От х:

Днес в x:

7 °C

Служител на МВР в схема за фалшиви документи на чужденци

Задържани са пет лица, сред тях служител на отдел "Миграция" към МВР, за изготвянето на фалшиви документи на чужденци, съобщи районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев, по време на съвместен брифинг на Районна прокуратура - Пловдив, ОД на МВР - Пловдив и Дирекция "Вътрешна сигурност" към МВР.

От 15 януари включително и днес са осъществени 15 претърсвания и изземвания на адреси в Пловдив, Ихтиман, Самоков и Карлово. Иззети са множество лични карти, документи, заготовки за изготвяне на неистински български документи, карти за продължително пребиване на чужденци, дипломи и др. Задържаният служител на отдел "Миграция" е подпомагал дейността на останалите, като е предоставял идентификационни номера на истински лични карти, поясни Чавдар Грошев.

Служителят от сектор "Миграция" в Пловдив е наблюдаван от доста време, допълни Стефан Банков, директор на дирекция "Вътрешна сигурност" към МВР. Полицейският служител, с дългогодишен стаж на изпълнителска длъжност, се е възползвал от служебното си положение и е набавял лица, които са набирали чужденци да получат неистински документи и също е предоставял идентификационни номера на истински лични карти, които да бъдат подходящо подправени. Останалите четирима задържани са на възраст между 44 и 60 години, криминално проявени са и са от Пловдив, Карлово, Ихтиман и Самоков. На един от адресите е установена машина за изготвяне на неистински български лични документи, както и хартии и заготовки за изготвянето им, поясни директорът на ОД на МВР Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

Схемата е била стройно организирана, намерените неистински лични карти и документи за постоянно пребиване на чужди граждани са с изключително високо качество, казаха Светослава Пенчева и Стоян Павлов, наблюдаващи прокурори от Районна прокуратура - Пловдив. Чужденците са били от Турция, Албания и Тунис. Не я ясно и колко неистински български лични документи са направени. За тази дейност задържаните са получавали суми от около 15 000 лева. Двама граждани на Тунис и на Турция са били задържани след като се опитали да напуснат страната през ГКПП "Дунав мост 2" с такива документи.

Петимата са задържани за 72 часа и предстои да бъде поискана постоянна мярка "задържане под стража",каза районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С удоволствие ще се включите в организирането на събитие, на което очаквате да срещнете хора, с които не сте виждали от дълго време. По много причини ще привличате интереса към себе си, но най-вече заради работата, която сте свършили. Намеренията ви са прозрачни и това се вижда от всички.
06 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не позволявайте на емоциите да определят отношението към работните ви ангажименти. Покажете на дело професионалните си умения, абстрахирайки се от личните си пристрастия и настроение. Няма да ви липсва енергия, разпределете силите си и ще успеете. Финансови придобивки от хонорари, рента или други възнаграждения.
06 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Няма да ви липсват отлични възможности за себеизява и ползотворни контакти. Сега е момента за поставянето на амбициоз-ни цели и за работа по постигането им. В партньорство с колегите си ще стигнете до важни решения, които ще дадат очакваните ре-зултати. Някои от вас вероятно се колебаят относно предстоящо пътуване. Обмислете го от всички страни за да не останете неприятно изненадани.
06 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Не се притеснявайте да обмисляте в дълбочина. Ако се уверите, че всичко е здраво, честно и коректно, то непременно ще стигнете до добри резултати. Ако не проверите всичко, има възможност да се провалите. Изявени шансове за тези, които се занимават с психология и окултизъм. Може да стигнете до духовни прозрения. По-сериозни проблеми могат да настъпят в дома и семейството.
06 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Шанс за изява, било на работното място или в друга сфера, където ще покажете умения и адекватно справяне със ситуацията. Ще подобрите отношенията си с хора, които желаете за свои приятели, или ще финализирате търговска сделка. Активни и делови, ще се посветите на целите си и ще ги реализирате.
06 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Потънали сте в отдаденост на професионалната си работа. Това нарушава спокойният ви ритъм, внася и напрежение, но със сигурност си заслужава. Плановете ви бавно, но сигурно вървят към реализация. Желанието ви за разнообразие и забавления ще ви срещнат с нови хора и ще променят отношението ви към спорни въпроси.
06 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете се на задачите си, които повече не търпят отлагане. Възможно е объркване и е нужно по-внимателно да обмисляте ходовете си. Ще успеете, но с цената на какво, зависи само от вас. Вслушвайте се в интуицията си, ще ви подскаже верния път. Не прибързвайте и правете добре нещата.
06 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпреки възможните неблагоприятни обстоятелства почивните ви дни ще надхвърлят очакванията ви. Не пропускайте възможността да прекарате времето си сред близки приятели. Прави ви впечатление повишеното внимание, което получавате от човек от обкръжението ви. Ще бъдете приятно изненадани и за в бъдеще.
06 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако имате избор за това какво да изберете за да направите деня си интересен, то най-напред се допитайте до себе си. Оставете настрана проблемите, които ви пречат да се отпуснете. Имате нужда да забравите, дори за ден, тревогите и да се възстановите пълноценно. Ще преоткриете отново добър приятел и това ще ви донесе повече настроение.
06 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благоприятно развитие на делата ви ще ви даде повод да празнувате. Склонни сте към отпускане, а точно днес не бива да си ги позволявате. Близките ви гласуват пълно доверие, което допълнително ви стимулира. Проявеното съчувствие е израз на съпричастност и това се помни дълго.
06 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
06 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С прагматичен подход ще накарате обстоятелствата да работят за вас, но не влизайте в конфликт с близките си. От способността ви да отстъпвате ще зависят добрите отношения с тях и паралелно с това не позволявайте на никого да се качва на главата ви. Радостни вълнения, свързани с лични постижения или на близък човек.
06 мар 2021
Последни новини