От х:

Днес в x:

21 °C

25 села без ток в Хасковска област в снега. Пътищата-проходими

Изображение 1 от 2

  Обилният мокър сняг, който вали в Хасковска област вече повече от 10 часа остави 25 села в региона без ток.

  Няма затворени пътища, съобщават от Областна администрация. 

  По данни на оперативните дежурни проблеми с електрозахранването има в община Симеоновград.Там  без ток са селата: Тенево, Дряново, Дрян, Пясъчево, Навъсен, Свищов и Калугерово.

  В община Хасково без ток са Войводово, Тракиец, Елена, Стойково, Подкрепа, Динево, Любеново.

  На тъмно заради проблеми с електрозахранването са останали снощи в Любимешко 4 села: Вълче поле, Малко градище, Лозен и Белица.

  В община Ивайловград токът е прекъснал в селата Бориславци и Плевун.

  В община Харманли 3 села нямат ток: Шишманово, Черепово и Изворово, а в община Маджарово: Долни Главанак и Златоустово.

  Работи се на място за отстраняване на авариите по мрежата.

  От Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”– Хасково съобщават, че за изминалата нощ са се отзовали на 20 сигнала за скъсани жици и паднали дървета.

  От Областно пътно управление – Хасково съобщават, че на терен има 78 машини, които работят по националната пътна мрежа.

  Пътищата в Хасковска област са проходими при зимни условия и няма въведени ограничения към тази сутрин.

  Над 20 см. е плътната снежна покривка в областния град Хасково, съобщават от Общинската администрация.

  Всички основни булеварди са изчистени и проходими.

  В кварталите също се чисти. Най-сериозен проблем там са паркираните на уличните платна автомобили, които затрудняват снегопочистващата техника. Десетки са сигналите, постъпили на дежурния телефон в община Хасково, за счупени и паднали на уличното платно клони на дървета. Всички са отстранени своевременно от дежурните екипи на „Екопрогрес“.

  Електрозахранването в с. Тракиец е прекъснато. Този сигнал още през нощта е предаден на EVN. В с. Нова Надежда заради сложната метеорологична обстановка е спряло уличното осветление. Днес „Екопрогрес“ ще работи по отстраняване на аварията.

  В Хасково на улица "Г. Бенковски", в близост до училище "Любен Кравелов" мокрият сняг е скъсал токов кабел и на мястото има разположени и пожарникарски екипи.

  Навсякъде в община Хасково пътищата са проходими. Снегопочистването продължава.

  Вечерта е минала без сериозни инциденти с изключение на закъсал тир по бул. „В.Левски“, който е бил неподходящо оборудван за придвижване в зимни условия.

   От местната администрация призовава гражданите, които нямат неотложна работа с личните си автомобили, да не излизат днес с тях, за да не се затрудняват обществения транспорт и снегопочистването.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Ме
   Мехмед
   17 -2
   09:50, 27 яну 2021
   Всяка зима едно и също.Винаги готови о винаги зимата ни сварва по бели гащи.Оправдания колкото си щеш.Така и с наводненията- непочистени корита на реки,изсечени гори ,неиздигнсти диги,а само усвоени пари.
   С прекъсването на ел.захранването поради мокрия сняг- ами през лятото защо не,се изкастриха дърветата, които сега късат кабели.Пътищата са в отчаяно състояние- главните булеварди добре, ама как се отива до тях от кварталните улички. Така е било с години наред,без цвят на управление. Чисто наша си черта.
   • On
    One Euro Man
    10 -1
    10:56, 27 яну 2021
    Ужас, сняг през януари, изненада голяма.
    Какво ли ще е ако ни затрупа по жътва
  • 2
   Ми
   Миро
   1 0
   12:25, 27 яну 2021
   Е най после сняг,тъкмо ще отпаднат летните шофьори и жените,че и без това само се мотат по улиците.
  • 3
   Ге
   Георги
   0 0
   12:43, 27 яну 2021
   Хасково,, тракийска низина,, не е почистена, това е редовно при снеговалеж, моля да се почисти, благодаря предварително.
  • 4
   Ст
   старши
   0 0
   15:21, 27 яну 2021
   В с. Козлец също дойде тока. без ток няма живот 🙂

