От х:

Днес в x:

23 °C

Подготвят нова поръчка за Общия устройствен план на Хасково

Подготвя се нова обществена поръчка за Общия устройствен план на Хасково, включващ екологична оценка и оценка за съвместимост. Това обяви кметът на общината Станислав Дечев.

Припомняме, че със заповед на градоначалника от февруари 2020 година беше прекратена последната обществената поръчка, възложена по реда на договаряне без предварително обявление, поради липса на конкуренция, тъй като бе налице само една „подходяща“ оферта. Последва решение на Върховния административен съд от 16.07.2020 година, който окончателно потвърди законосъобразността на заповедта на кмета.

„За мене това беше малко или много скандална процедура“, коментира Станислав Дечев. Той поясни, че при процедурата е можело да се стигне до подписване на договор с една от отстранените фирми, която не е отговаряла на условията, но впоследствие е била поканена за договаряне. Идеята на кмета е да бъде пусната чиста обществена поръчка, при която да се избере добра фирма и в кратки срокове да се изпълни заданието.

Прогнозната стойност на обществената поръчка беше 450 000 лева.

Припомняме, че поръчката за изработване на Общ устройствен план на Хасково беше спирана няколко пъти.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

 • 1
  Крадлив Георги подари на Тенчо Сервитьора , Дидко Пискюла и Къньо Маймуната половин Хасково,
  А аз
  ще им подаря другата половина
  .....
  • Групичка, подозирам тъмните сили и световното прав... Виж коментара
  • Gg
   GGZ
   13 -4
   14:45, 3 яну 2021
   С тъмносин костюм и бяла риза
   налудничавост м погледа личи
   алена кръв по задната му буза
   сервитьори се загащтват от страни.
  • Да
   ДаЕвГЗ до ГГЗ
   7 -5
   18:42, 3 яну 2021
   и рязаното чифте Атамана и рязаното чифте :))
 • 2
  Мъ
  Мърша
  27 -4
  10:39, 3 яну 2021
  Всеки гледа нещо да налапа.Брех тоя алчен български народ.Всеки само за пари говори,как и откъде нещо да докопа.Ако има чалъм майка си и жена си ще продаде.Когато става въпрос за даване,всичките се покриват!Е,има тук там и добри хора,ама се броят на пръсти в стадото с лакоми овце за власт и за трева,както се казва в една българска песен на Ахат.Народееееее....беше казал един позабравен горд българин.
  • Су
   Суша до уша
   3 -4
   19:21, 3 яну 2021
   Гледа нещо да налапа,и най-често го лапа.
 • 3
  Ка
  Каренин
  23 -4
  10:53, 3 яну 2021
  Повечето общини в страната приеха вече общи устройствени планове, при нас тепърва се подготвя поредната поръчка за изготвянето му. Сигурно сме рекордьори по възлагане и отменяне на поръчки за ОУП. Ама така е по-лесно - цял мандат възлагаш - отменяш, възлагаш - отменяш т.е. нищо не правиш а папкането си върви.
 • 4
  По
  Порчо
  38 -4
  11:36, 3 яну 2021
  Докато направите плана и градът ще умре. Защото Хасково е един много болен град, благодарение на безхаберното управление на държавата и в частност на града през последните 30 години.
 • 5
  Ан
  Англия
  41 -2
  13:21, 3 яну 2021
  Цялата България е болна, не е само Хасково и не е нито заради старите,нито заради новите кметове!Идва от чипа ни:Българският е чип на крадлив, завистлив и прост народ,балкански простаци,селяни с ориенталски мироглед.Особено важи за Хасково.Като сме такива какви искате да ни управляват?
  • По
   Порчо
   24 -4
   13:56, 3 яну 2021
   Да де, ама 70-80% от този народ се вписват твърде успешно, когато отидат в едни добре подредени и законни общества. Значи, когато всичко е добре направено, което е работа на управленците, може. Обаче когато начело на държавата позволиш да ти поставят един треторазряден гангстер, който носи борсалино и "ютия" и се прави на Брандо в "Кръстникът", как очакваш да станем нормална, а не корумпиран , мафиотска колониална територия?
  • Ня
   Няма вече лапачка
   10 -3
   15:54, 3 яну 2021
   Порчо, като говориш за гангстери кажи нещо за твоят Бог, Гошо-узунджовеца. Знаем какъв фен си му. И ти и Англията бързо забравих те кои простаци избраха тройните коалиции и ни яздеха десетилетия... Айде сега, като сте толкова недоволни, слагайте цървулите и на площада! И да викате силно.... УОСТАФКА, УОСТАФКА, УОСТАФКА...
  • По
   Порчо
   12 -7
   16:35, 3 яну 2021
   Нещо си се объркАл!
   Винаги съм казвал, че мутро-пожарникарят от Банкя трябва да плаща ноу-хау на узунджовеца, защото използва неговите методи на демагогия, лъжа и бързо крадене и облагодетелстване на шайката около него, само че на по-високо, държавно ниво!
 • 6
  Кв
  Кв. Акбунар
  18 -6
  14:43, 3 яну 2021
  Станчо-Умното нищо нерешава! Само изпълнява и представя нещата от свое име... Удобен палячо си намериха в негово лице, не като непокорните Иванов и Беливанов! И не безплатно, де!
 • 7
  Ян
  Янко Митев
  16 -4
  17:37, 3 яну 2021
  Не се ли приеме новия Общ устройнствен план строенето на парче ще продължи, строителните глупости ще продължът ,гешефтарите ще са в голям кеф,случки като Ямача и Джазо ще продължът.Много е важно да бъде изготвен от хора с акъла си защитаващи нуждите на града и гражданите. Голям вой ще има срещу него!
  • Ск
   скрий се
   4 -9
   20:17, 3 яну 2021
   Ти пък какво разбираш от тези неща. Спри се малко,... Виж коментара
 • 8
  От
  ОТ КУБА
  9 -3
  17:46, 3 яну 2021
  Какво стана с параграф 4 ?
  • По
   Порчо
   11 -3
   18:10, 3 яну 2021
   Порасна и стана Параграф 22!

