От х:

Днес в x:

9 °C

Над 40 тона пясък и 100 тона сол разпръснати заради снеговалежа в Хасково

От началото на снеговалежа до тази сутрин в Хасково са разпръснати над 40 тона пясък и 100 тона сол, съобщиха от община Хасково.

От местната администрация призоваха всички собственици на автомобили да преместят от пътните платна автомобилите си, за да не пречат на снегопочистващата техника.

През нощта и рано сутринта пътните артерии бяха опесъчени, а снегорините уширяват платната от натрупания при снегопочистването сняг. Тези дейности на места са силно затруднени или невъзможни, заради паркирани по улиците автомобили. Необходимо е собствениците им да ги отстранят от пътните платна, за бъде изчистено. В по-тесните квартални улици снегорините нямат достъп, заради паркираните автомобили.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

 • 1
  On
  One Euro Man
  26 -3
  12:58, 28 яну 2021
  Много странна представа за добро снегопочистване имат отговорните за това фирми.
  Трябва сега да им се оспорва качеството на извършената дейност и по съдебен път да им се изискват неустойки. Отделно от всичко пострадалите здравословно граждани да си заведат свои искове.
  А до тогава работа, работа и пак работа....
  • Ар
   АРСЕН ЛЮПЕН
   7 -1
   20:07, 28 яну 2021
   Аз се чудя защо днес газя да коляното в пясък и сол ,то каква била работата!!! И сега сериозно ,аз на очите си ли да вярвам или на лъжите на общинската администрация? Заледени главни булеварди при около минус 2 градуса, за тротоарите да не говорим. Ако има още един такъв незначителен снеговалеж и температури от минус 2-3 градуса ,то тогава вие ще отчетете че сте изразходвали всичкия пясък на пустинята Сахара и всичката сол на света да го еВа.
 • 2
  To
  toro
  33 -3
  13:18, 28 яну 2021
  Тея тонове така се изписват, сладка работа. Това, което се вижда обаче е, че както винаги улиците са непочистени.
  • А
   а
   9 -1
   18:17, 28 яну 2021
   а синята зона дето даваме по левче на час?
 • 3
  ??
  ????
  16 -1
  13:59, 28 яну 2021
  Нека минат през улица Сливница да похвърлят малко сол и пясък.Че ако ни подминат до март месец ще си имаме лед
 • 4
  И.
  И...
  18 -2
  14:02, 28 яну 2021
  Освен статистика,друго няма, резултата е скръб. Е то при оправление то на кмет от герб, какво друго.
 • 5
  Тр
  трудноподвижен
  19 -1
  14:21, 28 яну 2021
  тротоарите по Раковска въобще не са почистени,лед и сняг
  ако е само там,китка ще е,но май само площада са почистили пред областната и кметската управа
 • 6
  Ха
  Хаха
  17 -1
  14:25, 28 яну 2021
  Пълни глупости, вечерта когато валя сняг имаше в целия град 3 снегорина, къде чиистеха, къде не, пътя за болярово имаше 15см сняг, чак на сутринта излезнаха повече и нахвърляха сол и пясък, а чак днес багер мина през вътрешните на Орфей, тротоарите още не са почистени...
 • 7
  Се
  Селяк
  16 -1
  14:34, 28 яну 2021
  Повечето пясък е изписан само на хартия, платен е от ибшината и ще/е вложен в някой строеж! Шмекерии пълно!!
 • 8
  Мл
  Млада умна жена.
  17 0
  14:35, 28 яну 2021
  Моля това 40 тона пясък и 100тона сол тези хора имат ли на идея колко много количество е това.Хайде моля ние не сме толкова прости.Да почистено е на главните улица ,а малките улици кога.За тротоарите да не говорим.А не говорим само в центъра.Хайде моля и не толкова хлаби за нещо което е работа на някой хора.Живи и здрави бъдете.
 • 9
  Sd
  SDM
  12 0
  15:00, 28 яну 2021
  Цирка е пълен. Около 10:00 един снегорин мина по ул."Дунав" между "В.Левски" и "Раковска" като распръскваше сол върху асфалта. След малко същия снегорин мина отново със спуснато гребло , стържейки по същия асфалт . За капак един трактор с гребло мина два пъти ( за по-сигурно ) в двете посоки , проверявайки сцеплението на гумите си с асфалта !
 • 10
  Гр
  гражданин
  14 0
  15:30, 28 яну 2021
  направо са пресолили манджата, данъчните да проверят фирмата доставчик.
 • 11
  Пр
  През миналия век
  16 0
  17:03, 28 яну 2021
  почиствахме със сол и пясък. В 21-век има препарати, които като се разхвърлят не позволяват да се натрупва сняг и да замръзва. Има и техника, която да почиства, без да й пречат автомобилите. Трябва, обаче да се охарчат снегопочистващите фирми, а и този, който им плаща да изисква и да поставя правила! Всяка година едно и също - изненадва ни 20-сет сантиметров сняг, "бедствено положение" и хората да си стоят по домовете!
 • 12
  Пл
  Планини и хълмове
  13 0
  17:09, 28 яну 2021
  Пръснати или изписани?
 • 13
  Гт
  Гт
  5 0
  20:18, 28 яну 2021
  Никъде не съм видяла нито пясък, нито сол. Навсякъде лед, непочистени тротоари, пълен ужас.
  • Им
   Има
   2 0
   00:25, 29 яну 2021
   Сутринта по бул "България" имаше разхвърляна сол, но минах половината град пеша и не видях нито една малка уличка да е опесъчена или посипана със сол.

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021
Последни новини