  Хороскоп за 18.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Няма да ви липсва самочувствие и то ще се отразява на работата ви днес. Затрудненията ще ги преодолявате по-леко и ще продължавате да търсите предизвикателства, достойни за вниманието ви. Нещата ви ще са наред и ще вървите спокойни напред. Интересуваща ви личност ще отговори на вниманието ви и ще узнаете намеренията й.
  18 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Без колебание ще пресечете нечии опити да ви отклонят от намеренията ви днес. Вложили сте достатъчно енергия и няма да допуснете работата ви да пропадне. Мотивирани сте да приключите навреме започнатото, още повече, че очакванията ви са големи. В личен план ви очаква събитие с добър изход за вас.
  18 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  От днешния ден може да зависи и успеха на по-нататъшната ви работа. Нужен ви е повече реализъм и трезва преценка за нещата. Тогава едва ли ще срещнете трудности при решаването на проблемите. Можете да се доверите на човек от обкръжението си. Това ще ви свали част от напрежението, което ви се събира напоследък.
  18 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Съобразявайки се с развитието на събитията и своето място в тях, ще вземате решенията си в движение. Не по-малко внимание ще отделяте и на проблемите на околните. Подкрепата ви ще се цени, получавайки в замяна уважение и подобаващ реванш. Занимаващите се с право, бизнес, енергетика ще имат своите силни изяви.
  18 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще запазите отговорното си отношение към преките си задължения, но няма да криете и търсенията си. Внимателно ще проучвате новите възможности и ще пристъпвате към реализацията им с премерен риск. Ще привлечете към себе си нови хора, запознавайки ги с намеренията си и в съдружие с някои от тях ще реализирате плановете си.
  18 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не се отчайвайте ако делата ви не вървят по план. Имате време да осмислите всичко и да прецените местата, където бъркате. Посъветвайте се с вашите близки хора, те могат да ви дадат ценни напътствия и неоценима подкрепа.
  18 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Постарайте се днес да не се нагърбите наведнъж с всичко, което трябва да свършите, защото едва ли ще успеете да постигнете плановете си. Действайте постепенно, като споделяте работата си с хората около вас. Ще се учудите на готовността, с която ще се отзоват околните. Бъдете предпазливи в личните ви взаимоотношения, възможни са спорове.
  18 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Проявявате настойчивост днес когато ви се налага да се справяте с даден проблем. Откривате най-доброто решение, за което и хората около вас ще ви бъдат благодарни. В личен план на някои от вас предстои взимането на нелеко решение. Вслушайте се в съветите на околните, но не допускайте те да ви влияят твърде много когато става дума за вашия личен живот.
  18 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С много от действията си ще благоприятствате финансовото си, психическо и духовно равновесие. Прагматичните Стрелци ще помислят и за подходящи инвестиции, но се пазете от авантюри. Служебно пътуване ще ви обогати с нови впечатления и ще повиши възможностите пред вас за професионално развитие.
  18 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Успявате без проблеми да се справите с голяма част от задачите, които сте планирали. Малко неща ще са в състояние да ви попречат да направите онова, което сте решили. Такива днес едва ли ще срещнете. В личен план се надявате на повече, отколкото реално в момента можете да получите.
  18 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Време е да се действа, ако се оставите в плен на колебанията, ще се изгубите. Ще ви се даде избор, от вас зависи да го направите най-добрия. Ще спечелите нечие доверие и ще убедите някого в предимствата на доводите си. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
  18 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Финансовите притеснения, които присъстваха в живота ви са на път да отшумят. Материални придобивки, погасяване на задължения и други. Изразен късмет и любовни сполуки. Постиженията в професионалната сфера също ще ви носят удовлетворение. Предстоящо пътуване ще ви постави в трескава подготовка.
  18 май 2021
  Последни новини