От х:

Днес в x:

59 заразени и 4 починали с коронавирус, сред които е 47-годишен

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 59 нови случая на коронавирусна инфекция, 4 починали и 54 излекувани, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Разпределението по общини на заразените лица е:

Хасково – 21; Димитровград – 15; Харманли – 2; Свиленград – 7; Тополовград – 6; Любимец – 6; Стамболово – 1; Ивайловград – 1;

Тестване:

От РЗИ-Хасково са взети 24 контролни проби на потребители и персонал от Центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания 1 и 2 в Хасково. 7 от тях са отчели положителен резултат – 4 на вече положителни и 3 нови.

Починали са:

мъж на 74 години от община Хасково, диагностициран на 15 декември, за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания;

жена на 68 години от община Хасково, диагностицирана на 2 декември, с хронично бъбречно заболяване;

мъж на 47 години от община Харманли, диагностициран на 7 декември, със сърдечно заболяване;

мъж на 60 години от община Симеоновград, диагностициран на 26 ноември, със сърдечно заболяване;

Актуална обстановка:

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 3793. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 157. На домашно лечение са 1572 души, починали са 207 и напълно излекувани - 1854 души.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Кр
    Крум
    8 -22
    09:15, 24 дек 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Мл
      Младок
      24 -9
      09:31, 24 дек 2020
      Това трябва ежедневно да пиша на малоумници като теб,че със заболявания като рака,диабет,сърдечно-съдови заболявания,затлъстяване и тн,човек може да живее с години,но в тъпите ви кратуни това не може да се осъзнае.Именно точно тези хора са най-застрашени и добави фактора възраст,ама нали сега е модерно всеки българин да е специалист,въпреки че половината живеете при къщите на родителите си и не сте постигнали нищо.
    • Dg
      dgds
      4 -12
      14:22, 24 дек 2020
      Пич кво се впрегаш рано или късно всички ще пукнем... Виж коментара
    • 11
      11111
      2 -1
      20:46, 24 дек 2020
      Абе в китай какъв нов щам върлува че при 1.5млр-да население никой не се заразява...
  • 2
    Ли
    Лично мнение
    29 -4
    10:09, 24 дек 2020
    За жалост заразените са в пъти повече. Никой не може без съгласието ти да ти направи тестове. Търси се лекар когато има сериозни усложнения и е необходима хоспитализация. До тогава разнася заразата а и усложненото състояние е трудно лечимо с непредсказуем резултат. Лично аз познавам много такива. Хубавото е, е някои изкарват леко но често "покрай сухото гори и суровото".
    Според мен е необходимо много стриктно спазване на мерките.
  • 3
    Ве
    Весо
    19 -3
    12:37, 24 дек 2020
    Пазете се повярвайте нещата са сериозни, видях го лично гадна работа е. Не е като обикновен грип ситуацията е несравнима.
  • 4
    Ж
    ж
    8 -1
    17:18, 24 дек 2020
    Весо как да се пазим бе човек най лошо е че много болни с симтоми ходят на работа и заразяват колеги а те свойте близки и това е нищо не може да се направи магазините пълни с хора добре празници а след това мор и пак мерки и за десерт нов по страшен и заразен щам който мори и млади и кво правим ядене пиене ура ура и накрая на магарето у..я!..
  • 5
    Ве
    Весо
    9 -1
    17:24, 24 дек 2020
    Вярно хора пазете се! България мерки НЯМА !!.
  • 6
    Ка
    как да се спазват мерките!
    7 0
    21:54, 24 дек 2020
    Да не мислите, че тия дето ходят болни на работа го правят доброволно. Има такива долни и мръсни директорки и началнички. Те умишлено събират много хора на едно място, събират болни със здрави, мълчат и не подават болните и кконтактните, дори не предупреждават хората за заразените, с които са контактували! На такива не им пука за здравето на другите, за тях мерките не важат. Като не вярват само лично могат да се убедят какво се случва когато ковида ги стигне! Убийци са такива самозабравили се женици!
  • 7
    Ва
    Василев
    5 -1
    23:02, 24 дек 2020
    Не е толкова просто както искат някои да го изкарат.Първо видяхме здравната система на какъв хал е.От сутрин до вечер ни облъчват по ТВ с проблема.Хората психясаха. Съгласен съм с коментиращия за хората със съпътстващи заболявания- онкологични ,сърдечносъдови,белодробни и още по които показатели сме на първите места по смъртност.Тези хора как да идат на контролен преглед при вида на чакащи със симптоми. Това е най- малкото,което може да покаже неадекватността на здравната система.Коридори- за пазаруващи,а такива в здравните заведения? Всичко е пълен абсурд и всеки се спасява както може.Търси лекарска помощ или от психясване или когато е ...късно.Обикновенните лекари вече и те са на ръба.Не съм убеден дали и е резултат на това полагат адекватни грижи и са оставили да се върви по течението.Моля се да не е така.Имам много приятели между тях.Един си отиде.....От тогава при мен се преобърна всичко наопаки.Щем не щем мерките мисля че трябва да се спазват,а това е до личното възпитание и култура. Че ще го прекараме всички няма спор ие си отидат повече възрастни и такива с придружаващи заболявания. За жалост.
  • 8
    На
    Набора
    1 0
    23:30, 27 дек 2020
    В Харманли 47 годишния сводник дето е починал....Просто Господ изпълни присъдата му..
Последни новини