Хороскоп за 22.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не се отказвайте от завоюваните позиции. Знаете към какво се стремите и това ви дава нужната сила да продължите напред. Успехът ви има много измерения. Радвате се на признание и уважение от страна на колеги и началници. В личен план ще можете да стабилизирате отношенията с любимия човек и ще укрепите връзката си.
22 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Щом искате останалите да ви харесват, да им помагате и едновременно с това да помагате и на себе си, не забравяйте да проявявате искрен интерес към хората, с които общувате. И знайте, че изражението на лицето е по-важно от дрехите, в които сте облечени.Приятни и романтични мигове ви очакват, ако успеете да спечелите вниманието на една личност, която е наблизо.
22 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
22 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Захващате се с нещо, което на пръв поглед е безполезно, но на вас ви се струва и полезно и приятно. Не ви се стои у дома днес, затова ще трябва да приемете някое от предложенията на ва-ши близки. Движението ще ви се отрази добре, а ако изберете мяс-то, което не посещавате всеки ден, направо ще се преродите. От-ношенията ви с любимия човек ви карат да се чувствате чудесно.
22 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес някои от вас ще се заемат с работата на свои близки, тъй като не можете да им откажете помощта си. Всяко нещо, с което се захванете обаче го вършите толкова добре, че околните ще останат изключително доволни от вас. На някои им предстои пътуване, свързано с ваш ангажимент, но то ще успеете да ви разнообрази и да ви помогне да се разтоварите.
22 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Деликатното ви поведение ще ви донесе предимства днес. Подбирайте внимателно думите си и не търсете причини за конфронтация, дори и да имате основание за това. Ще получите интересно предложение за нова работа, бизнес или пътуване. Преди да отговорите – помислете. Трайни придобивки ще внесат настроение и ще подобрят самочувствието ви.
22 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес ще трябва да работите упорито, за да свършите нещо в определения срок. Постарайте се наистина да го направите, това ще издигне авторитета ви, както и личното ви самоуважение. Контактите едва ли са най-силната ви страна днес, така че най-добре ще е да ги сведете до минимум. Обърнете повече внимание на семейството си днес.
22 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Деловата седмица за вас не е приключила още. Ще имате важни срещи, които е възможно да доведат до договори. Нали вие това очаквате. За други от вас се очертава пътуване извън вашето населено място. Осигурете си време за почивка и развлечения.
22 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Сред хаоса на ежедневието ще откриете добра възможност за себе си да изявите по оригинален начин мисленето и намеренията си. Това ще се приветства от онези, които ви ценят и остане незабелязано от други, без значение за развитието ви. Отдайте заслуженото и на партньора си. Без него не бихте имали нещата, които ви радват.
22 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
22 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят ви ще премине в движение, тъй като стоенето у дома не е достатъчно разнообразно за вас. Ангажирате се с въпроси на ваши приятели, но по-добре ще е ако стоите встрани от чужди проблеми. Помогнете доколкото можете, но в никакъв случай не се нагърбвайте изцяло с неща, които те трябва да свършат. Намерете подходящ начин да се разтоварите.
22 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Не мислете, че можете най-добре да се справите сами, погрешно е и да се надценявате, въпреки способностите си. Не отхвърляйте ничие внимание и подкрепа, ще се нуждаете от тях. Влечението ви към човек, който нехае ще ви попречи да забележите друг, истински влюбен във вас. Не пропускайте шанса си.
22 апр 2021
Последни новини