От х:

Днес в x:

В хасковските села изграждат видеонаблюдение, осигуряват работна ръка и техника

Изграждане на видео наблюдение в селата от община Хасково е една от поставените задачи за догодина. Това съобщи кметът Станислав Дечев.

Според него монтирането на камери ще спомогне за ограничаване на битовата престъпност, та дори и на по-тежки случаи. По този повод той смята да заложи 30 000 лева в бюджета на общината за догодина. Идеята му е в последствие видеонаблюдението да се доизгради.

Дечев припомни, че тази година в град Хасково са изградени над 110 камери на стойност 35 000 лева.

Градоначалникът обяви още, че има идея да се предвидят бригади от „Екопрогрес“, които да се грижат само за малките населени места, включително да направят пролетно почистване.

В тази връзка са предвидени средства в план-сметката на бюджета на община Хасково, включително са завишени средствата на „Екопрогрес“ след разговори между Дечев и кметовете на села. Предвидено е закупуване на още един багер, тъй като общинското предприятие сега разполага само с един, който се ползва и за града, и за селата. Машината ще бъде ползвана за почистване на дерета, реки и канали.

Планувано е закупуване и на трети багер, но по европейски проект между Гърция и България, по който все още текат процедури.

„С това ще си решим напълно проблема с техниката, която е необходима за по-мащабни почиствания и подпомагане на работа в селата и в града“, каза Станислав Дечев.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Пт
    Птицевъд
    11 0
    19:37, 28 дек 2020
    Сега ще стане ясно на кой комшия мисирките
    обикалят по центъра на Конуш
  • 2
    12
    12
    10 0
    01:28, 29 дек 2020
    Улиците кмете са заприличали на дерета стария асвалт е износен от водата плачевно е състоянието в някои села на общината само за селата няма европейски проекти
  • 3
    Станчо не пелтечи и заеква само когато лъже .
Последни новини