От х:

Днес в x:

12 °C

Хасковлийка се жалва от заледяване по улица от хидрант. ВиК: подмяната му струва хиляди

Изображение 1 от 3

  За заледяване по улица „Енисей“ 17 в квартал „Хисаря“ от аварирал хидрант се жалва хасковлийката Сибел Тасим.

  По думите й проблемът е от повече от година. „През лятото имаме река на улицата, през зимата - ледена пързалка“, пише тя.

  Хасковлийката твърди, че десетки пъти тя и съседите й са подавали сигнали на дежурния телефон във ВиК – Хасково. Включително мъжът й уведомил писмено водното дружество през септември 2020 г. Близо два месеца по-късно получили писмен отговор. От него става ясно, че повредата е в аварирал пожарен хидрант, който ще бъде ремонтиран

  „Отстраняването на възникналите аварии се извършва приоритетно и своевременно от екипите на дружеството“, пише в отговора на ВиК – Хасково, подписан от управителя инж. Тодор Марков.

  Потърсен за коментар главният инженер във ВиК инж. Лозко Лозев заяви, че е запознат с проблема. Оказа се обаче, че ситуацията е сложна. Там противопожарният хидрант е подземен и не подлежи на ремонт, тъй като течът е от самия кран. Въпреки че напрактика е неизползваем, не може да бъде затапен, защото ВиК подлежи на санкция от противопожарната служба. Хидрантът трябва да бъде подменен с нов, а покупката му и подмяната му биха коствали няколко хиляди лева.

  Инж. Лозев каза още, че вече няколко пъти е ходил на място и е установил, че в случая няма съществени загуби на вода. Въпреки това той допълни, че утре отново ще направи проверка на място и при необходимост ще поиска съдействие от общинското предприятие „Екопрогрес“ за осоляване на заледения участък. Заяви, че ако течът се е увеличил, ще трябва да се подмени съоръжението.

  Каза още, че водното дружество работи приоритетно по аварии. Поясни, че поддържат хиляди противопожарни хидранти, което струва скъпо. Проблемно съоръжение имало днес и на улица „Дунав“.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (23)

  • 1
   Ед
   ЕдинГражданинОтСело
   56 -1
   18:14, 18 яну 2021
   А като грабят по 3,50 за кубик пясъчна вода не реват!
   • Пи
    Пишман Инженер
    29 0
    22:29, 18 яну 2021
    Лозев с тези изказвания показа, че за нищо не ставаш но за съжаление на гражданите се водиш управник. Как може да правите нещо,което след като се развали да твърдиш,че подмяната/ремонта му е скъпо. На гражданите им е скъпо да плащат водата и с таксите да кърпите старите тръби няколко пъти в годината и да си трошим колите по вашите кратери. По-добре някой не инженер да ви смени всичките отколкото да ви слушаме глупостите.
   • Ха
    Хасан от Хисаря
    24 -2
    01:11, 19 яну 2021
    В случая нито Лозев е виновен, че не бърза с подмяната, нито хасковлийката, че си търси правата като гражданка.
    Тука става дума за тотална липса на адекватно държавно управление - не е нормално да се поддържат хидранти и да се наливат хиляди левове в земята, които реално не могат да се ползват. Би трябвало да има възможност за затапването им, ама е по-лесно за институциите държавата да плати едни хиляди левове за подмяна на хидранта! Това е повод за размисъл!!!
   • Ан
    Ани Стоянова а.к.а Лени Смол
    0 -3
    06:46, 19 яну 2021
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • До
    до Хасан от Хисаря
    7 -3
    09:36, 19 яну 2021
    Нали не мислиш, че водата дето тече по улицата е за сметка на държавата или ВиК-то? Докато някой се чеши по главата унесен в размисъл, ние я плащаме. Та докато тоя дето се чеши не го е грижа как аз плащам скъпо и прескъпо вода, която не ползвам, мен не ме е грижа как той ще задели от тези парици да оправи аварията
   • По
    Порчо
    2 -1
    12:13, 19 яну 2021
    Лозев, а га ядеш кифтета всеки месец, по няколко бом-бона, що тогава не ривеш?
  • 2
   Ам
   Амазонка
   19 0
   18:16, 18 яну 2021
   Как ѝ пасва името на тази улица, а?
   • Ян
    Янков
    4 0
    09:52, 19 яну 2021
    Изключително точен коментар!
    Благодаря Ви!
  • 3
   Зр
   Зрителя
   19 -2
   18:51, 18 яну 2021
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 4
   Ви
   вик
   23 -1
   20:00, 18 яну 2021
   Кой ги плаща тези загуби ???
  • 5
   АК
   А колко
   24 -2
   20:28, 18 яну 2021
   струва,др. идиот,човешкото здраве?Падаш,чупиш си шийка на бедрената кост и рискуваш живота си.
  • 6
   12
   123
   9 -18
   20:46, 18 яну 2021
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 7
   Уу
   Уууу
   24 -1
   22:38, 18 яну 2021
   Все неможещите ли са на главни позиции?
   • Ха
    Хасковлията
    3 -3
    09:55, 19 яну 2021
    Това е практика в хунтата- слагат се изключително некомпетентни "наши" хора.
    Ако много се напече обстановката-
    гърми бушона, а Делян Добрев си е ОК.
    ВиК е хранилката на герберастите- това вече и малките чавета в Република го знаят.
  • 8
   Бр
   брик
   4 -2
   10:08, 19 яну 2021
   Говорите с бетонна стена ако направите контакт с ВиК...
   • ..
    ....
    1 -1
    11:04, 19 яну 2021
    И общината е запозната с проблема...
  • 9
   Бр
   Бря
   1 -4
   11:06, 19 яну 2021
   Само плюете по Лозев ама ако сте на негово място ще е още по-зле. Простотията идва от Марков. Той би трябвало да изиска от пожарната да осигурят бюджет за подмяна на стари пожари хидтанти. А глупавия зрител вече явно съвсем е зле.
   • Зр
    Зрителя
    2 0
    15:52, 19 яну 2021
    Виж се само какви глупости пишеш и колко си смешен.Къде си чул да има бюджет от пожарната неграмотнико и ако управителя трябва да се занимава със всеки хидрант тоя Лозев за какво му е
    за красота или да дрънка глупости по медийте
   • Бр
    Бря
    0 0
    16:41, 19 яну 2021
    Зрителю, на теб се надяваме да оправиш нещата. Ама само празни приказки. Ставай шеф и действай.
   • Зр
    Зрителя
    0 0
    11:55, 20 яну 2021
    Не искам да се занимавам с неграмотни и мързеливи хора с претенции и затова никога не съм мислил за държавна работа в такова обкръжение
  • 10
   Ив
   Иванка
   6 0
   11:22, 19 яну 2021
   Без значение кой е на длъжност. Щом има проблем, би трябва да има и решение!!!
  • 11
   C0
   c0oL
   1 0
   11:47, 20 яну 2021
   - Ало , енергото ли сте ?
   - не, тук е ВИК .
   - Аааа, и на вас да ви е...а майката !
   • Ня
    Някой си
    0 0
    10:44, 21 яну 2021
    Много оригинално, смешник.

  Хороскоп за 06.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
  06 мар 2021
  Последни новини