От х:

Днес в x:

12 °C

По-възрастните най-рано плащат местните си данъци и такси

Изображение 1 от 5

  Почетната гражданка на Хасково хаджи Снежана Гарабед е първият данъкоплатец на местните налози в кампания 2021, която започна днес.

  Тази сутрин тя  плати данък сгради и такса смет в касовия салон на общинската администрация. Още шест души се издължиха на местната хазна до 10.30 часа днес.

  В момента върви възможността за изплащането на местните данъци и такси с 5 % намаление. Отстъпката важи за платилите цялата дължима сума до 30 април.

  Възможно е данъкът върху недвижимите имоти, данъкът върху превозните средства и таксата за битови отпадъци да се платят и на два пъти: до 30 юни и до 31 октомври. Плащането на патентен данък е четири пъти през годината, туристическият данък се внася от обектите до 15-то число на месеца, който следва месеца, когато са предоставени нощувките. Данъкът за таксиметровите превозвачи тази година е 300 лева и се внася преди издаването на разрешение.

   

  Плащанията могат да стават в брой и с ПОС-терминал на касите на Община Хасково – на ул.“Ал.Стамболийски“ №2 и на

  лащанията могат да стават в брой и с ПОС-терминал на касите на Община Хасково – на ул.“Ал.Стамболийски“ №2 и на пл.“Общински“ №1. Другите опции са: по банков път, чрез пощенски запис, на касите на Easy Pay, ePay, „Български пощи“ ЕАД, FastPay.

  По традиция първи данъците си плащат по-възрастните хасковлии. Най-рано до гишетата на касовия салон идват пенсионерите, обясняват служителките. Но това са навици, създадени у тези хора от години, не само заради намалението, казват те.

  Данъкоплатците, които обслужват най-често в последния момент на срока, са младите хора между 25-40 -годишна възраст.

  Освен около март-април, когато им е най-натоварено, наплив има и през летните месеци, най-често през август. Тогава се връщат за ваканция у дома хората, които живеят и работят в чужбина и в този период  разчистват  дължимото към хазната. Фирмите са циклични през цялата година в зависимост от вноските, които дължат.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   To
   toro
   12 -4
   14:11, 25 яну 2021
   Не е длъжно да публикувате всеки ден информация, че събирането на данъци е започнало, разбрахме вече, а и това е ежегоден процес и хората много добре си знаят и кога почва и до кога са намаленията. Ако е за събиране и взимане от хората 100 новини ще пуснете, проучете и напишете статии свързани с това да им се даде отнякъде нещо.
   • Ра
    Разбирач
    5 -6
    15:33, 25 яну 2021
    От къде да се даде,тя държавата от гората ги събира,нали трябва да ги вземе от някъде.
  • 2
   За да има от къде да яде свинята :))
   ...........
   П.С. Щом Крадлив Георги направи 4 милиона лева от един малък , но робски град .... представете си колко ще направи Станчо Будалата:))
   .....
  • 3
   Ре
   Реалист
   4 -1
   23:55, 25 яну 2021
   А, защо затворените ресторанти трябва да плащат такса смет при положение, че са затворени?
   Изроди долни, ако това издевателство продължи, ще има адекватна реакция...

  Хороскоп за 28.02.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
  28 фев 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
  28 фев 2021
  Последни новини