От х:

Днес в x:

0 °C

Подготвят нова поръчка за Общия устройствен план на Хасково

Подготвя се нова обществена поръчка за Общия устройствен план на Хасково, включващ екологична оценка и оценка за съвместимост. Това обяви кметът на общината Станислав Дечев.

Припомняме, че със заповед на градоначалника от февруари 2020 година беше прекратена последната обществената поръчка, възложена по реда на договаряне без предварително обявление, поради липса на конкуренция, тъй като бе налице само една „подходяща“ оферта. Последва решение на Върховния административен съд от 16.07.2020 година, който окончателно потвърди законосъобразността на заповедта на кмета.

„За мене това беше малко или много скандална процедура“, коментира Станислав Дечев. Той поясни, че при процедурата е можело да се стигне до подписване на договор с една от отстранените фирми, която не е отговаряла на условията, но впоследствие е била поканена за договаряне. Идеята на кмета е да бъде пусната чиста обществена поръчка, при която да се избере добра фирма и в кратки срокове да се изпълни заданието.

Прогнозната стойност на обществената поръчка беше 450 000 лева.

Припомняме, че поръчката за изработване на Общ устройствен план на Хасково беше спирана няколко пъти.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

 • 1
  Крадлив Георги подари на Тенчо Сервитьора , Дидко Пискюла и Къньо Маймуната половин Хасково,
  А аз
  ще им подаря другата половина
  .....
  • Групичка, подозирам тъмните сили и световното прав... Виж коментара
  • Gg
   GGZ
   13 -4
   14:45, 3 яну 2021
   С тъмносин костюм и бяла риза
   налудничавост м погледа личи
   алена кръв по задната му буза
   сервитьори се загащтват от страни.
  • Да
   ДаЕвГЗ до ГГЗ
   7 -5
   18:42, 3 яну 2021
   и рязаното чифте Атамана и рязаното чифте :))
 • 2
  Мъ
  Мърша
  27 -4
  10:39, 3 яну 2021
  Всеки гледа нещо да налапа.Брех тоя алчен български народ.Всеки само за пари говори,как и откъде нещо да докопа.Ако има чалъм майка си и жена си ще продаде.Когато става въпрос за даване,всичките се покриват!Е,има тук там и добри хора,ама се броят на пръсти в стадото с лакоми овце за власт и за трева,както се казва в една българска песен на Ахат.Народееееее....беше казал един позабравен горд българин.
  • Су
   Суша до уша
   3 -4
   19:21, 3 яну 2021
   Гледа нещо да налапа,и най-често го лапа.
 • 3
  Ка
  Каренин
  23 -4
  10:53, 3 яну 2021
  Повечето общини в страната приеха вече общи устройствени планове, при нас тепърва се подготвя поредната поръчка за изготвянето му. Сигурно сме рекордьори по възлагане и отменяне на поръчки за ОУП. Ама така е по-лесно - цял мандат възлагаш - отменяш, възлагаш - отменяш т.е. нищо не правиш а папкането си върви.
 • 4
  По
  Порчо
  38 -4
  11:36, 3 яну 2021
  Докато направите плана и градът ще умре. Защото Хасково е един много болен град, благодарение на безхаберното управление на държавата и в частност на града през последните 30 години.
 • 5
  Ан
  Англия
  41 -2
  13:21, 3 яну 2021
  Цялата България е болна, не е само Хасково и не е нито заради старите,нито заради новите кметове!Идва от чипа ни:Българският е чип на крадлив, завистлив и прост народ,балкански простаци,селяни с ориенталски мироглед.Особено важи за Хасково.Като сме такива какви искате да ни управляват?
  • По
   Порчо
   24 -4
   13:56, 3 яну 2021
   Да де, ама 70-80% от този народ се вписват твърде успешно, когато отидат в едни добре подредени и законни общества. Значи, когато всичко е добре направено, което е работа на управленците, може. Обаче когато начело на държавата позволиш да ти поставят един треторазряден гангстер, който носи борсалино и "ютия" и се прави на Брандо в "Кръстникът", как очакваш да станем нормална, а не корумпиран , мафиотска колониална територия?
  • Ня
   Няма вече лапачка
   10 -3
   15:54, 3 яну 2021
   Порчо, като говориш за гангстери кажи нещо за твоят Бог, Гошо-узунджовеца. Знаем какъв фен си му. И ти и Англията бързо забравих те кои простаци избраха тройните коалиции и ни яздеха десетилетия... Айде сега, като сте толкова недоволни, слагайте цървулите и на площада! И да викате силно.... УОСТАФКА, УОСТАФКА, УОСТАФКА...
  • По
   Порчо
   12 -7
   16:35, 3 яну 2021
   Нещо си се объркАл!
   Винаги съм казвал, че мутро-пожарникарят от Банкя трябва да плаща ноу-хау на узунджовеца, защото използва неговите методи на демагогия, лъжа и бързо крадене и облагодетелстване на шайката около него, само че на по-високо, държавно ниво!
 • 6
  Кв
  Кв. Акбунар
  18 -6
  14:43, 3 яну 2021
  Станчо-Умното нищо нерешава! Само изпълнява и представя нещата от свое име... Удобен палячо си намериха в негово лице, не като непокорните Иванов и Беливанов! И не безплатно, де!
 • 7
  Ян
  Янко Митев
  16 -4
  17:37, 3 яну 2021
  Не се ли приеме новия Общ устройнствен план строенето на парче ще продължи, строителните глупости ще продължът ,гешефтарите ще са в голям кеф,случки като Ямача и Джазо ще продължът.Много е важно да бъде изготвен от хора с акъла си защитаващи нуждите на града и гражданите. Голям вой ще има срещу него!
  • Ск
   скрий се
   4 -9
   20:17, 3 яну 2021
   Ти пък какво разбираш от тези неща. Спри се малко,... Виж коментара
 • 8
  От
  ОТ КУБА
  9 -3
  17:46, 3 яну 2021
  Какво стана с параграф 4 ?
  • По
   Порчо
   11 -3
   18:10, 3 яну 2021
   Порасна и стана Параграф 22!

Хороскоп за 19.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
19 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
19 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
19 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
19 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
19 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
19 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
19 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
19 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
19 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
19 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
19 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
19 яну 2021
Последни новини