.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ку
    КУМГЕЙТ
    19 -5
    09:13, 30 яну 2021
    Сега стоите и гледайте как се правят избори КУМГЕЙТА е снишен и ниско дебне по всички фронтове кой как ще си изиграе картите за да може многострадалната геновева ДОбрев да се овласти, защото страда от липса на власт, без властта се чувства нищожен какъвто всъщност е!
    Изгонихме 16-годишното управление на Иванов и неговата рода за да дойде още по неприятна рода Добреви - КУМГЕЙТОВИ които са свръх нагли като си плащат наем с държавни средства.
    - Плашим се от вас Българите казали евреите като разбрали, че Делян Добрев плаща наем на майка си с парите от фабриката на баща си. (Това е да си ХАСКОВСКИ ТАРИКАТ)
  • 2
    Ше
    Шейлок
    9 0
    10:10, 30 яну 2021
    Почнаха пазарлъците...
Последни новини