От х:

Днес в x:

28 °C

Хасковлийка се жалва от заледяване по улица от хидрант. ВиК: подмяната му струва хиляди

Изображение 1 от 3

  За заледяване по улица „Енисей“ 17 в квартал „Хисаря“ от аварирал хидрант се жалва хасковлийката Сибел Тасим.

  По думите й проблемът е от повече от година. „През лятото имаме река на улицата, през зимата - ледена пързалка“, пише тя.

  Хасковлийката твърди, че десетки пъти тя и съседите й са подавали сигнали на дежурния телефон във ВиК – Хасково. Включително мъжът й уведомил писмено водното дружество през септември 2020 г. Близо два месеца по-късно получили писмен отговор. От него става ясно, че повредата е в аварирал пожарен хидрант, който ще бъде ремонтиран

  „Отстраняването на възникналите аварии се извършва приоритетно и своевременно от екипите на дружеството“, пише в отговора на ВиК – Хасково, подписан от управителя инж. Тодор Марков.

  Потърсен за коментар главният инженер във ВиК инж. Лозко Лозев заяви, че е запознат с проблема. Оказа се обаче, че ситуацията е сложна. Там противопожарният хидрант е подземен и не подлежи на ремонт, тъй като течът е от самия кран. Въпреки че напрактика е неизползваем, не може да бъде затапен, защото ВиК подлежи на санкция от противопожарната служба. Хидрантът трябва да бъде подменен с нов, а покупката му и подмяната му биха коствали няколко хиляди лева.

  Инж. Лозев каза още, че вече няколко пъти е ходил на място и е установил, че в случая няма съществени загуби на вода. Въпреки това той допълни, че утре отново ще направи проверка на място и при необходимост ще поиска съдействие от общинското предприятие „Екопрогрес“ за осоляване на заледения участък. Заяви, че ако течът се е увеличил, ще трябва да се подмени съоръжението.

  Каза още, че водното дружество работи приоритетно по аварии. Поясни, че поддържат хиляди противопожарни хидранти, което струва скъпо. Проблемно съоръжение имало днес и на улица „Дунав“.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (23)

  • 1
   Ед
   ЕдинГражданинОтСело
   56 -1
   18:14, 18 яну 2021
   А като грабят по 3,50 за кубик пясъчна вода не реват!
   • Пи
    Пишман Инженер
    29 0
    22:29, 18 яну 2021
    Лозев с тези изказвания показа, че за нищо не ставаш но за съжаление на гражданите се водиш управник. Как може да правите нещо,което след като се развали да твърдиш,че подмяната/ремонта му е скъпо. На гражданите им е скъпо да плащат водата и с таксите да кърпите старите тръби няколко пъти в годината и да си трошим колите по вашите кратери. По-добре някой не инженер да ви смени всичките отколкото да ви слушаме глупостите.
   • Ха
    Хасан от Хисаря
    24 -2
    01:11, 19 яну 2021
    В случая нито Лозев е виновен, че не бърза с подмяната, нито хасковлийката, че си търси правата като гражданка.
    Тука става дума за тотална липса на адекватно държавно управление - не е нормално да се поддържат хидранти и да се наливат хиляди левове в земята, които реално не могат да се ползват. Би трябвало да има възможност за затапването им, ама е по-лесно за институциите държавата да плати едни хиляди левове за подмяна на хидранта! Това е повод за размисъл!!!
   • Ан
    Ани Стоянова а.к.а Лени Смол
    0 -3
    06:46, 19 яну 2021
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • До
    до Хасан от Хисаря
    7 -3
    09:36, 19 яну 2021
    Нали не мислиш, че водата дето тече по улицата е за сметка на държавата или ВиК-то? Докато някой се чеши по главата унесен в размисъл, ние я плащаме. Та докато тоя дето се чеши не го е грижа как аз плащам скъпо и прескъпо вода, която не ползвам, мен не ме е грижа как той ще задели от тези парици да оправи аварията
   • По
    Порчо
    2 -1
    12:13, 19 яну 2021
    Лозев, а га ядеш кифтета всеки месец, по няколко бом-бона, що тогава не ривеш?
  • 2
   Ам
   Амазонка
   19 0
   18:16, 18 яну 2021
   Как ѝ пасва името на тази улица, а?
   • Ян
    Янков
    4 0
    09:52, 19 яну 2021
    Изключително точен коментар!
    Благодаря Ви!
  • 3
   Зр
   Зрителя
   19 -2
   18:51, 18 яну 2021
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 4
   Ви
   вик
   23 -1
   20:00, 18 яну 2021
   Кой ги плаща тези загуби ???
  • 5
   АК
   А колко
   24 -2
   20:28, 18 яну 2021
   струва,др. идиот,човешкото здраве?Падаш,чупиш си шийка на бедрената кост и рискуваш живота си.
  • 6
   12
   123
   9 -18
   20:46, 18 яну 2021
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 7
   Уу
   Уууу
   24 -1
   22:38, 18 яну 2021
   Все неможещите ли са на главни позиции?
   • Ха
    Хасковлията
    3 -3
    09:55, 19 яну 2021
    Това е практика в хунтата- слагат се изключително некомпетентни "наши" хора.
    Ако много се напече обстановката-
    гърми бушона, а Делян Добрев си е ОК.
    ВиК е хранилката на герберастите- това вече и малките чавета в Република го знаят.
  • 8
   Бр
   брик
   4 -2
   10:08, 19 яну 2021
   Говорите с бетонна стена ако направите контакт с ВиК...
   • ..
    ....
    1 -1
    11:04, 19 яну 2021
    И общината е запозната с проблема...
  • 9
   Бр
   Бря
   1 -4
   11:06, 19 яну 2021
   Само плюете по Лозев ама ако сте на негово място ще е още по-зле. Простотията идва от Марков. Той би трябвало да изиска от пожарната да осигурят бюджет за подмяна на стари пожари хидтанти. А глупавия зрител вече явно съвсем е зле.
   • Зр
    Зрителя
    2 0
    15:52, 19 яну 2021
    Виж се само какви глупости пишеш и колко си смешен.Къде си чул да има бюджет от пожарната неграмотнико и ако управителя трябва да се занимава със всеки хидрант тоя Лозев за какво му е
    за красота или да дрънка глупости по медийте
   • Бр
    Бря
    0 0
    16:41, 19 яну 2021
    Зрителю, на теб се надяваме да оправиш нещата. Ама само празни приказки. Ставай шеф и действай.
   • Зр
    Зрителя
    0 0
    11:55, 20 яну 2021
    Не искам да се занимавам с неграмотни и мързеливи хора с претенции и затова никога не съм мислил за държавна работа в такова обкръжение
  • 10
   Ив
   Иванка
   6 0
   11:22, 19 яну 2021
   Без значение кой е на длъжност. Щом има проблем, би трябва да има и решение!!!
  • 11
   C0
   c0oL
   1 0
   11:47, 20 яну 2021
   - Ало , енергото ли сте ?
   - не, тук е ВИК .
   - Аааа, и на вас да ви е...а майката !
   • Ня
    Някой си
    0 0
    10:44, 21 яну 2021
    Много оригинално, смешник.

  Хороскоп за 22.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
  22 юни 2021
  Последни новини