От х:

Днес в x:

Подготвят нова поръчка за Общия устройствен план на Хасково

Подготвя се нова обществена поръчка за Общия устройствен план на Хасково, включващ екологична оценка и оценка за съвместимост. Това обяви кметът на общината Станислав Дечев.

Припомняме, че със заповед на градоначалника от февруари 2020 година беше прекратена последната обществената поръчка, възложена по реда на договаряне без предварително обявление, поради липса на конкуренция, тъй като бе налице само една „подходяща“ оферта. Последва решение на Върховния административен съд от 16.07.2020 година, който окончателно потвърди законосъобразността на заповедта на кмета.

„За мене това беше малко или много скандална процедура“, коментира Станислав Дечев. Той поясни, че при процедурата е можело да се стигне до подписване на договор с една от отстранените фирми, която не е отговаряла на условията, но впоследствие е била поканена за договаряне. Идеята на кмета е да бъде пусната чиста обществена поръчка, при която да се избере добра фирма и в кратки срокове да се изпълни заданието.

Прогнозната стойност на обществената поръчка беше 450 000 лева.

Припомняме, че поръчката за изработване на Общ устройствен план на Хасково беше спирана няколко пъти.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

  • 1
    Крадлив Георги подари на Тенчо Сервитьора , Дидко Пискюла и Къньо Маймуната половин Хасково,
    А аз
    ще им подаря другата половина
    .....
    • Групичка, подозирам тъмните сили и световното прав... Виж коментара
    • Gg
      GGZ
      13 -4
      14:45, 3 яну 2021
      С тъмносин костюм и бяла риза
      налудничавост м погледа личи
      алена кръв по задната му буза
      сервитьори се загащтват от страни.
    • Да
      ДаЕвГЗ до ГГЗ
      7 -5
      18:42, 3 яну 2021
      и рязаното чифте Атамана и рязаното чифте :))
  • 2
    Мъ
    Мърша
    27 -4
    10:39, 3 яну 2021
    Всеки гледа нещо да налапа.Брех тоя алчен български народ.Всеки само за пари говори,как и откъде нещо да докопа.Ако има чалъм майка си и жена си ще продаде.Когато става въпрос за даване,всичките се покриват!Е,има тук там и добри хора,ама се броят на пръсти в стадото с лакоми овце за власт и за трева,както се казва в една българска песен на Ахат.Народееееее....беше казал един позабравен горд българин.
    • Су
      Суша до уша
      3 -4
      19:21, 3 яну 2021
      Гледа нещо да налапа,и най-често го лапа.
  • 3
    Ка
    Каренин
    23 -4
    10:53, 3 яну 2021
    Повечето общини в страната приеха вече общи устройствени планове, при нас тепърва се подготвя поредната поръчка за изготвянето му. Сигурно сме рекордьори по възлагане и отменяне на поръчки за ОУП. Ама така е по-лесно - цял мандат възлагаш - отменяш, възлагаш - отменяш т.е. нищо не правиш а папкането си върви.
  • 4
    По
    Порчо
    38 -4
    11:36, 3 яну 2021
    Докато направите плана и градът ще умре. Защото Хасково е един много болен град, благодарение на безхаберното управление на държавата и в частност на града през последните 30 години.
  • 5
    Ан
    Англия
    41 -2
    13:21, 3 яну 2021
    Цялата България е болна, не е само Хасково и не е нито заради старите,нито заради новите кметове!Идва от чипа ни:Българският е чип на крадлив, завистлив и прост народ,балкански простаци,селяни с ориенталски мироглед.Особено важи за Хасково.Като сме такива какви искате да ни управляват?
    • По
      Порчо
      24 -4
      13:56, 3 яну 2021
      Да де, ама 70-80% от този народ се вписват твърде успешно, когато отидат в едни добре подредени и законни общества. Значи, когато всичко е добре направено, което е работа на управленците, може. Обаче когато начело на държавата позволиш да ти поставят един треторазряден гангстер, който носи борсалино и "ютия" и се прави на Брандо в "Кръстникът", как очакваш да станем нормална, а не корумпиран , мафиотска колониална територия?
    • Ня
      Няма вече лапачка
      10 -3
      15:54, 3 яну 2021
      Порчо, като говориш за гангстери кажи нещо за твоят Бог, Гошо-узунджовеца. Знаем какъв фен си му. И ти и Англията бързо забравих те кои простаци избраха тройните коалиции и ни яздеха десетилетия... Айде сега, като сте толкова недоволни, слагайте цървулите и на площада! И да викате силно.... УОСТАФКА, УОСТАФКА, УОСТАФКА...
    • По
      Порчо
      12 -7
      16:35, 3 яну 2021
      Нещо си се объркАл!
      Винаги съм казвал, че мутро-пожарникарят от Банкя трябва да плаща ноу-хау на узунджовеца, защото използва неговите методи на демагогия, лъжа и бързо крадене и облагодетелстване на шайката около него, само че на по-високо, държавно ниво!
  • 6
    Кв
    Кв. Акбунар
    18 -6
    14:43, 3 яну 2021
    Станчо-Умното нищо нерешава! Само изпълнява и представя нещата от свое име... Удобен палячо си намериха в негово лице, не като непокорните Иванов и Беливанов! И не безплатно, де!
  • 7
    Ян
    Янко Митев
    16 -4
    17:37, 3 яну 2021
    Не се ли приеме новия Общ устройнствен план строенето на парче ще продължи, строителните глупости ще продължът ,гешефтарите ще са в голям кеф,случки като Ямача и Джазо ще продължът.Много е важно да бъде изготвен от хора с акъла си защитаващи нуждите на града и гражданите. Голям вой ще има срещу него!
    • Ск
      скрий се
      4 -9
      20:17, 3 яну 2021
      Ти пък какво разбираш от тези неща. Спри се малко,... Виж коментара
  • 8
    От
    ОТ КУБА
    9 -3
    17:46, 3 яну 2021
    Какво стана с параграф 4 ?
    • По
      Порчо
      11 -3
      18:10, 3 яну 2021
      Порасна и стана Параграф 22!
Последни новини